Gøteborg m/Bräutigram marsipan, Tjolöholm Slott og jul på Liseberg, 3 dager

26. November 2021

Bli med til julebyen Gøteborg. Her er Sveriges største julemarked, som starer opp allerede i november - på Liseberg så klart. 

«Husker du når det alltid snødde på julaften? og du lå våken om nettene og lurte på hvordan nissen kun- ne vite hva akkurat du ønsket deg til jul? Jul på Lise- berg er så nære barndommens jul du kan komme. Her dufter gløgg, brente mandler, toner fra julemu- sikk og latter fra barn som fryder seg i karuseller. Lisebergtårnet står dekorert som en lysende gigant- pyramide og stråler over hele Gøteborg, så la skinnet fra 5 millioner julelys vise veien.For de som ønsker noe ekstra godt er Saluhallen en oase for de sultne – den ligger på Kungstorget. I år besøker vi Bräutigams Marsipanfabrikk samt Tjolölhol Slott.

 

1. dag 26. november

Avreise fra Oslo kl. 10.00. Vi kjører på gode veier gjennom Øst- fold inn i Sverige med frivillig kaffeast underveis, setter kursen via Håby, videre gjennom Bohuslän – er det fint vær tar vi kyst- veien over Tjørn og Orust. Vi ankommer Gøteborg tidlig på et- termiddagen og sjekker inn på trivelige og meget sentrale Scandic Hotel Europa som holder høy standard. For de som ønsker det går turen til Liseberg. Her dufter vi inn julestemning og kanskje det kan friste med en liten handel i en av de triveli- ge bodene. Tilbake til hotellet for middag og resten av kvelden til egen disposisjon.

2. dag 27. november

I dag reiser vi tilbake i tid når vi skal besøke eventyrslottet Tjolöholms fra 1904. Slottet er som vi leser om i eventyrenes verden med dramatikk, spøkelser, flott haver m.m. Først besøker vi Bräutigam Marsipanfabrikk. Familien Bräutigam har siden 1870 laget marsipan og i dag er det 5. generasjon Peter og Pat- rik som fører denne nydelige marsipanen videre. Her får vi prøvesmake marsipan med smak av Pære Cognac, Grand Marnier, Irish Coffe, naturell samt mye mer som er egenprodusert. Bräutigam Marsipan har også gammeldags godteri, marmelade samt andre delikatesser. Vi får servert smaksbiter m/kaffe. Mulighet for hyggelig handel.

Vi tar plass i bussen og kjører noen få minutter til Tjolöholms slott. Slottet er nordens fremste Arts and Crafts bygning. Det påkostede slottet stod klart i 1904 og sies å være en av Sveri- ges merkeligste bygninger. Slottet er bygget i Tudor-stil til Ja- mes Fredrik Dickson og hans kone Blanche. Slottets påkostede innredning byr på britisk komfort for sin tid. Vi får en interes- sant og dramatisk omvisning hvor vi får besøke Fru Blanche eller hennes dotter, Grevinne Bonde. Deretter får vi tid på egenhånd til å se dette vakre slottet med den fantastiske hage. (Mulighet for kaffe enten i Slottskaffen eller i «stallen»)

Etter en opplevelsesrik dag setter vi kursen tilbake til Gøteborg. På ettermiddagen tar vi plass i bussen og reiser til Liseberg som er fullt julepyntet med over 5 millioner lys, julemarkedet har 20-års jubileum i år. Tid på egenhånd før man reiser tilbake til hotellet. Ingen felles middag.

3. dag 28. november

Etter god frokost formiddagen til egen disposisjon før vi tar plass i bussen kjører via Svinesund med shopping på Nordby før vi returnerer til utgangspunktet.

 

Pris pr. person kr 3.895,-

Prisen inkl: buss, to netter på Scandic Europa m/frokost, inng. Tjolölholm Slott og Liseberg. 

Tillegg enerom kr 960,-

Send oss en henvendelse