Gøteborg m/Koberg Slott og jul på Liseberg, 3 dager

19. November 2021

Bli med til julebyen Gøteborg. Her er Sveriges største julemarked, som starter opp allerede i november - hvor? På Liseberg så klart.
«Husker du når det alltid snødde på julaften? og du lå våken om nettene og lurte på hvordan nissen kun- ne vite hva akkurat du ønsket deg til jul? Jul på Lise- berg er så nære barndommens jul du kan komme. Her dufter gløgg, brente mandler, toner fra julemu- sikk og latter fra barn som fryder seg i karuseller. Lisebergtårnet står dekorert som en lysende gigant- pyramide og stråler over hele Gøteborg, så la skinnet fra 5 millioner julelys vise veien.For de som ønsker noe ekstra godt er Saluhallen en oase for de sultne – den ligger på Kungstorget for ikke å snakke om jule- markedet i Gamle Haga. Vi besøker også julemessen på Koberg slott som holder til i Vestgøtaland, to mil sør for Trollhättan. Slottet har en historie som strekker seg tilbake til 1400-tallet og fikk sitt nåværende utseende under slutten på 1800-tallet. Slottet er i dag privateid.

 

1. dag, 19. november

Avreise fra Oslo kl. 10.00. Turen går med frivillig kafferast underveis til Koberg Slott som venter på oss i dag, julepyntet. Julemessen som holder til i sidebygningene er fylt til bristepunktet med flere av landets beste håndtverkere. Her finner man alt ifra smijernsprodukter, halm sløyd, lysstøperi, keramikk samt tresløyd, bare for å nevne noe. Alle utstillere lager sine egne produkter som man bare kan kjøpe på messen og du kjøper direkte av håndtverkeren.

I de velfylte matbodene finner man alle julens godbiter som marsipan, mandler, gløgg, spekepølser, brød, viltkjøtt med mere. Mulighet for kaffe og kakebit på messens kafé.
Koberg Slott holder også sitt museum med vogner og seletøy fra svunne tider, åpent under julemessen som også er en av messens hovedattraksjoner. Tid på egenhånd.

Vi tar plass i bussen og setter kursen mot julebyen Gøteborg, ankom- mer tidlig på ettermiddagen, vi sjekker inn på sentrale og flotte Scandic Europa som ligger i direkte tilknytning til Nordstaden kjøpe- senter. Vi gjør oss kjent og resten av kvelden til egen disposisjon.

2. dag, 20. november

Etter god frokost, tid på egenhånd.
Det anbefales et besøk i Gamle Haga som er en av Gøteborgs eldste bydeler. I Haga Nygata står gamle trehus på rekke og rad, og alle er fylt med små, sjarmerende butikker og kafeer. Trehusene i Haga er godt bevarte såkalte «landshövdingehus» fra slutten av 1800-tallet med underetasje i mur og de to neste etasjene i tre. Haga har også eget julemarked, å rusle rundt i de bilfrie gatene fra bod til bod er litt som å være i en liten landsby midt i storbyen. (Forbehold om åpent)

På ettermiddagen tar vi plass i bussen og setter kursen for Liseberg med sitt flotte julemarked som har 20-års jubileum i år.
Parken forvandles til julepark med boder, juletrær, nisser, julemusikk ca 5 millioner lys for ikke å glemme isbanen hvor det hver dag vises et forykende ishow. I 2019 viste ishowet Charlens Dickens, Ebenezer Scrooges juleeventyr. Klassikere som Svanesjøen, Nøtteknekkeren har også «stått på menyen» bare for å neven noen. Is showet er pro- dusert av VIS productions og består av 20 kunstløpere som alle har rundt 10 000 timers trening i «bagasjen» for å klare det krevende showet.

Tid på egenhånd blant julepyntede boder, kunsthåndverk, design tår- net, gløgg- og mandel duft. Her kan man finne de fineste julegaver ikke bare til slekt og venner, men kanskje også til deg selv. Med andre ord, her finner vi alt for å komme i god gammeldags julestemning. På kvelden tar vi plass i bussen og returnerer tilbake til hotellet. (Ingen felles middag)

3. dag, 21 .november

Etter frokost tid på egenhånd før vi tar plass i bussen og kjører direkte til Nordby senteret for siste shopping, frivillig lunsj.
Deretter returnerer vi tilbake til utgangspunktet.

Tlf: 67 91 20 50
E-post: post@fcturistbusser.no web: fcturistbusser.no

Turen kjøres i samarbeid med Buss og Reiseservice A/S.

Pris pr. person kr 3.775,-

Prisen inkl: buss, to netter på Scandic Europa m/frokost, inng. Koberg og Liseberg.

Tillegg enerom kr 960,-

Send oss en henvendelse