6 dagerstur til Edinburgh - Aidensfield - London

3. september 2017

Dag 1 - Oslo - Edinburgh

Vi møtes på Gardermoen og tar av med SAS kl. 09:10 og lander i Edinburgh kl. 10:05, lokal tid. - Foran oss ligger en uke med mange gode opplevelser! Vel fremme i Edinburgh venter bussen som skal være med oss på Englandsreisen.
Før vi legger ut på sightseeing, spiser vi lunsj på en av de gamle
pubene i byen. Edinburgh er Scotlands hovedstad, og har masse interessant å by på! Etter lunsjen tar vi en rundtur i byen før vi sjekker vi inn på hotellet.
Vi spiser middag før vi får god tid til å utforske byen etter måltidet.

Dag 2 - Edinburgh - Lindisfarne - York

I dag starter vi på den spennende ferden som tar oss sørover, og veien vi tar følger østkysten. Vi krysser grensen til England ved byen Berwick upon Tweed. Etter knappe to timer ankommer vi ”The Holy Island”, Lindisfarne, hvor vikingene steg i land i året 793 e. Kr.
Det lille samfunnet ligger ute på en halvøy, men når det er høyvann, ligger veien under vannoverflaten! Da blir dette en øy! Veien er bare farbar på dagtid mellom ca. kl. 8 og ca. kl. 16! Her får vi en guidet vandring gjennom det lille tettstedet. Etter besøket på Lindisfarne kjører vi bort til lunsjrestauranten. Så fortsetter vi til den gamle norske byen Jorvik som i dag heter York. Her skal vi bo i 3 netter!

Dag 3York

I dag skal vi kose oss i byen som tilhørte nordmennene.
Foruten å bli med på rundturen i buss og til fots, får vi god tid på egen hånd. I dag er det ikke felles lunsj. I året 866 e.Kr. ble York kapret av vikingene. De endret navnet til Jorvik. Ennå finner en spor etter vikingene, blant annet flere norske gatenavn, som Fossgate. Elven heter til og med River Foss...

Når vi rusler innover i den berømte gaten, The Schambles, vil du sikkert føle at du vandrer inn i 1400 tallet! Dette var slakternes gate. I dag er den spekket med koselige restauranter, puber og butikker. Ca. 200 meter bortenfor ligger vikingmuseet. Et «levende» museum. Vi opplever hvordan menneskene levde, og vi får se hvordan de bodde og arbeidet. Vi får kjenne lukten av matlaging, høre hvordan de snakket etc.

Det er god tid til å utforske Jorvik på egenhånd. Et besøk på verdens største jernbane- museum anbefales sterkt. Til og med de som ikke er så interessert i tog, kommer til å like dette. På kvelden blir det middag på hotellet.

Dag 4 – York med utflukt til Stamford Bridge og Aidensfield

I dag får vi den første «godbiten» allerede etter knappe 20 minutters kjøretur; den historiske Stamford bridge. Oslos grunnlegger, kong Harald Hardråde, var interessert i å ta over den engelske tronen, og seilte over til England med 300 skip. Imidlertid ble han overrumplet ved Stamford Bridge og tapte slaget den 25. september 1066.

Vi tar oss tid til å vandre over broen som i dag er en steinbro med biltrafikk, men det var her slaget stod! Deretter skifter vi tema fra vikingetid til nåtid. Vi skal besøke det kjente og kjære Aidensfield!

Den sjarmerende lille landsbyen som egentlig heter Goathland, kjent fra TV-serien ”Med hjartet på rette staden”. Tettstedet ligger bare en drøy times kjøretur fra hotellet. Serien hadde på det meste nesten 14 millioner seere i England, og i Norge passerte serien over 1 million seere. 372 episoder ble spilt inn fordelt over 18 år. Handlingen er lagt til 1960 tallet, og er filmet i nasjonalparken North York Moors hvor tettstedet ”Aidensfield” ligger.

For virkelig å oppleve 1960-årene, reiser vi med det rutegående damptoget de siste 24 km opp til landsbyen! Foruten våre kjenninger i Aidensfield, reiste også Harry Potter flere ganger med dette toget, og i likhet med ham stiger vi av toget på Aidensfield stasjon. Vi spaserer de 283 meterne opp til puben. Det føles som vi er midt inne i tv-serien! Inne på puben kan du kose deg med en pint uten å bli arrestert av konstabel Ventress. Her kan du sikkert slå av en prat med noen av de du kjenner fra skjermen, da de fleste av de 300 fastboende, deltok i filmene.
Gina treffer vi dessverre ikke, da hun har ferie. Du må også besøke butikken, postkontoret og verkstedet!

Etter de gode opplevelsene i Aidensfield, kjører vi igjennom det vakre landskapet i nasjonalparken.
Flere steder vil vi kjenne oss igjen da hele området ble benyttet under innspillingene. Vi avslutter dagen med felles middag på hotellet.

Dag 5 - York - London

I dag vinker vi farvel til York og setter kursen sørover på motorveien til London. Kjøretiden er rundt 4 timer. Underveis blir det en felles lunsjpause som er inkludert. Vi sjekker inn på hotellet ved 15-tiden. Det ligger sentralt, bare 160 meter i fra Oxford Street, et handleparadis for mennesker fra hele verden! Her blir det god tid til å gå seg vill blant butikkhyllene før vi spiser felles middag på hotellet.

Dag 6 - London - sightseeing - fly til Oslo

Kl. 10:00 sjekker vi ut av hotellet og starter på en tre timers sightseeing med skandi- navisktalende guide.
Etter rundturen kjører vi ut til Heathrow.
Vi flyr hjem med SAS som tar av kl. 17:30 og kl. 20:40 lander vi på Gardermoen. Turen avsluttes her.

     

 

 

Prisantydning

Pr. person i dobbeltrom: ca. kr. 10.790,- 
Tillegg for enkeltrom ca. kr. 1.810,-

Bagasje og innsjekking.

1 stk. bagasje: maks 23 kg Håndbagasje: maks 8 kg. Innsjekking to timer før avgang

Inkludert i prisen:

6 dager - 5 netter

Fly Oslo, Gardermoen - Edinburgh

Fly London - Oslo, Gardermoen

1 natt i Edinburgh

3 netter i York
1 natt i London
5 frokoster (ikke dag 1)
3 lunsjer, dag 1 - 2 - 5

5 middager, ikke dag 6

Tog til Aidensfield

Entreer og omvisninger som beskrevet i programmet.

Påmelding innen 20. juni 2017

Forbehold om minimum 25 deltakere.
Grunnet begrenset plass, gjelder ”førstemann til mølla”.

Meld deg på til:

Tone - tlf. 6705 1200 
tone@bussogreiseservice.no
Asbjørn - tlf. 911 48 590 
asbjorn@bussogreiseservice.no

 

Send oss en henvendelse