Juletur til Hildesheim

27. november 2017

I den yndige gamle klosterbyen Hildesheim er «Knochenhauerramtshaus» det naturlige sentrum for julemarkedet. Dette gamle huset går nemlig for å være et av verdens flotteste bindingsverkshus. I disse eventyrlige kulissene har mange utstillere slått seg ned for å tilby oss mange håndlagde produkter, og for å slå et slag for den gode smak under julemarkedet.
Hildesheim har konserter og andre arrangementer på programmet, som tiltrekker seg mange kulturinteresserte. De kjente bygningene Hildesheimer Dom og St. Michaelis kiken byens store severdighet, og de er pent pyntet til jul. Bygningene er til og med på UNESCOS liste over verdens kulturarv. Treloftene og kalkmaleriene er blant kirkens unike skatter som har gitt disse bygningene en plassering på den fornemme listen. I Hildesheim bor vi på meget gode og sentrale Van der Valk Hotel.

Dag 1 - 27. november

Vi reiser fra avtalt tid og sted, og turen på gode veier via Østfoldbyene til Svinesund. Det blir en frivillig kafferast underveis. Videre går ferden
igjennom Bohuslän til Gøteborg. Hvis tiden tillater det kjører vår sjåfør
en liten sightseeing rundt i vakre Gøteborg. Vi forlater bussen ved kaia og går om bord i Stena Line som
har avgang kl. 18.45. Ombord venter våre lugarer som har dusj/WC, vi har oppgradert til større lugarer. Det blir servert julebord som inkluderer fri bar med vin, øl, og mineralvann Resten av kvelden om bord på båten er til egen disposisjon.

Dag 2 - 28. november

Etter en stor og flott frokost om bord på båten, ankommer vi Kiel kl. 09.15. Etter at bussen er tollklarert setter vi snuta mot de tyske Autobahner, og vi kjører direkte til julebyen Celle. Celle er berømt for sin vakre gamleby med mer enn 400 historiske bygninger fra 1500-1700 tallet i bindingsverk. Her får vi oppleve mer enn 80 vakkert dekorerte treboder, Dette er et trivelig julemarked som anbefales på det varmeste. Det blir muligheter for en frivillig lunsj i Celle.

Vi tar plass i bussen igjen og kjører det korte stykket til Hildesheim hvor vi sjekker inn på meget gode Van der Valk Hotel. Her skal vi bo i to netter. Vi spiser middag på hotellet, og for de som ønsker det, tar vi en tur ut på kvelden og gjør oss kjent med omgivelsene.

Dag 3 - 29. november

Etter frokost på hotellet besøker vi julemarkedet som
ligger bare ett steinkast unna hotellet. Vi får
oppleve de flotte julebodene som er omgitt av høye
grantrær og festlig belysning som strekker seg
gjennom hele sentrum. Hildesheim byr deg hjertelig velkommen med sin over 1200 års historie og stemningsfulle julemarked. Her tar vi dagen til egen disposisjon med frivillig lunsj og middag på hotellet om kvelden.

Dag 4 - 30. november

Vi spiser frokost på hotellet før vi tar plass i bussen og kjører direkte via
Hamburg og ankommer hansabyen Lübeck. Her får vi kort
sightseeing m/sjåfør. Vi ser blant annet Budenbrooks hus,
Niedereggers Marsipanhus, Rådhuset, Mariakirken og den
berømte Lübecker Tor. Vi får tid på egenhånd, med muligheter for å innta dagens
lunsj. Stena Lines båt har avgang kl. 18.45, og igjen har vi oppgradert til større lugarer. Vi blir servert julebord også i kveld, og igjen er det fri bar med øl, vin og mineralvann. Resten av kvelden til egen disposisjon og felles hygge.

Dag 5 - 1. desember

Vi spiser en god frokost om bord i båten, før vi ankommer Gøteborg kl. 19.15. Vi tar plass i bussen og kjører på gode veier med stopp på Nordby hvis ønskelig for frivillig kafferast og siste shopping. Deretter går turen tilbake til utgangspunktet.

VELKOMMEN TIL EN HYGGELIG FØRJULSTUR 

 

 

 

 

 

 

Priser

Pris pr. person Kr. 5.695,-

Tillegg for enerom Kr. 545,- for 2 netter 
Tillegg for enelugar Kr. 560,- tur/retur. 
Tillegg utv.lugar Kr. 250,- person tur/retur

 

Send oss en henvendelse