Kroatia 2017

23. september 2017

Kroatia er den mest ferievennlige
nasjonen av de tidligere landene i
Jugoslavia. Kroatia er velsignet
med en spennende hovedstad og en
fantastisk kyststrekning som gir
deg alt du måtte ønske. Her finnes
vakre strender, blått hav, flotte
øyer og et helsebringende
behagelig klima. Landet har også
de beste forholdene for vannsport,
seiling og yachting samt rimelige tannklinikker og frisører til under halve prisen av hva vi er vant med hjemme i Norge. Mange av de eldre byene i landet har spennende muséer, gamle kirker og historiske bygninger som vil tilfredsstille selv de mest kresne.

Du skal ikke behøve å bekymre deg på denne reisen, da kriminaliteten på Istra er lik null mot ellers i Europa. Rovinj er en "billedskjønn middelalderby" som både er romantisk og sjarmerende. Byen ligger helt vest på Istria- halvøya, og ligger dermed nær Italia. Den italienske
påvirkningen er stor, og de rundt 15 000 fastboende innbyggerne snakker både kroatisk og italiensk. Vi skal bo på fasjonable Hotel Istra på øya St.Andrea, som er ca. 15 minutter fra byen med en gratis ferge som går fra hotellet hver time.

Dag 1 - 23. september

Avreise etter avtale. Turen går direkte til Gardermoen
hvor Norwegian har avgang kl. 17.20. Vi ankommer Pula kl. 20.00 hvor vår buss venter på oss. Vi tar raskeste veien til Rovinj hvor båten venter og tar oss med ut til Hotel Istra. Det blir servert middag inkl. fri drikke på hotellet, og resten av kvelden er til å gjøre
oss kjent.

Dag 2 - 6

Vi skal nyte opplevelsesferien i Rovinj som har et yrende gammelt byliv. Rovinj har en strandpromenade, fine bygninger og mange spennende forretninger. Rovinj er den mest ettertraktede turistbyen på Istra. Herfra er det fine utfluktsmuligheter med båt og buss. Under oppholdet besøker vi byen Hum som har ”hele” 18 innbyggere! Dette er offisielt godkjent som verdens minste by. Byen har en
butikk, et museum, et posthus og en restaurant. Her blir det en halvdags bysightseeing til fots, før resten av dagen går med til en båttur langs kysten ved Rovinj, samt lunsj og vinsmaking. Vi tar også en dag og reiser på utflukt til Pula, som er kjent for sin lange tradisjon innen turisme. Byen har mange små og hyggelige butikker og restauranter, den gamle bydelen har vært bebodd i tusentalls av år. Vi får guide i denne sjarmerende byen, før vi inntar en frivillig lunsj.

Dag 7 - 29. september

Etter frokost må vi ta farvel med Hotel Istra og sette kursen på gode veier via Slovenia, alpene og overnatting i Bad Reichenhall. Det blir servert middag på hotellet, og resten av kvelden er til egen disposisjon.

Dag 8 - 30. september

Vi tar plass i bussen etter frokost og setter kursen til messebyen Hildesheim. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 9 - 1. oktober

Etter frokost på hotellet går turen med frivillig kafferast underveis til Kiel, hvor Stena Line har avgang kl. 18.45. Det blir servert buffet om kvelden med fri drikke inkludert. Resten av kvelden til egen disposisjon.

Dag 10 - 2. oktober

Vi spiser en god frokost om bord før ankomst Gøteborg kl. 09.15. Vi tar plass i bussen og setter kursen mot Nordby for frivillig kafferast, før turen går tilbake til utgangspunktet.

 

 

 

Priser

Pris pr. person fra Kr. 12.450,- 

Reisen inkluderer:

- Fly med Norwegian fra Oslo-Pula
- 6 overnattinger på Hotel Istra inkl. frokost og middag m/fri drikke.
- Båtutflukt inkl. drikke 
- Byvandring
- 1/2 dagstur til byen Hum m/lunsj
- Utlfukt til Pula
- 1 overnatting i Bad Reicenhall m/halvpensjon
- 1 overnatting i Hildesheim m/halvpensjon
- Stena Line fra Kiel til Gøteborg m/buffet inkl. fri drikke
- Reiseleder under hele turen

Tillegg enerom på hotell Kr. 1.760,-

Tillegg for enelugar på båt retur fra Kr. 700,-

Tillegg for utv.lugar på båt retur fra Kr. 320,- pr. person

Send oss en henvendelse