6 dager herlige Vestlandet m/ Skyliften i Loen, Bergen

19. mai 2019

En ny tur med vestlandet i fokus. Vi får med oss perler som Elveseter Hotell, Hotel Alexandra og populære Skyliften i Loen bare for å nevne
noen perler.

1. dag, 19.mai

Avreise fra avtalt tid og sted, turen går med frivillig kafferast underveis til Maihaugen på Lillehammer. Vår guide venter på oss og vi ser blant annet Dronning Sonjas barndomshjem som ble flyttet til Maihaugen og åpnet for publikum i anledning av Kongeparets gullbryllupsdag den 29.august 2018. Huset er restaurert slik det var mens Sonja Haraldsen bodde der fra 1937-1968.

Videre går turen via Ringebu, Vinstra, Vågåmo til Elveseter Hotel som venter på oss i dag.
Elveseter ligger i en sidedal til Bøverdalen, som regnes som selve inngangsporten til Jotunheimen Nasjonalpark. Den gamle slektsgården Elveseter har hatt besøk av turister helt siden 1870-tallet. Hotellet drives i dag av Inger og Rungne Elveseter, som tilhører sjette generasjon av Elvesæter- familien og er en av de mest særegne hotellene i Norge. Vi sjekker inn og får servert middag om kvelden.

2. dag, 20.mai

Etter god frokost tar vi plass i bussen. Turen går i dag via Grotli, Stryn til Hotel Alexandra i Loen, hotellet ligger mellom kneisende fjell under blågrønne breer langs den hvilende fjorden. Her har dørene vært åpent for gjester i 125 år. Ankomst tidlig på formiddagen, vi sjekker inn på hotellet. Deretter går vi det korte stykket til Loen Skylift som åpnet 20.mai 2017. Pendelbanen løfter oss ca 1000 meter nesten rett opp og her kommer vi i nærkontakt med den mektige naturen. Vi får servert dagens suppe mens vi nyter fantastisk utsikt over fjord og fjell.
Vel nede på bakken igjen får vi tid på egenhånd før det blir servert middag på hotellet.

3. dag, 21.mai

Etter frokost tar vi igjen plass i bussen og dag er det Bergen som skal nyte vårt celebre besøk. Ankomst tidlig på ettermiddagen, vi sjekker inn på Thon Hotel Orion som ligger sentralt ved bryggen i i Bergen. Det er gangavstand til de fleste severdigheter i sentrum. Middag på hotellet om kvelden. Mulighet for å utforske bylivet.

4. dag, 22.mai

Etter god frokost møter vi vår guide og får 3 timers sightseeing i denne meget trivelige byen. Vi starter på Troldhaugen som var hjemmet til Nina og
Edvard Grieg. Villaen på Troldhaugen ble ferdigstilt i 1885
og ekteparet Grieg bodde her de siste 22 somrene av

Edvards liv. Stedet er i dag fylt av interessante minner om Grieg og har siden 1928, da området ble åpnet som museum, vært et valfartssted for Griegelskere fra alle kanter av verden.Troldhaugen består i dag av Villaen, Komponisthytten og ekteparets gravsted, så vel som et moderne museumsbygg og konsertsalen Troldsalen.

Deretter går vi samlet til Fløibanen i Bergen (Frivillig) som er en av Norges mest kjente attraksjoner. Du finner den midt i Bergen sentrum, 150 meter fra Fisketorget og Bryggen. Turen opp til Fløyen (320 m.o.h) tar fem til seks minutter. Turen er i seg selv en opplevelse, og på toppen kan du nyte en fantastisk utsikt over Bergen. Deretter går vi samlet til Akvariet i Bergen, resten av ettermiddagen til egen disposisjon før middag på hotellet om kvelden.

5 dag. 23.mai

Etter god frokost tar vi farvel med Bergen for denne gang, vi går om bord i toget som skal ta oss til Myrdal. Fra Myrdal går i vi ombord i Flåmsbanasom også blir også kalt verden vakreste togreise. Strekningen 1 vei er 20 km med en høydeforskjell på 867 meter. Under togturen får vi en herlig utsikt over Flåmsdalen, hvor vi ser Rjoandefossen stuper lodrett utover Vibmesnosi, Kjosfossen totale fall på 238 meter, her gjør toget et lite stopp for fotografering. Vi er tilbake i Flåm og frivillig lunsj. Bussen venter på oss og tar oss via Borgund, Vang til Quality Hotel Fagernes, middag om kvelden.

6 dag, 24.mai

Etter god frokost, mulighet for litt shopping i sentrum. Vi plass i
bussen og setter kursen tilbake til utgangspunktet med frivillig kafferast underveis.

Pris pr. person   kr. 9.570,-

Tillegg enerom  er som følger:

Elvester kr. 270,-

Hotel Alexandra kr. 440,-

Quality Fagernes kr. 330,-

Send oss en henvendelse