6-dagers juletur til Köln og Rüdesheim

28. november 2018

Köln er en av de fire tyske byene som ble grunnlagt av romerne og er dermed en av landets eldste. Köln ligger flott til ved Rhinen og har en av verdens flotteste gotiske katedraler. I tillegg kan Köln også by på et enestående utvalg av kirker i romansk stil fra 900- til 1200-tallet. Köln har i tillegg bevart betydelige deler av sin omfattende gamleby og kan tilby et livlig uteliv, førsteklasses shoppingmulighetter, fine museer og storartet arkitektur.

 

Rüdesheim har et av Tysklands vakreste julemarkeder. Få steder har en så stor julestemning som Rüdesheim. Byen er nydelig pyntet med lys, gran, juleboder og alt hva som hører julen til. Den riktige julestemningen kommer umiddelbart, og duften av julebakst og lyden av julemusikk bygger godt opp om stemningen. Det er juleboder overalt som representerer ca. 120 markedsboder fra forskjellige steder i verden. Her er det store muligheter for å få kjøpt julegaver og julepynt, eller for ikke å glemme den populære Rüdesheimerkaffen.

I Rüdesheim bor vi sentrale Hotel Trapp som ligger ett
steinkast fra sentrum  og julemarkedet. Hotel Trap blir drevet av den trivelige familien Brühl.

Dag 1,  28. november

Avreise  fra avtalt tid og sted. Turen går på gode veier via Østfoldbyene til Svinesund.  Frivillig kafferast underveis. Videre går turen gjennom Bohuslän til Gøteborg. Er det godvær så kjører vi kystveien over Tjörn og Orust. Stena Lines ferge har avgang Kl. 18.45. Om bord venter våre lugarer som har dusj og toalett samt senger på gulvplan. Det store julebordet venter på oss og det inkluderer fri drikke av øl, vin og mineralvann.

Dag 2,  29. november

Vi spiser en god frokost om bord på båten før vi ankommer Kiel kl. 09.15. Etter tollklareringen tar vi plass i bussen og setter kursen mot Tysklands autobahner. Vi passerer kjente steder som Hamburg, Bremen og Leverkusen. Frivillig kafferast underveis til Köln. Vi sjekker inn på vårt hotell og får servert middag. 

Dag 3,  30. november

Etter frokost tar vi plass i bussen og kjører det korte strekningen inn til sentrum. Det første besøket er i den berømte Kölnerdomen.Kölnerdomen er det kirkebygget i verden med størst fasade, ca. 7.000 m2. Byggearbeidet startet i 1248 og ble sluttført i 1880! Vi får omvisning med guide i dette fantastiske byggverket.. 

På det store julemarkedet utenfor Kölnerdomen finner du alt hva hjertet begjærer. Med domen som ruver i bakgrunnen forsterkes den gode julestemningen. Et annet populært marked i Köln er "Alter Markt" som du finner foran byens rådhus. Her frister flere salgsboder i bindingsverkstil, med kunsthånddtverk og andre gaveideer, i romantiske omgivelser.

Ved Rhinpromenaden kan du forøvrig også sjekke ut Europasstørste julemarked til vanns som ikke overrskende har fått navnet "Schiffsweihnachtsmarkt" - Skipsjulenatt-market. Det er sikkert en spsiell opplevelse å få med seg.

Til avtalt tid møtes vi i bussen og kjører til julebyen Rüdesheim. Vi sjekker inn på det sentralt beliggende Hotel Trapp og får servert middag. - For de som ønsker det, går vi etter middag, til en av vinstuene for en Rheinische Abend med sang og dans. 

Dag 4,  1 desember

Etter en god og hjemmelaget frokost på hotellet, går vi samlet bort til Georg Breuer for vinsmaking. Vinhuset har en relativt liten produksjon og en filosofi som sier at vinen gjør seg selv. Det vil si ingen kjemikalier eller stoffer tilsettes jorda eller vinen.

Deretter rusler vi det korte stykke bort til Siegfrieds Mekaniske Musikkabinett. Dette museet har en av de største samlinger av musikk-instrumenter i Europa, fra 1500-tallet. Museet ligger i et nydelig slott med bindingsverk fasade. Her blir det en guidet omvisning. Guiden forteller mange interessante historier og vi får også lytte på tonene fra instrumentene. Her opplever vi noen av de mest sofistikerte eksemplene på fin-mekanisk kunst.

Deretter får vi resten av dagen til egen disposisjon.Vi får tid til å besøke julemarkedet og butikkene. Et godt tips er å ta gondolbanen opp til Niederwalddenkmal. Dette er et minnesmerke, 38 meter høyt, som markerer slutten på den tysk-franske krigen i 1870. Figuren Germania på toppen, representerer alle tyskere og holder keiserens gjenerobne krone i hånden. Flott utsikt over byen og Rhinen. Middag på hotellet. Igjen går vi som ønsker det, til en av vinstuene i sjarmerende Drosselgasse, for en hyggelig avslutning i vin-og julebyen Rüdesheim.

Dag 5,  2. desember

Etter frokost må vi ta farvel med Rüdesheim for denne gang. Turen går via Frankfurt, Kassel, Hannover og med frivillig lunsj underveis. Båtavgang med Stena Line kl. 18.45 om kvelden. Igjen venter julebord inkl. fri drikke av øl, vin og min.vann på oss. Resten av kvelden til felles hygge.

Dag 6,  3. desember

Frokost før ankomst Gøteborg kl. 09.15. Vi kjører nordover og tar en tur innom Svinesund/Nordby for shopping før turen går tilbake til utgangspunktet.

Priser

Pris pr. person   Kr.   6.995,-

Tillegg enerom   Kr.     770,- 
Tillegg enelugar Kr.     550,- tur/retur 
Tillegg utv.lugar Kr.     295,- tur/retur 

Prisen inkluderer alt overnevnte

 

Send oss en henvendelse