5 dager, Flor & Fjære

Avgang: 12. august – 2024

Nordsjøveien er først og fremst ferieveien for de som vil oppleve noe annet enn fartsetapper og trailere i full fart. Reiseruten går langs sørvestkysten av Norge og er nøkkelen til fantastiske reiseopplevelser. Nordsjøveien med partier over Jøssingfjord og Jæren. Flor & Fjære har virkelig kommet i fokus. Turen starter med opplevelser i det maritime miljø, for å avslutte med godbiter.

Dag 1
Avgang Oslo kl. 08.00. E18 med kafferast i Langesund-omr. Bro over Frierfjorden vest for Brevik, forbi flere anvisninger til attraktive kystbyer. Dagens lunsj får vi i Kristiansand, hvoretter hovedretning blir mot vest og snart også litt nordlig kurs. Kort friv. benstrekk i Flekkefjord, og vi finner Nordsjøveien, Rv. 44, forbi Åna-Sira og får et av turens store innslag med Jøssingfjord. Like spennende ned – som oppstigning. Hauge i Dalane er et begrep, og kan krydres med en avstikker på meget trang vei ned til Sogndalsstrand. Egersund med Grand Hotel lokker, et svært sjarmerende sentrums hotell. Det har på en mesterlig måte forenet gammel og ny bebyggelse. Middag venter.

Dag 2
Frokost, og kl.09.00 legger vi ut på tur gjennom Gloppedalsura med steinblokker så store at hele bussen kan gjemmes, og til Byrkjedalstunet. Et nedlagt meieri omdannet til lys støperi med utsalg og restaurant. Etter fantasifulle innkjøp drar vi via Ålgård til Knudaheio. Opp på høyden, krinser oss om statuen av Arne Garborg og lar blikket gli rundt for å fange inn de samme motivene som ga dikteren inspirasjon. Kanskje er hytta han og Hulda holdt til i, åpen og kan besøkes. Videre til hjemmet der Arne vokste opp og får omvisning. Smia i Undheim er omdisponert til museum. Smiugarden gir oss litt åndelig føde. Tar ut mot kysten, følger denne langs Jærens Rev, forbi Sola og inn til Stavanger med Clarion Hotel Energy. Sjekker inn og får litt tid til egen disp. innen middag kl.19.00. Kvelden til fri disp.

Dag 3
God frokost og by guiden møter oss utenfor hotellet kl.10.00 til en buss runde i byen på ca. 2 timer. Tid til fri disposisjon. Vi kan anbefale Oljemuseet, Gamle Stavanger, utsikten fra Valbergtårnet ruver over Stavanger, shopping, lunsj  på egen hånd. Kl.17.00 møtes vi på Bekhuskaien.  Båtturen fra Stavanger til Flor & Fjære tar 20 minutter. Vi opplever blomstrende hage med palmer og eksotiske planter. Her nyter vi freden, blomstene, god mat og nydelig utsikt over sjøen.  Tilbake på hotellet ca. kl. 22.00.

Dag 4
Avreise fra hotellet kl 09.00. Vi kjører tilbake til Ålgård, svinger av mot Sirdal (Sirdalsheiene ligger mellom Lysefjorden i vest og Setesdalsheiene i øst. Her er det fjellbjørkeskog i dalene, og karrig snaufjell i høyden. Innimellom alt dette finner du frodig fjellbjørk, lyng og myrer med kvitlyng og gule romer, rabber med nøysomme fjellplanter. Om høsten lyser det i rødt, gult og brunt. Det er få steder som kan oppvise maken til fargesymfonier som Sirdalsheiene en blendende vakker høstdag). til Rysstad hvor vi tar en lunsj pause. (inkl). Etterpå kjører ned til Dalen for en rask stopp ved Dalen Hotell, før vi tar turen via Åmdalsli, langs Vråliosen og ankommer Straand Hotell.
(Hotellets historie går helt tilbake til 1864 da Kari og Olav Straand etablerte skysstasjon i Vrådal. Med romslig gjestfrihet og fin evne til å skape trivsel, ble deres innsats snart kjent langt ut over bygd as grenser. Det var ikke bare folk som fikk godt stell; også hestene ble godt tatt vare på under oppholdet). Vi sjekker inn, gjør oss kjent med omgivelsene før middag på hotellet om kvelden.

Dag 5
Etter frokost tar vi farvel med hotellet for denne gang, kursen går mot Drangedal og til Sputnik museet for omvisning. Her får vi se Sputniks unike samling av mer enn 36 sølv-, gull-, diamant- og platinaplater, samt mye annet fra hans 50 år lange karriere som ” Den syngende lastebilsjåfør”. Vi får omvisning, tar igjen plass i bussen og setter kursen tilbake via Porsgrund tilbake til utgangspunktet med frivillig kafferast.

 

Pris pr. person kr. 12.595,-

Inkl: Buss, pensjon, båttur og guider som beskrevet.
Tillegg for enkeltrom kr. 1.795,-

Send oss en henvendelse