Gøteborg med Lucia feiring

12.desember 2023

Bli med oss og kom i ordentlig førjulsstemning på tur til Gøteborg. Vi skal på Lucia- og julekonsert , Eili tar oss med på den tradisjonelle Luciafeiringen på Drottningtorget. Besøk på Liseberg som er pyntet med flere millioner julelys. Kanskje finner vi de siste julegavene? Det bugner av håndverk og jule godter i de mange jule-bodene.

Jenta som flammene nektet å ramme. Hun har vært død i godt over 1700 år, men hvert år når vi skriver 13. desember, går hun likevel sprell levende omkring og skaper salig stemning.

Lucia-feiring

Luciadagen er den hellige Lucias minnedag, 13.desember. Lucia led ifølge legenden martyrdøden under kristendomsforfølgelsene i Romerriket tidlig på 300-tallet. 1700 år senere feires hun fremdeles som helgen i katolske land. I Norden er feiringen blandet sammen med den gamle norrøne Lussi-tradisjonen. Det fortelles at hun døde fast i sin tro med en brennende lampe i hånden. Slik fikk hun navnet Lucia ). Derfor fremstilles hun i kunst og folketradisjon med en krone av levende lys, og minnefesten hennes som ble vanlig å feire mot slutten av middelalderen.

«Santa Lucia», ble skrevet av den napoletanske komponisten Teodoro Cottrau (1827–1879) i 1850. Den norske varianten er basert på en svensk tekstversjon. Skrevet av Arvid Rosén og publisert i 1928.

Dag 1 - Oslo—Gøteborg

Avgang Oslo bussterm. kl.10.00. Gjennom Østfold, ned gjennom Sverige til Gøteborg hvor vi kjører direkte til Liseberg. Her får vi ettermiddagstimene til å besøke den flotte julepyntede parken med millioner av lys, og god stemning. Etter noen timer her kjører vi til Scandic Europa hotell. Ingen felles middag i dag så kos dere på by`n.

Dag 2 - Gøteborg

Frokost på hotellet. Eili tar oss med bort til Drottningtorget hvor det er tradisjonell Luciafeiring med sang fra balkongen på det tradisjonsrike Hotel Eggers. Denne dagen, har vi litt fri til å utforske byen på egenhånd. Gjøre gode innkjøp, og kose oss i den julepyntede byen. Sen ettermiddag samles vi for å dra til Lucia- og julekonsert med et lokalt kor. Vi kommer i god stemning før vi returnerer til hotellet og får resten av kvelden til egen disposisjon.

Dag 3 - Gøteborg-hjem

Frokost på hotellet Vi setter kursen til Strømstad, Color Hybrid frakter oss trygt til Sandefjord. Avgang kl.13.30. Ombord har vi inkludert deilig julebord m/drikke, og får også tid til å gjøre innkjøp i skipets tax-free butikk. Ved ankomst til Sandefjord tar vi plass i bussen som tar oss med tilbake til Oslo og utgangspunktet. VEL MØTT.

3 dagers tur

Pris pr. person kr. 4.995, inkludert buss, overnattinger m/frokost, Strømstad-Sandefjord m/julebord, innganger som beskrevet. 

Forbehold vedr. endringer. 

Tillegg:

  • Enerom: 1.700,-

FC medlemmers rabatt kr. 330,-

Send oss en henvendelse