Edinburgh - Aidensfield - York

2. september 2018

Seks dager spekket med gode opplevelser!

Foruten å gjøre oss litt kjent i Skotlands hovedstad Edinburgh, skal vi også tilbringe to hele dager i York!

I York kan vi vandre inn i de sjarmerende gamle smugene fra 1400-tallet. Vi besøker det "levende" vikingemuseet som viser oss hvordan nordmennene levde her i vikingetiden. 

Mange tar også en tur innom verdens største jernbanemuseum som ligger bare 10 minutters gange fra hotellet.

Den andre dagen i York, besøker vi Aidensfield! 

Besøket i Beatles-museeet blir sikkert godt mottatt av de fleste og ikke minst den sjarmerende gamle bindingsverksbyen Chester!

Vi reiser hjem med fly fra Manchester.

Norsk reiseleder med på hele turen!

 

Dag 1 - Oslo - Edinburgh

Vi møtes på Gardermoen og tar av med SAS kl. 09:10 og lander i Edinburgh kl. 10:05, lokal tid. - Foran oss ligger en uke med mange gode opplevelser! Vel fremme i Edinburgh venter bussen som skal være med oss på Englandsreisen.
Før vi legger ut på sightseeing, spiser vi lunsj på en av de gamle
pubene i byen. Edinburgh er Scotlands hovedstad, og har masse interessant å by på! Etter lunsjen tar vi en rundtur i byen før vi sjekker vi inn på hotellet.
Vi spiser middag før vi får god tid til å utforske byen etter måltidet.

Dag 2 - Edinburgh - Lindisfarne - York

I dag starter vi på den spennende ferden sørover og følger hovedveien langs østkysten. Vi krysser grensen til England ved byen Berwick upon Tweed. Etter knappe to timer ankommer vi ”The Holy Island”, Lindisfarne, hvor vikingene steg i land i året 793 e. Kr.
Det lille samfunnet ligger ute på en halvøy, men når det er høyvann, ligger veien under vannoverflaten! Da blir dette en øy! Veien er bare farbar på dagtid mellom ca. kl. 8 og ca. kl. 16! Her får vi en guidet vandring gjennom det lille tettstedet. Etter besøket på Lindisfarne kjører vi bort til lunsjrestauranten. Så fortsetter vi til den gamle norske byen Jorvik som i dag heter York. Her skal vi bo i 3 netter!

Dag 3York

I dag skal vi kose oss i byen som tilhørte nordmennene. Vi starter dagen med å rusle inn i den sjarmerende gamle norske byen Jorvik! I året 866 e.Kr. ble York kapret av vikingene. De endret navnet til Jorvik. Ennå finner en spor etter vikingene, blant annet flere norske gatenavn, som Fossgate! Elven heter til og med River Foss... Når vi rusler innover i den berømte gaten, The Schambles, vil du sikkert føle at du vandrer inn i 1400-tallet! Dette var slakternes gate. I dag er den spekket med koselige restauranter/puber og butikker. Ca. 200 meter bortenfor ligger vikingmuseet som vi skal besøke. Et «levende» museum. Vi opplever hvordan menneskene levde og får se hvordan de bodde og arbeidet, kjenne lukten av matlaging, høre hvordan de snakket etc. Det er god tid til å utforske Jorvik på egen hånd. Et besøk på verdens største jernbanemuseum anbefales sterkt. Til og med de som ikke er så interessert i tog, liker dette. Middag på hotellet. 


Dag 4 – York med utflukt til Stamford Bridge og Aidensfield

I dag får vi den første «godbiten» allerede etter knappe 20 minutters kjøretur; den historiske Stamford bridge. Oslos grunnlegger, kong Harald Hardråde, var interessert i å ta over den engelske tronen, og seilte over til England med 300 skip. Imidlertid ble han overrumplet ved Stamford Bridge og tapte slaget den 25. september 1066.

Vi tar oss tid til å vandre over broen som i dag er en steinbro med biltrafikk, men det var her slaget stod! Deretter skifter vi tema fra vikingetid til nåtid. Vi skal besøke det kjente og kjære Aidensfield!

Den sjarmerende lille landsbyen som egentlig heter Goathland, kjent fra TV-serien ”Med hjartet på rette staden”. Tettstedet ligger bare en drøy times kjøretur fra hotellet. Serien hadde på det meste nesten 14 millioner seere i England, og i Norge passerte serien over 1 million seere. 372 episoder ble spilt inn fordelt over 18 år. Handlingen er lagt til 1960 tallet, og er filmet i nasjonalparken North York Moors hvor tettstedet ”Aidensfield” ligger.

For virkelig å oppleve 1960-årene, reiser vi med det rutegående damptoget de siste 24 km opp til landsbyen! Foruten våre kjenninger i Aidensfield, reiste også Harry Potter flere ganger med dette toget, og i likhet med ham stiger vi av toget på Aidensfield stasjon. Vi spaserer de 283 meterne opp til puben. Det føles som vi er midt inne i tv-serien! Inne på puben kan du kose deg med en pint uten å bli arrestert av konstabel Ventress. Her kan du sikkert slå av en prat med noen av de du kjenner fra skjermen, da de fleste av de 300 fastboende, deltok i filmene.
Gina treffer vi dessverre ikke, da hun har ferie. Du må også besøke butikken, postkontoret og verkstedet!

Etter de gode opplevelsene i Aidensfield, kjører vi igjennom det vakre landskapet i nasjonalparken.
Flere steder vil vi kjenne oss igjen da hele området ble benyttet under innspillingene. Vi avslutter dagen med felles middag på hotellet.

Dag 5 - York - Liverpool - The Beatles museum - Chester

I dag vinker vi farvel til York og setter kursen østover mot Liverpool. Etter ca. 2 1/2 time stanser vi utenfor museet «The Beatles Story»! Her får vi god tid til å bli kjent med Beatles-guttenes historie. Deretter fortsetter vi (ca. 40 minutter) bort til den sjarmerende byen Chester. En av de få byene i England som ennå har bymuren rundt seg. Byen har en gammel fascinerende handlegate som sikkert vil virke tiltrekkende på gruppens shoppingaktive. - Her setter vi av god tid til egen disposisjon. Området er spekket med stedsnavn med aner fra Norge! Rundt år 1060 var de fleste innbyggerne av norsk avstamning og tolv av lordene før 1066 hadde norske navn. Til avtalt tid møtes vi i bussen og kjører bort til hotellet som ligger 400 meter fra gamlebyen!! Felles middag på hotellet.

Dag 6 - Chester - Manchester - fly til Oslo

Etter frokost sjekker vi ut og kjører til Manchester lufthavn. Vi flyr hjem med SAS som tar av kl. 11:00 (lokal tid) og kl. 13:55 lander vi på Gardermoen. Turen avsluttes her.

Pris

Pr. person i dobbeltrom: kr. 10.980,- 
Tillegg for enkeltrom       kr.     1.920,-

Bagasje og innsjekking.

1 stk. bagasje: maks 23 kg Håndbagasje: maks 8 kg. Innsjekking to timer før avgang

Inkludert i prisen:

6 dager - 5 netter

Fly Oslo, Gardermoen - Edinburgh

Fly Manchester - Oslo
1 natt i Edinburgh

3 netter i York

1 natt i Chester

5 frokoster (ikke dag 1)
3 lunsjer, dag 1 - 2 - 5

5 middager, ikke dag 6

Tog til Aidensfield

Entreer og omvisninger som beskrevet i programmet.

Påmelding innen 20. juni 2018

Forbehold om minimum 25 deltakere.
Grunnet begrenset plass, gjelder ”førstemann til mølla”.

Meld deg på til:

Tone - tlf. 6705 1200 
tone@bussogreiseservice.no
Asbjørn - tlf. 911 48 590 
asbjorn@bussogreiseservice.no

 

Send oss en henvendelse