10 dager High Class til Østerrike, Kitzbühe m/Zell am See

17.september 2023

Søndag, 17. september

Avgang Oslo kl. 10.00. Turen går på gode veier via Østfold-byene til Svinesund. Frivillig kafferast underveis. Videre gjennom Bohuslän til Gøteborg, i godvær kjøres kystveien over Tjørn og Orust. Stena Line har avgang kl. 18.45. Ombord venter komfortable lugarer, alle med senger på gulvplan og dusj/WC. Det blir servert buffet om kvelden inkl. fri drikke av øl, vin og min. vann, resten av kvelden til felles hygge.

Mandag, 18. september

Frokost ombord før ankomst Kiel kl. 09.15. Vi tar plass i bussen og fortsetter på gode veier forbi Hamburg, Hannover, Göttingen, Fulda til Würzburg hvor vi overnatter på trivelige
Hotel Wittelsbacher Hoh. Middag om kvelden og resten av kvelden til egen disposisjon.

Tirsdag, 19. september

Avreise fra hotellet etter frokost. Vi reiser innom Rothenburg ob der Tauber. En sjarmerende liten by som er kjent for sin julebutikk i hele 5 bygg. Her inntar vi dagens lunsj (frivillig). Videre passeres München, deretter går turen til Kiefersfelden og man krysser grensen til Østerrike. Fra grensen til St. Johann og Kitzbühel er det en kort etappe. Ankomst Kitzbühel om ettermiddagen. Vi sjekker inn på vårt gode sentrumshotell Hotel Tiefenbrunner hvor vi skal bo i 5 netter. Hotellet eies av familien Brunner og har huset mange kjente gjester som bl.a. våre alpingutter. Vi gjør oss kjent med hotellet før 4-retters middag om kvelden.

Onsdag, 20.september

Dagen til egen disposisjon, frokost og middag på hotellet. Kanskje en tur til Hahnenkamm kan friste. Hahnenkamm hever seg 1712 m.o.h og er åsted for de årlige Hahnenkammrennene. Den meste kjente alpinløypa er” die Streif”, som regnes som en av verdens farligste løypetraseer.

Torsdag 21. september

Etter god frokost tar vi plass i bussen, i dag blir det en kort kjøretur til Zell am See. Glittrende klare innsjøer, vakre grønkledde fjellsider. Ja da har man en kort oppsummering av Zell am See. Vi får ca. 1 times båttur på vakre Zell am See lake. Deretter tid på egenhånd til frivillig lunsj før vi returner tilbake til Hotel Tiefenbrunner. Middag på hotellet om kvelden

Fredag, 22. september

Etter god frokost tar vi plass i bussen, i dag får vi en opplevelsesrik tur da vi skal både kjøre tog og besøke trivelige Mayrhofen samt lyfabrikken. Vi reiser til Jenbach herifra går toget opp til Seespitz, ca. 45 minutters togtur. Denne banen er 125 år og er den eldste Dampf-Zahnradbahn i Europa. Vi tar plass i bussen og kjører til Zillertal og får frivillig lunsj i Mayrhofen. Vi besøker også den flotte lysfabrikken som ligger nederst i Zillertal før vi
returnerer tilbake til Hotel Tiefenbrunner, mulighet for å gjøre handel til hyggelige priser. Om kvelden reiser vi til Oberndorf og får en skikkelig Tyrolaften med middag.

Lørdag, 23. september

Frokost på hotellet. I dag skal vi på Alm- og Knødel-fest i St. Johan. Men først går turen til trivelige Kirchberg. Her spilles det opp til dans med flott Tyrolermusikk. Byen er festpyntet, og kuene kommer pyntet ned fra fjellet med flotte blomsterdekorasjoner rundt halsen. Deretter går turen til St.Johan for Knødelfest. Man kan også ta taubanen opp til toppen av fjellet. Middag på hotellet om kvelden.

Søndag, 24. september

Etter god frokost må vi ta fatt på hjemveien. Vi reiser via Kufstein, Nürnberg, Leipzig til Magdeburg hvor vi får overnatting. Middag på hotellet om kvelden.

Mandag, 25. september

Frokost på hotellet om morgenen. Igjen tar vi plass i bussen og kjører den korte strekningen til Celle hvor vi tar dagens frivillige lunsj. Videre via Hamburg til Kiel hvor vi får mulighet for shopping (hvis tiden tillater det) før båtavgang med Stena Line kl. 18.45. Det blir servert buffet inkl. fri drikke av øl, vin og min. vann.

Tirsdag, 26. september

Frokost om bord før ankomst Gøteborg kl. 09.15. Vi tar plass i bussen og kjører på gode veier med stopp på Nordby før retur tilbake til utgangspunktet.

10 dagers tur

Pris pr. person kr. 16.550, inkludert buss, pensjon og arrangement som skissert.

Tillegg:

  • Enelugar: 1.180,-
  • Enerom: 2.765,-
  • Utv.lugar: 590,-

Send oss en henvendelse