Østerrike

16. september 2018

Søndag, 16. september

Avreise fra avtalt tid og sted. Turen går på gode veier via Østfoldbyene til Svinesund, hvor vi tar en frivillig kafferast underveis. Videre kjører vi gjennom Bohuslän til Gøteborg, og er været på vår side, kjører vi kystveien over Tjørn og Orust. Stena Lines jumboferge til Kiel har avgang kl. 18.45 fra Gøteborg. Ombord venter komfortable lugarer, alle med senger på gulvplan, dusj og WC. Det blir servert buffet om kvelden som inkluderer fri drikke av øl, vin og mineralvann. Resten av kvelden bruker vi til felles hygge.

Mandag, 17. september

Vi spiser frokost om bord før vi ankommer Kiel kl. 09.15. Vi tar plass i bussen og
fortsetter på gode veier forbi Hamburg og Hannover til Rothenburg ob der Tauber. Rothenburg ob der Tauber går for å være Syd-Tysklands middelalder-perle fremfor noen. Byen ligger ved den kjente Romantische Strasse, og er selve essensen av tysk middelalder. Her finner du vel bevarte bindingsverkshus, brosteinsgater og smug, bevarte bymurer, samt vakttårn og byporter slik de stod allerede på 1100- og 1200-tallet. Vi sjekker inn på vårt hotell og spiser middag om kvelden. Etter middag blir det muligheter for å sitte i den trivelige bakgården.

Tirsdag, 18. september

Etter frokost får vi formiddagen til egen disposisjon i denne sjarmerende byen som er
kjent for sin julebutikk som strekker seg over hele 5 bygg. Vi tar plass i bussen og kjører videre. Frivillig kafferast
underveis. Turen går til Kiefersfelden og vi krysser grensen til Østerrike. Fra grensen
til St.Johann og Kitzbühel er det en kort etappe. Vi ankommer det kjente skistedet Kitzbühel om
ettermiddagen hvor vi sjekker inn på vårt gode sentrumshotell Hotel Tiefenbrunner. Her skal vi bo i 5 netter. Hotellet eies av familen Brunner og har huset mange kjente
gjester som bl. annet våre alpingutter. Vi gjør oss kjent med hotellet før vi får servert en fantastisk 4-retters middag på kvelden.

Onsdag, 19.september

Denne dagen er til egen disposisjon. Vi spiser froksot og middag på hotellet, men utover det er du fri til å gjøre det du vil. Kanskje en tur til Hahnenkamm kan friste? Hahnenkamm hever seg 1712 m.o.h og er åsted for de årlige Hahnenkammrennene. Den meste kjente alpinløypa er ”die Streif”, som regnes som en av verdens farligste løypetraseer.

Torsdag, 20. september

Etter frokost tar vi plass i bussen. I dag får vi en opplevelsesrik tur da vi skal både kjøre tog og besøke trivelige Mayrhofen samt lysfabrikken. Vi reiser til Jenbach. Herfra går toget opp til Seepitz, ca. 45 minutters togtur. Denne banen er 125 år og er den eldste dampf-zahnradbahn i Europa. Vi tar plass i bussen og kjører til Zillertal og tar en frivillig lunsj i Mayrhofen. Vi besøker også den flotte lysfabrikken som ligger nederst i Zillertal før vi returnerer til hotel Tiefenbrunner. Det er muighet for å gjøre handel til hyggelige priser. Middag om kvelden.

Fredag, 21. september

Etter frokost tar vi plass i bussen. Vi kjører via Salzburg nord og til St. Wolgang See. St. Wolfang er en sjarmerende liten by med mange restauranter og spennende butikker som  ligger veldig idyllisk til. Dagens lunsj anbefales på den Hvite Hest. Deretter får vi en flott båttur og bussen henter oss på andre siden av sjøen. Vi tar plass i bussen og returnerer til hotellet. Om kvelden reiser vi til Oberndorf og får oppleve en skikkelig Tyroleraften.

Lørdag, 22. september

Frokost på hotellet I dag skal vi på den store Alm- og Knødelfest i St.Johan.
Byen er festpyntet og kuene kommer pyntet ned fra fjellet med flotte blomsterdekorasjoner rundt halsen. Deretter spilles det opp til dans med flott Tyrolermusikk, og jodlingen høres fra alle kanter. Det garanteres stor stemning i byen, man kan også ta taubanen til toppen av fjellet. Middag på hotellet om kvelden.

Søndag, 23. september

Etter en god frokost må vi ta fatt på hjemveien. Vi reiser via Kufstein, Nürnberg, Leipzig til Magdeburg hvor vi får en overnatting. Middag på hotellet om kvelden.

Mandag, 24. september

Frokost før vi igjen tar vi plass i bussen og kjører den korte strekningen via Hamburg til Kiel hvor vi får mulighet for shopping før båtavgang med Stena Line
kl. 18.45. Det blir servert buffet inkl. fri drikke av øl, vin og min. vann.

Tirsdag, 25. september

Vi spiser frokost om bord før ankomst i Gøteborg kl. 09.15. Vi tar plass i bussen og kjører på gode veier med stopp på Nordby før retur tilbake til utgangspunktet. 

Priser

Pris pr. person Kr. 12.995,-
 
Tillegg for enelugar Kr. 590,- pr. vei
Tillegg for enerom på hotell Kr. 320,- pr. døgn
Tillegg utv.lugar Kr. 260,- pr. vei pr. person

Send oss en henvendelse