Flo & Fjære - Norsjøvegen - Stavanger - Lysefjorden

13.juni og 22.august 2023

Dag 1

Avgang Oslo kl.08.00. E18 med frivillig kafferast i Langesund-omr. Bro over Frierfjorden vest for Brevik, forbi flere anvisninger til attraktive kystbyer. Dagens lunsj får vi i Kristiansand, hvoretter hovedretning blir mot vest og snart også litt nordlig kurs. Kort friv. benstrekk i Flekkefjord, og vi finner Nordsjøveien, R.v. 44, forbi Åna-Sira og får et av turens store innslag med Jøssingfjord. Like spennende ned- som oppstigning.

Hauge i Dalane er et begrep, og kan krydres med en avstikker på meget trang vei ned til Sokndalsstrand. Egersund med Grand Hotel lokker, et sjarmerende sentrumshotell. Det har på en mesterlig måte forenet gammel og ny bebyggelse. Middag venter.

Dag 2

Frokost, og kl.09.00 legger vi ut på tur gjennom Gloppedalsura med steinblokker så store at hele bussen kan gjemmes, og til Byrkjedalstunet. Et nedlagt meieri omdannet til lysstøperi med utsalg og restaurant. Etter fantasifulle innkjøp drar vi via Ålgård til Knudaheio. Opp på høyden, krinser oss om statuen av Arne Garborg og lar blikket gli rundt for å fange inn de samme motivene som ga dikteren inspirasjon. Kanskje er hytta han og Hulda holdt til i, åpen og kan besøkes. Videre til hjemmet der Arne vokste opp og får omvisning. Smia i Undheim er omdisponert til museum. Smiugarden gir oss litt åndelig føde. Tar ut mot kysten, følger denne langs Jærens Rev, forbi Sola og inn til Scandic Stavanger City/Clarion Hotel Energy. Sjekker inn og får litt tid til egen disp. innen middag kl.19.00. Kvelden til fri disp.

Dag 3

God frokost og byguiden møter oss utenfor hotellet kl.10.00 til en bussrunde i byen på ca. 2 timer. Tid til fri disposisjon. Vi kan anbefale Oljemuseet, Gamle Stavanger, utsikten fra Valbergtårnet ruver over Stavanger, shopping, lunsj på egen hånd. Kl.17.00 møtes vi på Bekhuskaien. Båtturen fra Stavanger til Flor & Fjære tar 20 minutter. Vi opplever blomstrende hage med palmer og eksotiske planter. Her nyter vi freden, blomstene, god mat og nydelig utsikt over sjøen. Tilbake på hotellet ca. kl. 22.00.

Dag 4

Avreise fra hotellet kl 08.00. Vi kjører til Lauvik hvor vi tar turistferga kl 09.30 inn Lysefjorden forbi Prekestolen, før vi ankommer Lysebotn kl 11.50. herfra kjører opp de 27 hårnålsvingene som opprinnelig ble bygget for kraftanlegget, men som nå er en sommeråpen vei for alle, rulleskiløpet Lysebotn opp arrangeres her vært år. Videre kjører vi over Suleskard ned til Rysstad hvor vi tar en lunsj pause. (Ikkje inkl). Etterpå kjører over Rotmo – Skafså ned til Dalen for en rask stopp ved Dalen Hotell, før vi tar turen forbi Eidsborg Stavkirke til Høydalsmo og følger E 134 videre til Straand Hotel i Vrådal. Hotellets historie går helt tilbake til 1864 da Kari og Olav Straand etablerte skysstasjon i Vrådal. Med romslig gjestfrihet og fin evne til å skape trivsel, ble deres innsats snart kjent langt ut over bygd as grenser. Det var ikke bare folk som fikk godt stell; også hestene ble godt tatt vare på under oppholdet. Vi sjekker inn, gjør oss kjent med omgivelsene før middag på hotellet om kvelden.

Dag 5

Etter frokost tar vi farvel med hotellet for denne gang, kursen går mot Drangedal og til Sputnik museet for omvisning. Her får vi se Sputniks unike samling av mer enn 36 sølv-, gull-, diamant- og platinaplater, samt mye annet fra hans 50 år lange karriere som ” Den syngende lastebilsjåfør”. Vi får omvisning, tar igjen plass i bussen og setter kursen tilbake via Porsgrund tilbake til utgangspunktet med frivillig kafferast.

5 dagers tur

Pris pr. person kr. 11.695, inkludert buss, pensjon, båttur og guider som beskrevet

Tillegg:

  • Enkeltrom: 1.595,-

Send oss en henvendelse