Blomstringen i Hardanger

22.mai 2023

Hardangerfjorden er et kjærkomment motiv for naturfotografer og kunstmalere. Med sitt dramatiske landskap, fjordene som speiler de hvitkledde fjelltoppene, sine mektige fossefall og majestetiske isbréer, er nettopp Hardangerfjorden et av de vakreste områdene som Norge har å by på!

Dag 1

Oslo – Filefjell – Aurlandsfjorden - Ulvik Avreise Oslo kl. 09.00 Vi legger veien opp gjennom «vakre variert Valdres». Etter lunsj på Fagernes, kjører vi over Filefjell og kommer ned Lærdal til den majestetiske Borgund Stavkirke. Her stanser vi for å ta kirken i nærmere øyesyn. Deretter fortsetter vi nedover den frodige dalen og svinger inn i Lærdalstunellen som fører oss til Aurlandsfjorden. Videre passerer vi Flåm og Gudvangen, via Voss, før vi ankommer naturperlen og fruktbygda Ulvik, helt innerst i en av Hardangers fjordarmer. Vi sjekker inn på Brakanes Hotell som ligger nede i strandkanten. Her skal vi bo under hele oppholdet! Middag på hotellet begge dager.

Dag 2 

Utflukt Hardanger rundt Etter frokost kjører vi til Kvanndal og tar fergen over til Utne. Vi følger veien langs Hardangerfjorden som fører oss gjennom gårdstun og frukthaver frem til Jondal. I blomstringstiden er dette en av de vakreste strekningene. Vi fortsetter til Sunndal i Mauranger hvor vi skal ha lunsj i «Olaløo». Her serveres en god betasuppe mens vertinne Inger Lise, forteller om livet før og etter de fikk veiforbindelse til Odda og Jondal. Etter måltidet triller vi videre gjennom Folgefonntunnelen til Odda og videre langs Sørfjorden og «hjem» til Ulvik hvor vi også besøker fruktgarden Syse. Den har et godt utvalg i egenprodusert frukt, sider, dessertplommer, syltetøy, fenalår etc.

Dag 3

Ulvik – Hardangervidda – Hallingdal – Oslo Enda en ny opplevelsesrik dag! Etter en «lang» frokost tar vi fatt på hjemveien. Den fantastiske Hardangerbrua som er Norges lengste hengebru, lengre enn Golden Gate Bridge i San Francisco, fører oss over fjorden. I Øvre Eidfjord besøker vi Hardangervidda Natursenter, et spennende natur- og kulturhistorisk opplevelsessenter. Her vises også Ivo Caprinos panoramafilm. Den er så godt laget at vi føler vi blir med på helikopterturen innover på Hardangervidda, over høye fjell, dype daler, vakre fosser og uberørte isbreer. En opplevelse for store og små! Det blir tid til å ta seg en kaffekopp og se på geitene som beiter oppe på taket! Deretter fortsetter vi oppover i Måbødalen og tar oss tid til å besøke Vøringsfossens nye utsiktspunkt som gir oss panoramautsikt over fossen og dalen. Videre opp på Nord-Europas største høyfjellsplatå, Hardangervidda. Turens siste fellesmåltid inntar vi på Geilo, før vi triller nedover gjennom Hallingdal og ankommer Oslo ved 20-tiden.

 

Pris pr. person kr. 5.750, inkludert buss og helpensjon. 

Tillegg:

  • Enkeltrom: 660,-

Send oss en henvendelse