7-dagers blomstertur til Holland

18. april 2017

April er den måneden man bør reise til Holland for å møte vårens blomsterskrud. Sakte men sikkert viker de kalde og grå dagene for sol og varmere dager. Keukenhof ønsker igjen velkommen til verdens vakreste møte med våren. Her kan vi skue millioner av blomstrende tulipaner, svibler, påskeliljer, perleblomster osv.

Holland har mye å by på. Vi besøker porselensfabrikken ”Påfuglen” i Delft, før vi kjører ut og ser den 5 km lange strandpromenaden i Scheveningen. Deretter reiser vi til Den Haag og ser med rundmaleriet ”Panorama Mesdag”. Vi får en rundtur i Amsterdam med kanalbåt, samt mulighet for å besøke et Diamantsliperi. Her parkerer vi på Museumsplein og her blir det anledning til å besøke det museet dere ønsker mest, enten Riksmuseet eller Van Gogh. Restauranter og butikker finns også i nærheten. Etter 3 netter i Sassenheim besøker vi på hjemveien bondegården Alida Hoeve for en ostedemonstrasjon. Volendam er neste stopp. Her tar vi en lunsjpause før vi kjører videre nordover og over den 32 km lange Demningen mot Nordsjøen.

Vi får også med oss et hyggelig stopp i Bremen, hvor vi får anledning til en liten kveldstur etter middag. Dagen etter er det en kort reise opp til Kiel hvor vi går om bord i Stena Line.

1 dag, 18.april

Avreise fra avtalt tid og sted. Turen går på gode veier via Østfoldbyene til Svinesund. Frivillig kafferast underveis. Videre gjennom Bohuslän til Gøteborg, i godvær kjøres kystveien over Tjørn og Orust. Stena Lines ferge har avgang kl. 18.45. Ombord venter komfortable lugarer, alle med senger på gulvplan og dusj/WC. Det blir servert buffet om kvelden inkl. fri drikke av øl, vin og min. vann, resten av kvelden til felles hygge.

2 dag, 19.april

Etter en god frokost tar vi plass i bussen som venter på kaien. Transportetappen i dag går via Hamburg og Bremen. Lunsjpausen tar vi i Wildeshausen. Herfra kjører vi over Lingen, Nordthorn til grensen Denekamp. Det blir servert kaffe og drikke i bussen, og ut på ettermiddagen sjekker vi inn på vårt gode hotell ”Van der Valk Sassenheim”. Vi møtes til middag om kvelden.

3 dag, 20.april

Vi spiser frokost på hotellet før vi tar plass i bussen og kjører sydover til Delft, hvor vi får demonstrert hvordan de lager Delft porselen. Det er kun to fabrikker igjen i Delft som lager den ekte delftporselen. Her får vi anledning til å kjøpe med seg et minne. Deretter kjører vi ut til Scheveningen og ser Strandpromenaden før vi kjører inn i Den Haag og besøker det fantastiske nyrestaurerte rundmaleriet ”Panorama Mesdag”. Dagens høydepunkt er besøket i «kjøkkenhagen» til Jacoba van Beieren, nemlig den flotte 32 hekta store ¨Keukenhof¨. Her får dere god tid til å nyte parkens flotte anlegg, og lunsjpausen kan dere ta i en av parkens 4 restauranter. Parken har et nytt tema for hvert år. I fjor var temaet viet til Van Gogh da det var 125 år siden kunstneren døde. Etter besøket i Keukenhof tar vi plass i bussen og kjører 10 min. ned til vårt hotell i Sassenheim. Vi møtes til middag på hotellet.

4 dag, 21.april

Etter en god frokost tar vi igjen plass i bussen og kjører det korte stykket opp til Amsterdam. Her parkerer vi på Museumsplein hvor bussen blir stående til vi skal returnere til hotellet. Først spaserer vi bort til kanalen hvor vi skal ut på en times rundtur med Blue Boat Company. Vi kommer til å kjøre under en del av byens 1280 broer som krysser de 160 kanalene byen har. Sentrum i Amsterdam ligger på Unescos liste over verneverdig kulturarv. Etter båtturen blir det anledning for de som ønsker det et besøk på Coster Diamantsliperi. Her får man se hvordan en diamant blir slipt til en brilliant, og man får se og prøve diverse ringer. Det koster ingenting å se eller prøve!!
Etterpå er det fritt fram for dere gjester å finne et spisested eller besøke et av de fantastiske museene. Riksmuseet med Rembrandt’s ”Nattvakten” er populært, og Van Gogh-Museet viser noen av kunstnerens beste arbeider. Etter avtalt tid kjører vi hjem til hotellet vårt igjen, og møtes til middag om kvelden. Det er en hyggelig bar på hotellet som man være i etter middag.

5 dag, 22.april

Vi har avreise etter frokost. Vi kjører via Amsterdam opp til Volendam. Første stopp blir ved Alida Hoeve hvor vi får demonstrert hvordan de lager den kjente edamerosten. Her blir det smaksprøver og anledning til å kjøpe med seg ost hjem. Vi får også demonstrert hvordan de lager tresko. Deretter drar vi ned til kysten og den pittoreske byen Volendam. Her passer det med en lunsjpause før vi kjører videre nordover over den 32 km lange Demningen som deler Nordsjøen fra Ijsselmeer. Videre kjører vi igjennom provinsene Frisland og Groningen, før vi ut på ettermiddagen kommer til vårt gode hotell i Bremen. Her spiser vi felles middag.

6 dag, 23.april

Etter god frokost tar vi plass i bussen og vi kjører via Hamburg til Kiel hvor det er båtavgang med Stena Line kl. 18.45. Ombord venter komfortable lugarer, alle med senger på gulvplan og dusj/WC. Det blir servert buffet om kvelden inkl. fri drikke av øl, vin og min. vann, resten av kvelden til felles hygge.

7 dag, 24.april

Frokost om bord før ankomst Gøteborg kl. 09.15. Vi tar plass i bussen og kjører på gode veier med stopp på Nordby før retur tilbake til utgangspunktet. 

Pris pr. person Kr. 9.900,-
Tillegg enerom Kr. 1.995,-
Tillegg enelugar Kr. 550,-
Tillegg utv.lugar Kr. 180,- pr. person pr. vei.

Send oss en henvendelse