Herlige Gotland, 5 dager

23. august 2021

Gotland har bare en by, Visby, og den er virkelig verdt et besøk. Kjent som rosenes og ruinenes by ligger den på UNESCOs verdensarvliste. Omkranset av Nord-Europas best bevarte bymur har den brosteinsbelagte byen en mystisk, romantisk og historisk stemning som lokker turistene til seg år etter år.

De koselige gatene i Visby er fulle av små butikker som selger alt fra deilige delikatesser til vakkert håndverk, i tillegg til trendy mote og design. Slapp av fra shoppingen med et glass vin på en fortauskafé, eller nyt en ekte, svensk fika – en kaffepause med bakverk ved siden av Navnet Visby kommer av (offerplass) og by. Ingen vet eksakt hvor gammel byen er, men det antydes at den kan ha blitt grunnlagt omkring år 900. Visby regnes som den best bevarte middelalderbyen i Skandinavia, og var på 1100-tallet et viktig sete for Hanseatene. Befolkningen var da halvt tysk, og det rådet sterke motsetninger mellom by og land - noe ringmuren, som er betydelig tykkere mot land enn mot havsiden, er et synlig bevis på.

 

Dag 1, 23.august

Avreise fra avtalt tid og sted. Vi kjører via Ørje, Karlstad og Ørebro, frivillig kafferast underveis. Ankomst Nynäshavn tidlig på ettermiddagen. Vi sjekker inn på trivelige Skjærgådshotellet som ligger med flott utsikt over Østersjøen, kun 2 min fra fergeterminalen. Det blir servert middag og resten av kvelden til egen disposisjon.

 

Dag 2, 24.august

Frokost på hotellet. Vi går om bord i båten i Nynäshavn kl. 11.25 og ankommer Visby kl. 14.55. Vi sjekker inn på trivelige Best Western Strand Hotel som ligger i gangavstand inntil Visbys velbevarte ringmur fra 1200-tallet og gamlebyen.

Deretter møter vi vår byguide og får omvisning i ca. 2 timer. Ettermiddagen til å gjøre oss kjent på egenhånd før middag på hotellet.

 

Dag 3, 25.august

Etter god frokost møter vi får lokalguide som tar oss med på en kort rundtur i Visby innen ferden går nordover. Nordre Godtland lokker besøkende med sine steinstrender og særpregne natur. Men den delen av øya har med å by sine gjester. Vi gjør sopp ved noen av Gotlands nesten hundre landskirker. 

 

Ferden går videre mot Fårösund og Bungemuseet, der stopper vi for å se hvordan Gotlandske gårder så ut på 1600-1700 og 1800-tallet. Her vises også bildesteiner, skipssetninger samt kværner. Lunsj på egnet sted. (Inkludert) Deretter går turen tilbake til hotellet og vi ankommer hotellet ca. kl. 16.00. Resten av ettermiddagen til egen disposisjon før middag om kvelden.

 

Dag 4, 26.august

Etter god frokost på hotellet går ferden sørover. Sudret, som sødre Gotland kalles, er virkelig noe som hver besøkende bør oppleve. Her blandes frodige åkrer med strender og sletter med tett skog.

På vei sørover passerer vi det sjarmerende fiskestedet i Gnisvärd og langs Ekstakysten, der sagnet om Waldemar Atterdag landsted ligger. Han inntok Gotland i 1361. Herifra ser man også Karlöarna. I Öja besøker vi kirken, en av øyas høyeste, og mest kjent for sitt vakre krusifiks og den såkalte Öjamadonnan.

Siste biten frem til sydspissen og Hoburgsgubben følger vi Kettelviksveien som slingrer seg frem ut mot havet. Lunsj på egnet sted (inkludert). På hjemveien besøker vi Naturum, en utstilling om Gotlands unike natur. Her finnes også Museum Lars Jonsson, den kjente fuglemaleren. På veien tilbake til Visby finnes mange krukkemakerier og vi stopper ved noen av dem før ankomst hotellet og resten av ettermiddagen til egen disposisjon før middag på hotellet om kvelden.

 

Dag 5, 27.august

Etter god frokost tar vi farvel med Visby for denne gang og tar båten fra Visby tilbake til Nynäshavn hvor vi tar plass i bussen og setter kursen til Ørebro hvor vi får servert dagens lunsj på restuarant Svampen som ble innviet i mai 1958. På Svampen restuarant kan man se Ørebro fra toppen av restauranten, veldig hyggelig innslag.

Deretter går turen tilbake til utgangspunktet. 

Avstigning etter avtale.

VELKOMMEN TIL SOMMERBYEN VISBY

Pris pr. person       kr. 8.550,-

Tillegg for enerom kr. 1.810,- for 4 netter

(guide 2 hele dager og 1 halv dag er inkludert)

Send oss en henvendelse