Hardanger, Kjeåsen, Rosendal, Bergen og Sogn, 5 dager

19. juli 2021

Norges-tur med Kjeåsen, den lille gården som klorer seg fast høyt oppe i fjellskråningen. Hardanger med sitt blomstervelde blir man aldri trett av. Sjarmerende Bergen med sitt yrende liv på Fisketorget, og med gamle Bergen og Bryggen er saker som tiltaler. Reisen fra Gudvangen ut Nærøyfjorden hører absolutt med til Norges nasjonalperler. Rosendal med det gamle Baroniet frister også.

Dag 1

Avreise fra Oslo kl.08.30. Turen går via Ringerike til Sokna med friv. kaffestopp. Via Flå, Gol til Geilo for lunsj
ca. kl.12.30. Vi passerer kjente steder som Ustaoset og Haugastøl, over Hardangervidda og ned Måbødalen. Vi savner litt av den gamle svingete veien med de legendariske stabbe- steinene. I Eidfjord tar vi turen opp til Kjeåsen, stedet som svenskene er helt ville etter. (Vi besøker stedet så sant vær- gudene tillater det. Det er ikke mulig med omvisning lenger). En liten gård høyt oppe i fjellet hvor barn og dyr måtte tjores for ikke å falle rett ut i fjorden. Fra Kjeåsen, rolig ned kleivene og langs Eidfjord ut til Kinsarvik Fjord Hotell som ligger nyde- lig til med panoramautsikt over Hardangerfjorden. Sjekker inn og buffet/middag står klart kl.19.00.

Dag 2

Etter frokost reiser vi inn langs Sørfjorden og gjennom skjønne fruktdistrikter som Opedal, Ullensvang, Lofthus og Tyssedal. I Ullensvang, passerer vi Grieghytten, og ved kirken beundres snøkledde Folgefonn med blinkende Sørfjorden i forgrunnen. Folgefonntunnelen fra Odda til Austrepollen, 11.120 m. Omvisning på Baroniet med lokalguide kl.12.00. De gamle bygningene er fra år 1600. Kvinnherad kirke fra år 1200 med sin romansk-gotiske stil preger landskapet, den kan besøkes (men tiden er knapp),og her er også gravplassene til de tidligere baronene. Lunsj på Rosendal Fjordhotell/Baroniets låve. Kursen går mot Bergen via Norheimsund, Kvamskogen og Arna. I Bergen bor vi på Scandic Bergen City Hotel sentralt i byen. Middag på
hotellet og kvelden til fri disp.

Dag 3

Etter frokost, kl. 10:00 møtes vi ved hotellet for sightseeing. Vi opplever en del av Bergen, som Akvariet, Bryggen, Gamle Bergen, Håkonshallen, Hanseatermuseet, m.m. (Fløibanen og Trollhaugen må tas på egen hånd). Ingen felles lunsj i dag og ettermiddagen til fri disposisjon. Middag på hotellet kl.19.00.

Dag 4

Vi tar farvel med Bergen etter frokost. Turen går via Dale til Voss og vi stanser ved den gamle steinkirken. Videre over Vinje og til Stalheim. Vi siger ned de gamle Stalheimskleivene med Sivlefossen i bakgrunnen. Fra Gudvangen med båt ut Nærøyfjorden. En unik båttur. Det var her Norgesvennen keiser Wilhelm ikke klarte å stå imot inntrykkene og falt på kne og utbrøt «MIN GUD; HVA ER DETTE». Kommer til Flåm, tar dagens lunsj på Sognaporten. Lærdalstunnellen til Haa- bakken. Fortsetter videre langs Lærdalselva til Borgund, her tar vi en liten stopp så de som ønsker det kan kan se på den flotte stavkirken. (omv. ikke inkl). Over Filefjell med Thomas- kirken. Ned fra fjellet og forbi Øye Stavkirke. I vakkert land- skap langs Vangsmjøsa, Slidrefjorden og frem til Fagernes hvor vi skal overnatte. Middag, hyggelig sos. aften, fin av- slutning for turen.

Dag 5

Bygdebyen kan etter frokost utforskes. Utsjekking og avreise kl.11.00. Kurs mot syd og med friv. kafferast på Veikroa, Nes i Ådal. Siste etappe over Hønefoss, og Oslo ca. kl.14.30.

VELKOMMEN

Pris pr. person   kr 8.595,-

Prisen inkl: Buss, helpenskon, bortsett fra dag 3, båtturer, guider m.v.
 

Tillegg enkelrom kr 1.930,-

Send oss en henvendelse