Tallinn

22. mai 2018

Tallinn er hovedstaden i Estland, og ble grunnlagt så tidlig som i 1154. Byen er ikke uten grunn mest kjent for sin velbevarte middelalderbebyggelse. Tallin byr på en stemning som gjør byen lett å falle for med en middelaldersk bykjerne. Byens mange severdigheter har gjort Tallin til et populært reisemål, og blir regnet som en av verdens vakreste byer.

Tallin har en sterk tilknytning til Skandinavia, har vært underlagt både Danmark og Sverige. Byen har også tradisjoner som en Hansa-by. Bli med og la deg sjarmere av brosteinsgatene i Tallin, og opplev den spesielle atmosfæren og stemningen i Tallins gamleby.

Dag 1 - 22. mai 2018

Avreise fra avtalt tid og sted. Vi kjører mot Stockholm via Ørje, Karlstad og Örebro med frivillig kafferast underveis. Vel fremme i Sveriges hovedstad stiger vi om bord i fergen som har avgang kl. 17.30. Vi får tildelt våre lugarer, alle med senger på gulvplan. Det blir servert buffet etter avgang, og resten av kvelden er til egen disposisjon og felles hygge.

Dag 2 - 23. mai

Vi får servert frokost ombord i båten før vi ankommer Tallin kl. 10.00. Umiddelbart etter ankomst møter vi vår lokalguide som tar oss med på 3-timers sightseeing i denne flotte middelalderbyen. 2/3 av den gamle bymuren står fortsatt. Vi besøker blant annet Domberget med Slottet, Ridderhuset og Domkirken. Vi sjekker inn på Tallink City som er et 4-stjerners hotell. Vi får tid på egenhånd. Vi spiser middag på middelalderrestauranten Olde Hansa om kvelden. Her spiser og drikker gjestene som på Robin Hoods tid. Maten serveres og smaker slik den skal ha gjort på middeladeren. Vinen og ølet likeså. Tallerkner og glass er erstattet med krukker og fat. En skikkelig middelalderopplevelse verdt å få med seg!

Dag 3 - 24. mai

Etter en god frokost sjekker vi ut fra hotellet. Det blir en siste mulighet for en liten shoppingrunde før vi setter kursen mot fergen som har avgang kl. 18.00. Igjen blir det servert buffet og resten av kvelden til felles hygge.

Dag 4 - 25. mai

Vi spiser frokost om bord før vi ankommer Stockholm kl. 10.15. Vi setter kursen hjem igjen via Ørebro, Karlstad, Ørje med frivillig kafferast underveis tilbake til utgangspunktet.

 

Velkommen til Tallin, byen som hilser deg velkommen med billig shopping og gode restauranter. 

Priser

Pris pr. person Kr. 3.995,- som inkl. alt overnevnte. 

Tillegg enelugar tur/retur Kr. 440,- 
Tillegg enerom kr. 480,-

 

Send oss en henvendelse