Dalseter med eventyrlige Peer Gynt Spelet, 3 dager

4. august 2021

Den norske vinterturismens opprinnelse…

 

Dalseter Høyfjellshotell med vakker beliggenhet øverst i fjellbygda Espedalen på 930 moh. Hotellet har praktfull utsikt over dalen og Jotunheimen. Dalseter er et familieeiet og drevet hotell hvor 3. generasjon vertskap nå ønsker velkommen til gode dager i fjellet. Her får du god plass og utsyn mot uberørt natur, med fiskevann, jakt- og turterreng. Hotellet legger vekt på ”naturlige opplevelser” – uten tidspress eller mas – her skal man slappe av og lade batteriene. Alle rom har dusj, WC, kabel TV, store fellesareal, peisestue, salonger samt innendørs svømmebasseng

 

En vandring i Dalseters korridorer og saler, er en vandring i historie, kultur, sagn og eventyr. Veggene lekker historier som en sil....

 

Vi møter også den sagnomsuste jegeren Peer Gynt fra Sødorpbygda i Nord-Fron gjennopm Peer Gynt spelet. Fanga av Ibsen som reiser oppover Gudbrandsdalen først med hjuldamper så til fots. Ibsen er innom de store fine gårdene i Midt-Gudbrandsdalen. Her kan han ha blitt fortalt om den lokale Per som bodde på gården Hågå i Vinstra. Dette dannet grunnlaget for dramaet Peer Gynt som er oppført i 144 land og som i 2013 ble oppført på 103 ulike scener rundt om i verden.

 

1. dag, 4. august

Avreise fra avtalt tid og sted, turen går på gode veier med frivillig kafferast underveis og vi ankommer Dalseter Høyfjellshotell til lunsj. Vi gjør oss kjent med omgivelsen før middag på hotellet om kvelden.

 

2. dag, 5. august

Etter frokost på hotellet, møte vi vår guide. Vi tar plass i bussen og kjører deler av Peer Gynt veien, samt at vi også ser Peer Gynt’s grav. Tilbake til hotellet for lunsj ca. kl. 13.30. Kaffe og kringle blir servert ca. kl. 16.30, før vi igjen tar plass i bussen og setter kursen til Gålåvannet hvor vi skal overvære Peer Gynt speler som er en klassiker, skrevet for og om Gudbrandsdalens fjell, skoger og bygdafolk. Her levde den lokale Per, og segnene om ham inspirerte Ibsen til å skrive sin Peer Gynt, forestillingen starter kl. 19.30. Vi har gode plasser på forestillingen. Etter endt forestilling tar vi plass i bussen og setter kursen tilbake til hotellet og vi får servert varm nattmat.

 

3. dag, 6. august

Etter god frokost tar vi plass i bussen og kjører via Peer Gynt veien over Valdresfløya med frivillig kafferast underveis tilbake til utgangspunktet.

Pris pr. person kr 4.260,-

Tillegg enerom kr 165,-

Send oss en henvendelse