Årets folkefest - Rørosmartnan 2023

20.februar 2023

Er du klar for årets folkefest på Røros?

For 168 gang arrangeres den tradisjonelle Rørosmartnan som kombinerer folkeliv, handel, kultur på en måte som man ikke kan oppleve noe annet sted. Verdenskulturminnet Røros bergstad danner en unik ramme for folkefesten som er en opplevelse alle bør unne seg minst èn gang i livet. Eller aller helst – Èn gang i året!

Rørosmartnan er først og frem en handelsmartnan, med ca. 250 utstillere i gata og på varemessa. I tillegg bugner martnan også av kulturelle innslag hele uka og hele døgnet: Konserter, dans, spontane innslag i gata, revy, god mat og drikke, høy stemning på serveringsstedene, liv i bakgårdene, historieformidling, tivoli og kjøring med hest og slede.

Vi får se ca. 80-talls hesteekvipasjer kjørt av forbønder og lasskjørere, som sine forfedre har tilbakelagt lange strekninger for å komme fram til Rørosmartnan med varer. Med andre ord en opplevelse som vil gi deg følelsen av å trå inn i en annen tid.

1 dag

Avgang Oslo kl. 10.00. Vi kjører Elverum med frivillig kafferast underveis til Savalen Fjellhotell hvor vi skal bo i 3 netter. Vi gjør oss kjent med omgivelsene før middag på hotellet. Resten av kvelden kan man danse og hygge seg til god musikk.

2 dag

Etter frokost på hotellet, tar vi plass i bussen og kjører til Røros hvor vi får med oss den offisielle åpningen kl. 12.00 med hesteekvipasjene. Tid på egenhånd til martnashandel før turen går tilbake til hotellet. Middag på hotellet om kvelden og dans til musikk.

3 dag

Etter frokost på hotellet tar vi igjen plass i busen (frivillig) og setter kursen mot Røros for flere martnansopplevelser. Tilbake til middag på hotellet og dans til musikk. (For de som ønsker kan man være igjen på Savalen for å benytte seg av hotellets fasiliter)

4 dag

Etter god frokost, starter vi på hjemturen. Vi kjører via Aldval, Koppang, Rena, Elverum med frivillig kafferast underveis tilbake til utgangspunktet.

4 dagers tur

Pris pr. person kr. 5.395, inkludert buss, 3 overnattinger på Savalen Fjellhotell m/ 1/2 pensjon.

Tillegg:

  • Enerom: 675,-

Send oss en henvendelse