Rakfiskfestivalen i Valdres - 2 dager

1. november 2018

Rakfisk er en mattradisjon som kan spores tilbake til middelalderen. Navnet rakfisk er brukt så tidlig som i 1348 og er nok enda eldre. Det er blitt laget rakfisk i store deler av landet, men i dag er det Valdres som er blitt sentrum for størstedelen av rakfiskproduksjonen i Norge. Nå er Rakfisk fra Valdres blitt egen merkevare.

Med minst 25 000 besøkende hvert år har Norsk Rakfiskfestival etter hvert blitt en av de største markedsplassene for norske småskalaprodusenter. Det omsettes ca. 40 tonn rakfisk i løpet av festivalhelga, og i tillegg til dette kommer det over 100 andre utstillerne som alle fyller gatene med helnorske kvalitetsprodukter innenfor mat og håndverk. Norsk Rakfiskfestivals målsetning er å fremme den norske matkulturen, basert på kvalitetsråvarer fra bygde-Norge.

Dag 1,  1. november 2018

Avreise fra avtalt tid og sted. Turen går med frivillig kafferast underveis til Fagernes. Valdres har lange tradisjoner når det gjelder rakfisk og stadig flere ønsker å oppleve denne særegne norske matspesialisten. Rakfiskfestivalen på Fagernes arrangeres for 22. gang i år og blir bare mer og mer populær. Vi sjekker inn på vårt trivelige og sentrale Quality Hotel Fagernes. Tid på egenhånd for å besøke rakfiskfestivalen. God musikk får oss i godt humør. Her finnes smaksprøver i alle varianter og mulighet for en god handel. For de som ikke er glad i rakfisk finnes også andre spesialiteter. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 2,  2. november

Etter frokost sjekker vi ut og får tid til igjen å besøke festivalen før vi tar plass i bussen og setter kursen tilbake til utgangspunktet.

 

 

Pris

Pris pr. person Kr. 1.795,-

Tillegg enerom kr.   685,-

 

Send oss en henvendelse