Vakre Lofoten, 5 dager

17. juli 2022

Bli med til et av Norges vakreste reisemål, Lofoten! Her kan vi utforske en av verdens mest spektdakulære øygrupper, hvite sandstrender, majestetiske fjell, fantastisk sjømat og hyggelig lokalbefolkning. Her gjelder det å ha kameraet klart slik at man rekker å lagre flest mulig minner fra den vakre naturen og den nydelige utsikten. Mange husker kanskje Arne som jobbet hos oss for noen år siden. Han møter oss på flyplassen og skal være vår sjåfør under hele oppholdet.

Dag 1, 17. juli

Etter en fin flytur til Evenes, kjører vi via Lofotens fastlandsforbindelse Lofast, til Svolvær, - der et fire døgns opphold på flotte Thon Hotel Lofoten, venter oss. Herfra skal vi sammen med lokalguiden utforske eventyrriket Lofoten med sine maleriske fiskevær og sine staute fjelltopper. Flere spennende museer og lokale kunstnere besøkes. Bl.a. kan vi nevne Lofotr - vikingemuseet på Borg. "Smeden i Sund", Norsk Fiskeværsmuseum på Å, samt idylliske Kabelvåg og fascinerende Henningsvær. Middag på hotelet.

Dag 2, 18. juli

Frokost på hotellet. I dag blir det utflukt til det flotte vikingmuseet Lofotr. Her får vi oppleve en rekonstruert høvdingegård fra vikingetiden i et levende miljø. Kjenne lukten av tjære og bål og høre historien. Vikingene har ventet på oss i mer enn 1000 år! Deretter kjører vi til fascinerende Henningsvær som ligger knappe 30 minutters kjøretur fra Svolvær. Veien ut til fiskeværet er magisk. Der ute får dere noe tid på egenhånd. Henningsvær er stdet hvor Vår Herre lot bygge uten hjelp av nivileringsingeniører og arkitekter. Så, velkommen til Norges mest berømte og særpregede fiskevær, som mange også kaller Nordens Venezia. Tilbake til hotelleet for middag og hyggelig samvær.

Dag 3, 19. juli

Frokost på hotellet. I dag skal vi på heldagstur. Vi tar turen helt ut til Å, det kjente fiskeværet som også er Lofotens endepunkt. Her besøker vi Norsk Fiskeværsmuseum hvor vi får vite mer om livet i fiskeværene fra 1840 til 1960, Lofotfiske de siste 250 årene. Vakre landskap, barske fjell og frodige bygder, oppleves underveis. Dagens lunsj på idylliske Reine. Vi besøker "Smeden i Sund", Tor Vegard Mørkved. Retur til Svolvær på ettermiddagen og felles middag på hotellet.

Dag 4, 20. juli

Frokost på hotellet. I dag tar vi en formiddagstur til Kabelvåg, det eldste fiskeværet i Lofoten. På veien stopper vi ved den kjente kirken Lofotkatedralen. Deretter tar vi en pause både i Kabelvåg sentrum og i Storvågen, der både Galleri Espolin, Lofotakvariet og Lofotmuseet med sin flotte båtsamling. Tid til å rusle rundt på egenhånd. Ettermiddagen fritt i Svolvær og middag på hotellet.

Dag 5, 21. juli

Frokost på hotellet og deretter tar vi farvell. Igjen henter bussen oss og tar oss med til Flesnes og fergetur videre til Refsnes. Herfra er det ikke langt igjen til Hemmestad Brygge, en okergul perle ved havet, hvor tiden har stått stille i 200 år. Det gamle handelsstedet har et bryggerihus, krambu og handels- og postkonto. Etter besøket her kjører vi videre over Hinnøya, Norges største øy, hvor vi finner Harstad. Her tar vi en fotostopp før vi kjører til flyplassen på Evenes. Flyet til Oslo har avgang kl. 15:40. Etter 1,5 time lander vi på Gardermoen og vi tar pøass i bussen som tar oss de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

 

 

 

Pris pr. person: kr. 10.480,-

Tillegg for enerom kr. 1.650,- 

Send oss en henvendelse