Fredriksten festning m/Haldenkanalen, dagstur

10. juli 2020

En ny og historisk tur vi håper dere kan ha glede av:  

Fredriksten festning er Norges største, viktigste og mest ærerike grensefestning. Mange mener og at den er en av de aller flotteste i Europa der den troner majestetisk over Halden. Herfra er det en fantastisk utsikt over byen og fjorden – og langt inn over det som en gang var fiendelandetFestningen ble bygget som en direkte følge av at Norge mistet Bohuslän og Bohus festning til Sverige i 1658. Tre påfølgende angrep av svenskene mot Halden i perioden 1658-60 overbeviste danskekongen Fredrik III om behovet for en moderne og sterk grensefestning. Svenskene angrep Fredriksten festning tre ganger til, og under krigen i 1718 endte kong Karl XII sine dager foran murene på Fredriksten festning.

Slagordet på Fredriksten Festning er: "Ofte beleiret - aldri beseiret" 

Haldenvassdraget: eventyrlig kanalferd med historisk sus.

Haldenkanalen er Norges eldste kanalsystem. Kanalen har til sammen tre slusesteder, og den nederste, Brekke sluser, som er Europas høyeste sammenhengende slusetrapp på nesten 27 meter. Du får servert spennende innblikk i historien om den 166 år gamle kanalen som er en viktig del av Haldens opprinnelse. Du har gode sjanser for å se det rike, lokale dyrelivet på nært hold – båten passerer flere store beverhytter og et enormt fiskeørnsrede med et majestetisk ørnepar. 

Avreise fra avtalt tid og sted, turen går direkte til Halden og Fredriksten festning for frivillig kafferast. Vi møter også vår guide og får en interessant historie. Videre går turen til Tangen brygge hvor MS Brekke venter på oss. Båtavgang kl. 15.00. Vi får ett nydelig cruise gjennom Haldenkanalen, cruiset varer i ca 3 timer. MS Brekke tar oss med over vakre Femsjøen hvor er fiskeørnen svært aktiv. I smale kanaler seiler vi inn Brekke-elva, her blir vi servert fortellinger om tømmerfløting. Vi ankommer spektakulære Brekke sluser som løfter oss 27 meter opp til Stenselva. Deretter passerer vi idyllen Krappeto, et nedlagt slusested og en perle i kanalen før vi returnerer tilbake til Tangen Brygge. 

Underveis på båtturen får vi servert hjemmelaget viltgryte, servert med småpoteter, salat og hvitløksdressing. Drikke til maten og desserter kan kjøpes i salongen under hele cruiset.Bussen venter trofast på oss på Tangen Brygge og turen går tilbake til utgangspunktet.

Pris pr. person Kr. 1.295,-

Send oss en henvendelse