Bornholm - Solskinnsøya

7.juni, 21.juni, 16.august og 26.august 2023

På Bornholm kan man finne fred og ro og koble av fra hverdagens stress. Bornholm er det stedet i Danmark som har flest solskinnstimer, og blir derfor kalt solskinnsøya. Bornholm har mange idylliske og små tettsteder som vi får oppleve på nært hold. På Bornholm bor vi på meget gode Strandhotellet, Balka Søbad, som ligger i rolige omgivelser med et stort havneområde kun 200 meter fra en av Danmarks fineste strender. Under oppholdet har vi lagt opp til et rikholdig og spennende sightseeing-program. Bli med og opplev SOLSKINNSØYA.

Dag 1

Avgang Oslo kl. 08.00 Vi reiser med god og komfortabel turistbuss på gode veier forbi Strømstadområdet og ned til Håby v/Munkedal for frivillig kafferast. Videre kjører vi forbi Uddevalla, Gøteborg og tar igjen en stopp i Varbergområdet. Vi kjører til Hallandsåsen for nok en stopp, før vi kjører videre forbi Helsingborg, Malmø og ned til Ystad. Her tar vi en av Bornholmsfergene som har avgang kl. 18.30. Vi ankommer Rønne ca. kl. 19.50. Vi kjører videre til Strandhotellet, Balka Søbad for innsjekking. Alle værelsene er moderne utstyrt, lyse og vennlige med egen terrasse. Vi får servert middag. Resten av kvelden til egen disposisjon.

Dag 2

Vi begynner dagen med frokost på hotellet. I dag arrangeres det rundtur på Bornholm. Vi besøker det gamle silderøkeriet i Hasle, og kan iaktta de gamle røkeritradisjonene. Turen går videre langs Gines Minde. Neste stopp blir Hammershus festning, som ble bygget på 1200-tallet av erkebiskopen i Lund. Deretter går turen til Sandvig, før vi reiser videre til Allinge for lunsj på Nordbornholms Røkeri. Her blir det smak av alle spesialiteter på øya inkl. 1 øl/min.vann. Så blir det tid for shopping. Turen går langs den ”Bornholmske Riviera” til Gudhjem. Gudhjem er en malerisk by med sydlandsk preg. De spesielle lysforhold her har i mange år trukket til seg mange anerkjente malere. Før vi returnerer til vårt hotell, stopper vi ved Østerlars Rundkirke, Svaneke og Nexø som er øyas største fiskeri og kjent for Bornholmerakevitten. Tilbake på hotellet får vi servert middag. Kvelden ellers til egen disposisjon. 

Dag 3

Etter frokost på hotellet begir vi oss ut på tur til festningsøya Christiansø, som ligger 1 times båttur nordøst for Gudhjem. En lokal guide møter oss på øya. Festningen ble anlagt i årene 1684-86, og det er litt morsomt for oss nordmenn å vite, at det var en norsk offiser og 288 norske soldater, som fikk i oppdrag å bygge dette anlegget. Oppholdet på øya varer snaue 3 timer. Da er det også tid til å spasere rundt på øya (som ikke er stor) og tid til lunsj på øyas eneste kro (ikke inkl.) Etter et trivelig opphold på Christiansø, går turen tilbake til Gudhjem. Videre reiser vi tilbake til hotellet for en middag på hotellet. Resten av kvelden til egen disposisjon.

Dag 4

Etter frokost blir det anledning tur til Swaneke, som er Danmarks østligste by. I 1974 fikk området Europarådets gullmedalje for pietetsfull bybevaring. Svaneke har torgdag, hvor det bugner av gode tilbud, og det gir et utrolig trivelig miljø. Deretter returnerer vi via Nexø, som også er forfatteren Martin Andersen Nexøs barndomsby (Pelle Erobreren og Ditte ett pikebarn), til Lille Gadegård Vingård hvor vi møter vinbonden som viser oss rundt i vingården og brænderiet. Det blir vinsmaking i den hyggelige cafe’n, hvor gjestene får smake på 3 av vinene som blir produsert på gården. Vi inntar dagens lunsj her (inkludert Deretter går turen tilbake til hotellet. Ettermiddagen og kvelden er ellers til fri disposisjon. Middag på hotellet.

Dag 5

Etter frokost på hotellet tar vi farvel med Hotel Balka Søbad for denne gang og setter kursen mot Rønne, hvor Bornholms-trafikkens ferge har avgang. Vi ankommer København ved lunsjtid, hvor vi tar en frivillig lunsj. Herfra har DFDS avgang kl. 14.10. Båten går via Fredrikshavn til Oslo med fine lugarer, alle med senger er på gulvplan. Det blir servert buffet inkl. 1 drikke. Resten av kvelden til egen disposisjon.

Dag 6

Det serveres frokost før ankomst i Oslo ca. kl. 09.45, tar vi plass i bussen og reiser tilbake til utgangspunktet og kan dvele ved minner fra solskinnsøya Bornholm.

6 dagers tur

Pris pr. person kr. 10.500

Tillegg:

  • Enerom på hotell: 425,-/døgn
  • Enelugar på båt (retur): 590,-
  • Utv. lugar: fra 450,- pr. pers (retur)

Husk gyldig legitimasjon

PS! På avgangen 26.august blir det kun besøk i Swaneke, men det er ingen torgdag. 

Send oss en henvendelse