6-dagers juletur til trivelige Rüdesheim

3. desember 2017

Rüdesheim tilbyr et av Tysklands vakreste julemarkeder. Få steder har en så stor julestemning som Rüdesheim. Byen er nydelig pyntet med lys, gran, juleboder og alt hva som hører julen til. Den riktige julestemningen kommer umiddelbart, og duften av julebakst og lyden av julemusikk bygger godt opp om stemningen. Det er juleboder overalt som representerer ca. 120 markedsboder fra forskjellige steder i verden. Her er det store muligheter for å få kjøpt julegaver og julepynt, eller for ikke å glemme den populære Rüdesheimerkaffen.

I Rüdesheim bor vi sentrale Hotel Trapp som ligger ett
steinkast fra sentrum  og julemarkedet. Hotel Trap blir drevet av den trivelige familien Brühl.

Dag 1 - 3. desember

Vi reiser fra avtalt tid og sted. Turen går på gode veier via Østfoldbyene til Svinesund, hvor vi tar en frivillig kafferast underveis. Videre går turen gjennom Bohuslän til Gøteborg, og i godvær kjører vi kystveien over Tjörn og Orust. Stena Lines ferge har avgang Kl. 18.45, og ombord venter våre lugarer som har dus og toalett samt senger på gulvplan. Det store julebordet venter på oss, og det inkluderer fri drikke av øl, vin og mineralvann.

Dag 2 - 4. desember

Vi spiser en god frokost om bord på båten før vi ankommer Kiel kl. 09.15. Etter tollklareringen tar vi plass i bussen og setter kursen mot Tysklands kjente autobahner. Vi passerer kjente steder som Hamburg og Hannover, og tar en
frivillig lunsj underveis. Videre passerer vi Kassel, Frankfurt am Main og vi ankommer Rüdesheim på ettermiddagen. Vi får tid på egenhånd for å
gjøre oss kjent med denne koselige byen før det blir middag på hotellet på kvelden. For de som ønsker det går vi til en av vinstuene for en Rheinische Abend med sang og dans.

Dag 3 - 5. desember

Etter en god og hjemmelaget frokost på hotellet går vi samlet for vinsmaking hos nydelige Georg Breuer. Med god vin i smaksløkene, tar vi plass i bussen og kjører ca. 5 minutter til Asback besøkssenter for en innføring i produksjonen av Weinbrand og likøren Asbach. Deretter reiser vi tilbake til hotellet, og resten av ettermiddagen har vi til fri disposisjon før vi spiser middag på hotellet. Deretter samles vi og går til en trivelig restaurant med levende musikk. Dette er selvfølgelig frivillig.

Dag 4 - 6. desember

Vi spiser en god frokost på hotellet før vi samles og spaserer det korte stykket til Siegfrieds Mekaniske Musikkabinett som er en opplevelse for seg. Siegfrieds Mekaniske Musikkabinett er en av de største samlinger musikk-instrumenter i Europa fra 1500-tallet, og ligger i ett nydelig slott med bindingverkshus-fasade. Vi får en guidet tur gjennom museet hvor vi får høre mange av de interessante historiene, samt spill fra selv-spillende musikkinstrumenter, og vi får oppleve noen av de mest sofistikerte eksemplene på fin mekanisk kunst. Deretter får vi resten av dagen til egen disposisjon. Det blir muligheter for å besøke julemarkedet og butikker, eller hva med å ta Gondolbanen for en tur opp til Niederwalddenkmal? Dette er et minnesmerke som strekker seg 38 meter over bakken, som markerer slutten på den tysk-franske krigen i 1870. Figuren Germania på toppen representerer alle tyskere og holder keiserens gjenerobne krone i hånden. Herfra er det en flott utsikt over julemarkedet. Vi spiser middag på hotellet om kvelden, før vi igjen går vi til en av vinstuene i Drosselgasse for de som ønsker en hyggelig avslutning i vin- og julebyen Rüdesheim.

Dag 5 - 7. desember

Etter frokost må vi ta farvel med Rüdesheim for denne gang. Turen går via Frankfurt, Kassel, Hannover med frivillig lunsj underveis. Båtavgang med Stena Line kl. 18.45 om kvelden. Igjen venter julebord inkl. fri drikke av øl, vin og min.vann på oss. Resten av kvelden til felles hygge.

Dag 6 - 8. desember

Frokost før ankomst Gøteborg kl. 09.15. Vi kjører nordover og tar en tur innom Svinesund/Nordby for shopping før turen går tilbake til utgangspunktet.

Priser

Pris pr. person Kr. 6.495,-


Tillegg enerom Kr. 195,- pr døgn. 
Tillegg enelugar Kr. 750,- tur/retur 
Tillegg utv.lugar Kr. 290,- tur/retur 

Prisen inkluderer alt overnevnte

 

Send oss en henvendelse