Bornholm

17. august 2018

På Bornholm kan man finne fred og ro og koble av fra hverdagens stress. Bornholm er det stedet i Danmark som har flest solskinnstimer, og blir derfor kalt
solskinnsøya. Bornholm har mange idylliske små tettsteder som vi skal få
oppleve på nært hold. På Bornholm bor vi på meget gode Strandhotel Balka Søbad, som ligger i rolige omgivelser med stort haveområde kun 200 meter fra en av Danmarks beste strender. Under oppholdet har vi lagt opp til et rikholdig og spennende sightseeing-program. Bli med og opplev SOLSKINNSØYA.

Dag 1, 17. august

Avreise fra avtalt tid og sted. Vi reiser med god og komfortabel turistbuss på gode veier forbi Strømstadområdet og ned til Håby v/Munkedal for frivillig kafferast. Videre kjører vi forbi Uddevalla, Gøteborg og tar igjen en stopp rundt Varbergområdet. Vi kjører videre til Hallandsåsen for nok en stopp, før vi kjører videre forbi Helsingborg, Malmø og til Ystad. Her kjører vi om bord på en av Bornholmsfergene som har avgang Kl. 18.30. Vi ankommer Rønne ca. kl. 19.50 og kjører videre til Strandhotel Balka Søbad for innsjekking. Alle værelsene er moderne, lyse og vennlige med egen terrasse. Vi får servert middag som inkluderer 1 drikke denne kvelden, før resten av dagen er til egen disposisjon.

Dag , 18. august

Denne dagen er avsatt til fri disposisjon for de som ønsker det. Etter frokost blir det anledning til en frivillig tur til Svaneke som er Danmarks østligste by og fikk i 1974 Europarådets gullmedalje for pietetsfull bybevaring. Svaneke har torgdag hvor det bugner av gode tilbud og det gir et utrolig trivelig miljø. Deretter returnerer vi via Nexø som også er forfatteren Martin Andersen barndomsby (Pelle Erobreren og Ditte ett pikebarn), til Lille Gadegård Vingård hvor vi møter grisen Øffe som ikke veier mindre enn ca. 450 kg. Han elsker Cola Light! Vi møter også vinbonden som viser oss rundt i vingården og brænderiet. Det blir vinsmaking i den hyggelige cafe'n hvor gjestene får smake på tre av vinproduktene som blir produsert på gården. Vi inntar dagens lunsj her (inkludert) og deretter går turen tilbake til hotellet. Ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon. Middag på hotellet.

Dag 3, 19. august

Etter frokost på hotellet begir vi oss ut på tur til festningsøya Christiansø, som ligger en times båttur nordøst for Gudhjem. Vi blir møtt av en lokal guide på øya. Festningen ble anlagt i årene 1684-86, og det er litt morsomt for oss nordmenn å vite, at det var en norsk offiser og 288 norske soldater, som fikk i oppdrag å bygge dette anlegget. Oppholdet på øya varer snaue 3 timer. På den tiden rekker vi å spasere rundt på øya som ikke er så stor, og det blir tid til frivillig lunsj på øyas eneste kro om det er ønskelig. Etter et trivelig opphold på Christiansø går turen tilbake til Gudhjem. Videre tilbake til hotellet for middag på hotellet inkl. 1 drikke. Resten av kvelden til egen disposisjon.

Dag 4, 20. august

Frokost på hotellet. I dag arrangeres det en rundtur på Nord-Bornholm. Vi besøker det gamle silderøkeriet i Hasle og kan iakta de gamle røkeritradisjonene. Turen går videre langs Gines Minde. Neste stopp blir Hammershus festning, bygget på 1200-tallet av erkebiskopen i Lund Deretter kjører vi til Sandvig, videre til Allinge for lunsj på Nordbornholms Røkeri, hvor det blir smak av alle spesialiteter på øya inkl.udert 1 øl/min.vann. Tid for shopping. Så går turen langs den "Bornholmske Riviera" til Gudhjem som vi kjører igjennom. Gudhjem er en malerisk by med sydlansk preg. De spesielle lysforholdene har i mange år trukket til seg anerkjente malere. Før vi returnerer til vårt hotell, stopper vi ved Østerlars Rundkirke. Vi stopper også i Svaneke og Nexø som er øyas største fiskeri og kjent for Bornholmerakevitten. Her blir det omvisning m/prøvesmaking og kankskje en handel. Tilbake til hotellet for middag. Kvelden til egen disposisjon.

Dag 5, 21. august

Etter frokost på hotellet tar vi farvel med Strandhotel Balka Søbad for denne gang og setter kursen mot Rønne, hvor Bornholmstrafikkens ferge har avgang.
Vi ankommer København ved lunsjtid, hvor er det er muligheter for en frivillig lunsjrast. Vi stiger om bord i DFDS som har avgang kl. 16.45. Vi cruiser hjemover mot Oslo i fine lugarer, alle med senger på gulvplan. Det blir servert buffet inkl. 1 drikke etter avgang, og resten av kvelden blir til egen disposisjon.

Dag 6,  22. august

Vi spiser frokost før ankomst Oslo ca. kl. 09.45, tar plass i bussen og reiser tilbake til utgangspunktet og kan dvele ved minner fra solskinnsøya Bornholm. 

 

Priser

Pris pr. person Kr. 8.995,-

Tillegg for enerom på hotellet Kr. 1.195,-
Tillegg for enelugar på båt retur Kr. 590,-
Tillegg for utv.lugar Fra Kr. 480,- pr. person retur 

Husk gyldig legitimasjon!

 

Send oss en henvendelse