Årets folkefest på Rørosmartnan

20. februar 2017

For 164. gang arrangeres den tradisjonelle Rørosmartnan som kombinerer folkeliv, handel, kultur på en måte som man ikke kan oppleve noe annet sted. Verdenskulturminnet Røros bergstad danner en unik ramme for folkefesten som er en opplevelse alle bør unne seg minst èn gang i livet. Eller aller helst – en gang i året!

Rørosmartnan er først og frem en handelsmartnan, med ca. 250 utstillere i gata og på varemessa. I tillegg bugner martnan av kulturelle innslag hele uka og hele døgnet med konserter, dans, spontane innslag i gata, revy, god mat og drikke, høy stemning på serveringsstedene, liv i bakgårdene, historieformidling, tivoli og kjøring med hest og slede. Vi får se et 80-talls hesteekvipasjer kjørt av bønder og lasskjørere, som sine forfedre har tilbakelagt lange strekninger for å komme fram til Rørosmartnan med varer. Med andre ord en opplevelse som vil gi deg følelsen av å trå inn i en annen tid.

Dag 1, 20.februar

Avreise fra hjemstedet til avtalt tid og sted. Vi kjører til Elverum med frivillig kafferast underveis til Savalen Fjellhotell hvor vi skal bo i 3 netter. Vi gjør oss kjent med omgivelsene før vi spise middag på hotellet. Resten av kvelden kan man danse og hygge seg til god musikk. 

Dag 2, 21.februar

Etter frokost på hotellet tar vi plass i bussen og kjører en frivillig tur til Røros hvor vi kan få med oss den offisielle åpningen av martnan kl. 12.00 med hesteekvipasjene. Etter dette får vi tid på egenhånd til martnahandel før turen går tilbake til hotellet. Det blir middag på hotellet, og på kvelden blir det dans til musikk.

Dag 3, 22.februar

Etter frokost på hotellet tar vi igjen plass i busen (frivillig) og setter kursen mot Røros for flere martnansopplevelser. Vi er tilbake på hotellet til middag for en ny kveld med dans til musikk.

Dag 4, 23.februar

Etter en god frokost starter vi på hjemturen. Vi kjører via Aldval, Koppang, Rena og Elverum med frivillig kafferast underveis tilbake til utgangspunktet.

 

Pris pr. person Kr. 4.475,- som inkl. buss, 3 overnattinger på Savalen Fjellhotell m/ ½ pensjon, inngang 2 dager på Rørosmartnan samt bompenger.

Tillegg enkeltrom Kr. 190,- pr. døgn.

Send oss en henvendelse