Bornholm

7. juni 2017

På Bornholm kan man finne fred og ro og koble av fra hverdagens stress. Bornholm er det stedet i Danmark som har flest solskinnstimer, og blir derfor kalt
solskinnsøya. Bornholm har mange idylliske små tettsteder som vi skal få
oppleve på nært hold. På Bornholm bor vi på meget gode Strandhotel Balka Søbad, som ligger i rolige omgivelser med stort haveområde kun 200 meter fra en av Danmarks beste strender. Under oppholdet har vi lagt opp til et rikholdig og spennende sightseeing-program. Bli med og opplev SOLSKINNSØYA.

Dag 1

Avreise fra avtalt tid og sted. Vi reiser med god og komfortabel turistbuss på gode veier forbi Strømstadområdet og ned til Håby v/Munkedal for frivillig kafferast. Videre kjører vi forbi Uddevalla, Gøteborg og tar igjen en stopp rundt Varbergområdet. Vi kjører videre til Hallandsåsen for nok en stopp, før vi kjører videre forbi Helsingborg, Malmø og til Ystad. Her kjører vi om bord på en av Bornholmsfergene som har avgang Kl. 18.30. Vi ankommer Rønne ca. kl. 19.50 og kjører videre til Strandhotel Balka Søbad for innsjekking. Alle værelsene er moderne, lyse og vennlige med egen terrasse. Vi får servert middag som inkluderer 1 drikke denne kvelden, før resten av dagen er til egen disposisjon.

Dag 2

Vi begynner dagen med en god dansk frokost på hotellet. I dag arrangeres det rundtur på Nord-Bornholm. Vi besøker det gamle silderøkeriet i Hasle, og kan
iaktta de gamle røkeritradisjonene. Turen går videre langs
Gines Minde. Neste stopp blir på Hammershus festning, som ble bygget
på 1200-tallet av erkebiskopen i Lund. Deretter går turen til Sandvig,
videre til Allinge for lunsj på Nordbornholms Røkeri, hvor det blir
smak av alle spesialiteter på øya inkl. 1 øl/min.vann. Så blir det tid for shopping.
Turen går videre langs den ”Bornholmske Riviera” til Gudhjem som vi
kjører igjennom. Gudhjem er en malerisk by med sydlandsk preg. De
spesielle lysforholdene her har i mange år trukket til seg mange anerkjente
malere. Før vi returnerer til vårt hotell, stopper vi ved Østerlars
Rundkirke, Svaneke og Nexø som er øyas største fiskeri, også kjent for Bornholmerakevitten. Her blir det omvisning med prøvesmaking og muligheter til en liten handel. Vi returnerer tilbake til hotellet for middag som inkluderer 1 drikke. Resten av kvelden er til egen disposisjon.

Dag 3

Etter frokost på hotellet begir vi oss ut på tur til festningsøya Christiansø, som ligger en times båttur nordøst for Gudhjem. Vi blir møtt av en lokal guide på øya. Festningen ble anlagt i årene 1684-86, og det er litt morsomt for oss nordmenn å vite, at det var en norsk offiser og 288 norske soldater, som fikk i oppdrag å bygge dette anlegget. Oppholdet på øya varer snaue 3 timer. På den tiden rekker vi å spasere rundt på øya som ikke er så stor, og det blir tid til frivillig lunsj på øyas eneste kro om det er ønskelig. Etter et trivelig opphold på Christiansø går turen tilbake til Gudhjem. Videre tilbake til hotellet for middag på hotellet inkl. 1 drikke. Resten av kvelden til egen disposisjon.

Dag 4

Denne dagen er avsatt til fri disposisjon for dem som ønsker
det. Etter frokost blir det anledning til en frivillig tur til
Svaneke, som er Danmarks østligste by. I 1974
fikk byen Europarådets gullmedalje for pietetsfull bybevaring. Svaneke
har torgdag hvor det bugner av gode tilbud, og det gir et
utrolig trivelig miljø. Deretter returnerer vi via Nexø, som også
er forfatteren Martin Andersen Nexøs barndomsby, forfatteren av  Pelle
Erobreren og Ditte ett pikebarn, til Lille Gadegård Vingård hvor vi møter grisen Øffe som ikke veier mindre enn ca. 450 kg, og elsker Cola Light. Vi møter vinbonden som viser oss rundt i vingården og brænderiet. Det blir vinsmaking i den hyggelige cafe’n hvor vi får smake på tre av vinene som blir produsert på gården. Vi inntar dagens lunsj her som er inkludert i prisen, før vi drar hjem til hotellet hvor resten av dagen er til egen disposisjon. Det blir middag middag på hotellet med 1 inkl. drikke.

Dag 5

Etter frokost på hotellet tar vi farvel med Hotel Balka Strand for denne gang og setter kursen mot Rønne, hvor Bornholmstrafikkens ferge har avgang.
Vi ankommer København ved lunsjtid, hvor er det er muligheter for en frivillig lunsjrast. Vi stiger om bord i DFDS som har avgang kl. 16.45. Vi cruiser hjemover mot Oslo i fine lugarer, alle med senger på gulvplan. Det blir servert buffet inkl. 1 drikke etter avgang, og resten av kvelden blir til egen disposisjon.

Dag 6

Vi spiser frokost før ankomst Oslo ca. kl. 09.45, tar plass i bussen og reiser tilbake til utgangspunktet og kan dvele ved minner fra solskinnsøya Bornholm. 

 

Priser

Pris pr. person Kr. 7.795,-

Tillegg for enerom på hotellet Kr. 1.180-

Tillegg for enelugar på båt retur Kr. 550,-

Tillegg for utv.lugar Fra Kr. 450,- pr. person retur 

Husk gyldig legitimasjon!

 

Send oss en henvendelse