6-dagerstur på Vinfestival i Hildesheim

25. mai 2017

I den yndige gamle byen Hildesheim går årets vinfest av stabelen i mai. Vinhandlere fra hele Tyskland og Europa ønsker oss velkommen med gode smaksprøver. På torget blir det satt opp langbord med salgsboder for vin og mat, samt levende musikk og underholdning. Bli med opplev denne fantastiske byfesten i vakre Hildesheim.

Dag 1, 25.mai

Avreise fra avtalt tid og sted. Turen går på gode veier via Østfoldbyene til Svinesund. Frivillig kafferast underveis. Videre gjennom Bohuslän til Gøteborg, i godvær kjøres kystveien over Tjørn og Orust. Stena Lines ferge har avgang kl. 18.45. Ombord venter komfortable store lugarer, alle med senger på gulvplan og dusj/WC. Det blir servert buffet om kvelden inkl. fri drikke av øl, vin og min. vann, resten av kvelden til felles hygge.

Dag 2, 26.mai

Vi spiser frokost om bord før vi ankommer Kiel kl. 09.15. Etter tollklarering tar vi plass i bussen. Vi kjører direkte til den sjarmerende byen Celle. Celle er berømt for sin vakre gamleby med mer enn 400 historiske bygninger fra 1500- til 1700-tallet i bindingsverk. Celles historie går mer enn 1000 år tilbake i tid, og flere historiske bygninger fra middelalderen er tatt vare på. Celle var residensby for grevene av Brunswick-Lüneburg i middelalderen, og har et vakkert slott fra denne tiden, Schloss Celle. Slottet er i usedvanlig god stand, og er en stor severdighet. Vi spiser frivillig lunsj i Celle før vi tar plass i bussen og kjører det korte stykket til Hildesheim. Her sjekker vi inn på vårt sentrumshotell og gjør oss kjent med omgivelsene før middag på kvelden.

Dag 3, 27.mai

Etter en god frokost tar vi en runde i byen sammen med reiseleder. Resten av dagen tar vi del Av den fantastiske folkefesten i Hildesheim. Vi spiser middag sammen på kvelden.

Dag 4, 28.mai

Etter god frokost på hotellet tar vi plass i bussen og kjører litt nord for Hannover for å besøke det majestetiske slottet Marienburg. Da Kong Georg V av Hannover ga sin hustru, Dronning Marie, slottet Marienburg i 1857, ante han lite om at hans kjærlighetsbevis skulle bli ett av de mest imponerende og nygotiske bygg i Tyskland. Vi får omvisning med guide inne i slottet. Deretter går turen tilbake til Hildesheim for å fortsette vinfesten. Vi spiser felles middag på kvelden. 

Dag 5, 29.mai

Vi spiser frokost på hotellet før vi tar plass i bussen og kjører direkte via Hamburg og ankommer hansabyen Lübeck. Her får vi kort sightseeing m/sjåfør. Vi ser blant annet Budenbrooks hus, Niedereggers Marsipanhus, Rådhuset, Mariakirken og den berømte Lübecker Tor. Her får vi tid på egenhånd, med mulighet for å spise dagens lunsj. Stena Line har avgang fra Kiel kl 18.45, hvor vi har oppgradert til større lugarer. Igjen blir der servert buffet inkl. fri drikke av øl, vin og min. vann. Resten av kvelden til felles hygge.

Dag 6. 30.mai

Vi spiser frokost om bord før vi ankommer Gøteborg kl. 09.15. Vi tar plass i bussen og kjører på gode veier med stopp på Nordby hvis ønskelig for frivillig kafferast og siste shopping. Deretter går turen tilbake til utgangspunktet.

 

Pris pr. person Kr. 7.300,-

Tillegg enerom Kr. 695,- for 3 netter, tillegg enelugar Kr. 650,- tur/retur

Send oss en henvendelse