Sveits

30. august 2017

Omkranset av Alpene ligger Sveits. Landet er nok mest kjent for sine oster og diskrete banker, men som reisende vil vi oppdage at landet representerer mye mer enn det. Naturen i Sveits er vakker og preges av fjellandskap med Alpene i sydøst og Jurafjellene i nordvest. Det renner flere store elver gjennom landet, og i dalene dyrkes det vin og korn. Bodensjøen er en vakker innsjø som er omgitt av snøkledde fjelltopper og blomsterfagre småbyer. I tillegg besøker vi blomsterøya Mainau. Vi er vant til vakker natur her hjemme i Norge, men fjellandskapene i Sveits er nok til å ta pusten fra deg!

Venezia trenger for mange ingen presentasjon, men den italienske kanalbyen ligger som en perle innerst i Adriaterhavet. Venezia er kjent for
sine kanaler, sin arkitektur og sin historie. Noen av de mest
kjente landemerkene i Venezia er Dogepalasset, Rialtobroen,
Sukkenes bro og Markusplassen. Ingen andre steder i Europa
får man den umiddelbare følelsen av å ha reist 400 år tilbake i
tiden så sterkt som i Venezia. Byen har knapt endret utseende siden 1600-tallet, og både biler, høyhus og neonskilt glimrer med sitt fravær. Men vær rask! Det sies at byen synker, så bli med og opplev kanskje verdens mest romantiske by mens du enda kan!


Dag 1 - 30. august

Avreise fra avtalt tid og sted. Turen går direkte til Gardermoen for flyavgang kl. 10.40. Flyet ankommer Venezia kl. 13.20. Vår buss står og venter på oss og tar oss inn til Venezia hvor vi får tid på egenhånd før vi sjekker inn på vårt hotel i Mestre. Det blir middag på hotellet på kvelden.

Dag 2 - 31. august

Etter frokost på hotellet møter vi vår lokalguide og vi får en guidet rundtur på ca. to timer i Venezia. Vi får tid på egenhånd til frivillig lunsj før vi på ettermiddagen setter kursen mot Sveits og Lugano. Vi sjekker inn på vårt hotell og får middag på kvelden. Resten av kvelden blir til felles hygge.

Dag 3 - 1. september

Etter frokost tar vi plass i bussen og setter kursen videre inn i Sveits, og nærmere bestemt alpebyen Davos, som ligger 1560 meter over havet. Vi sjekker inn på vårt trivelige Turmhotel Victoria, gjør oss kjent med omgivelsene før middag på hotellet.

Dag 4 - 2. september

Vi spiser frokost på hotellet, før vi starter opp vår herlige fridag. I dag blir det muligheter for å besøke denne sjarmerende byen, eller man kan velge å benytte seg av hotellets spa-anlegg. Reiseleder tar med de som ønsker det på frivillig tur med bergbanen for å oppleve ekte og frisk alpeluft. 

Dag 5 - 3. september

Etter en god frokost tar vi plass i bussen og kjører til Bodensjøen. Bodensjøen er en romantisk innsjø på grensen mellom Tyskland, Østerrike og Sveits. Vi får en båttur på Mainau-Bregenz. Vi besøker også Greve Bernadottes blomsterøy Mainau. Øya med sin spesielle beliggenhet, har et tilnærmet tropisk klima og består av et enormt parkanlegg med dyrepark, sommerfuglhage, slott, slottskirke og blomster. Vi reiser tilbake til hotellet for å spise middag på kvelden.

Dag 6 - 4. september

Etter frokost tar vi plass i bussen. I dag skal vi på togreise med Glacier-Expressen. Toget er et ekspresstog som binder sammen vinterskistedene St.Moritz og Zermatt i de sveitsiske alpene. Byene er like spektakulære om sommeren, og byr på en rekke spennende opplevelser. Glacier-Express har et rykte på seg for å være verdens tregeste ekspresstog. I gjengjeld er det en spektakulær reise med unike utsikter. En reise fra endestasjon til endestasjon tar ca. 7,5 time, og toget passererer 291 bruer og 91 tunneler. Det høyeste punktet på ruten er ved Oberalpasset, der banen ligger på 2033meter over havet. Banen er smalsporet, og store deler
benytter tannstangstyring for å klatre opp de bratte stigningene, og for å bremse på veien ned igjen. Vi kjører strekningen St.Moritz – Andermatt. Vi tar en frivillig
lunsj underveis før turen går tilbake til Davos. Her blir det middag på hotellet om
kvelden.

Dag 7 - 5. september

Etter frokost tar vi farvel med Davos for denne gang og setter kursen for rundvisning på Schaukässeri Appenzeller ostefabrikk med prøvesmaking. Videre reiser vi til
Göttingen med frivllig kafferast underveis. Her blir det middag på hotellet, og resten av kvelden er til egen felles hygge.

Dag 8 - 6. september

Vi forlater vårt hotell etter frokost på hotellet, og turen går til Kiel med frivillig kafferast underveis. Vi stiger om bord i Stena Lines mot mot Gøteborg som har avgang kl. 18.45. Det er reservert buffet som inkluderer fri drikke på kvelden.

Dag 9 - 7. september

Vi spiser god frokostbufeet om bord på båten, før vi ankommer Gøteborg kl. 09.15. Vi tar plass i bussen og kjører til Nordby for siste shopping før turen går tilbake til utgangspunktet.

En reise til Sveits og Venezia gir deg minner for livet. 

Priser

Pris pr. person.Kr. 13.995,- 

Tillegg enerom Kr. 1.350,- 
Tillegg enelugar Kr. 325,- 
Tillegg utv.lugar Kr. 250,- pr. person.

 

Send oss en henvendelse