Chamonix m/ vakre Annecy, alpenes svar på Venezia, 8 dager

2. september 2021

Annecy lever lett opp til ryktet som et av landets vakreste reisemål.

Chamonix, Annecy navn som klinger og som i år skal få æren av vårt besøk. 

 

Chamonixmed mektige Mont Blanc som er europas høyste fjell. Uansett hvor i byen du befinner deg, hvis du ser mot himmelen så ser du det – Europas tak – det majestetiske Mont Blanc. Taubanen går fra sentrum og på toppen får vi en fantastisk utsikt over de franske, sveitsiske og italienske alpene. Chamonix dukket først opp i historiebøkene i 1091 da grev Aymon I fra Genevois donerte dalen til klosteret Saint-Michel de la Cluse i Piemonte-regionen i Italia. På den tiden ble dalen bebodd av sauebønder, og området ble ikke verdsatt for sin skjønnhet.

 

Annecy, noen steder er vanskeligere å skrive om enn andre. Særlig i Frankrike – hvor pittoreske småbyer ligger spredt som løvetann på kartet – skal det mye til for å rettferdiggjøre ord som «vakreste», «særegen» eller «sjelden.» Byen har alt man ønsker seg på en idyllisk kompakt nytelsesferie. De små bakeriene. De skjeve pipene. De stille kanalene. Blomster dyrkes i alle vinduskarmer, svaneflokker driver sakte gjennom de glassaktige kanalene og lukten av nybakt brød kiler i nesegangen. Kort sagt: Skulle man konstruert en småby basert på europeiske Disney-klisjeer, Renoirs malerier eller Brødrene Grimms eventyr, ville Annecy trolig vært resultatet.

 

1. dag, 2.september

Avreise fra avtalt tid og sted, turen går direkte til Gardermoen for avgang med Norwegian kl. 11.50 ankomst Geneve kl. 14.20. (Forbehold om ruteendring) Vår buss venter og tar oss til den sjarmerende byen Chamonix hvor vi sjekker inn på vårt gode sentrums hotell Hôtel Le Refuge des Aiglons hvor vi skal bo i 5-netter.

Hôtel Le Refuge des Aiglons ligger kun 10 minutters gange fra Chamonix sentrum, og gir ut sikt over Mont Blanc, Brevent eller Les Aiguilles. Vi gjør oss kjent før middag på hotellet om kvelden.

 

 

2. dag, 3.september

 

Etter god frokost på hotellet tar vi plass i bussen. I dag skal vi besøke Annecy. Vi møter vår guide for omvisning i gamlebyen samt fengselet som er fra middelalderen. Bygget ligger midt i kanalen og er i dag musesum. Deretter får vi ca 2 timers båttur på Lac d’ Annecy inkl. lunsj. Tid på egenhånd før vi tar plass i bussen og returner til vårt hotell. Middag på hotellet. 

 

 

 

3. dag, 4.september

 

Etter frokost skal vi i dag på togtur til Montenvers. Avgang fra Chamonix til Montenvers, herifra har vi flott utsikt til Mont Blanc fjellmassiv. Hyggelig restaurant og frivillig lunsj. Mulighet for å se

 

Ice Cave eller «Grotte de glace» isbreen. (ikke inkl.) tilbake til sentrum tidlig på formiddagen og resten av dagen til egen disposisjon før middag.

 

 

 

4. dag, 5.september

 

Frokost og middag på hotellet, i dag har vi fridag til egen disposisjon.

 

 

 

5. dag. 6.september

 

Avreise fra hotellet etter frokost. Turen går via Bern, Zürich til Rhein Falls, her får vi servert dagens lunsj før turen går videre til Bad Megengheim for overantting. Middag på hotellet om kvelden.

 

 

 

6. dag, 7.september

 

Avreise etter frokost. Vi kjører via Fulda, Kassel, Göttingen og ankommer Goslar, som er en gammel tysk middelalderby med bindingsverkshus, tusen år gamle kirker og et keiserpalass fra 1000-tallet. Velkommen til Unesco World Heritage byen Goslar.

 

Vi sjekker inn på trivelige Hotel Kaiserwoth. Tid på egenhånd før middag på hotellet om kvelden. 

 

 

 

7. dag, 8.september 

 

Avreise etter frokost og turen går direkte til Kiel hvor vi skal ha båtavgang med Color Line kl. 14.00. ca. kl. 17.30 blir det servert buffet inkl. 1 glass vin, øl eller 1 min.vann. Kl. 21.00 har vi reserverte plass i Show Lounge inkl. 1 glass muserende vin. Resten av kvelden til felles hygge.

 

 

 

8. dag, 9.september

 

Frokost før ankomst Oslo kl. 10.00, vi tar plass i bussen returnerer tilbake til utgangspunktet.

 

Pris pr. person kr 15.995,-

Tillegg for ennerom  kr 420,- pr. døgn 

Tillegg for enelugar  kr. 450,- 

Tillegg for utvendig lugar  kr. 500,-  pr. lugar

Send oss en henvendelse