High Class-tur til Østerike, Kitzbühel, Grossglockner, St.Wolfgan, St.Johane, 10 dager

12. september 2021

En av våre mest populære turer, en virkelig gjennganger opp igjennom årene.

Vi bor fantastisk godt midt i hjertet av Kitzbühel på flotte Hotel Tiefenbrunner. Utflukter til Grossglockner, St. Wolfgang er med på å gjøre turen helt komplett. 

 

Søndag, 12. september

Avreise fra avtalt tid og sted. Turen går på gode veier via Østfoldbyene til Svinesund. Frivillig kafferast underveis. Videre gjennom Bohuslän til Gøteborg, i godvær kjøres kystveien over Tjørn og Orust. Stena Lines jumboferge har avgang kl. 18.45. Ombord venter komfortable lugarer, alle med seng er på gulvplan og dusj/WC. Det blir servert buffet om kvelden inkl. fri drikke av øl, vin og min. vann, resten av kvelden til felles hygge.

 

Mandag, 13. september

Frokost ombord før ankomst Kiel kl. 09.15. Vi tar plass i bussen og fortsetter på gode veier forbi Hamburg og Hannover til Schweinfurt hvor vi overnatter på trivelige Hotel Mercure. Middag om kvelden og resten av kvelden til egen disposisjon.

 

Tirsdag, 14. september

Avreise fra hotellet etter frokost. Vi reiser innom Rothenburg ob der Tauber. En sjarmerende liten by som er kjent for sin julebutikk i hele 5 bygg. Her inntar vi dagens lunsj (frivillig). Videre passeres München, deretter går turen til Kiefersfelden og man krysser grensen til Østerrike. Fra grensen til St.Johann og Kitzbühel er det en kort etappe. Ankomst Kitzbühel om ettermiddagen. Vi sjekker inn på vårt gode sentrumshotell Hotel Tiefenbrunner hvor vi skal bo i 5 netter. Hotellet eies av familen Brunner og har huset mange kjente gjester som bl. annet våre alpingutter. Vi gjør oss kjent med hotellet før 4-retters middag om kvelden.

 

Onsdag, 15.september

Dagen til egen disposisjon, frokost og middag på hotellet. Kanskje en tur til Hahnenkamm kan friste. Hahnenkamm hever seg 1712 m.o.h og er åsted for de årlige Hahnenkammrennene. Den meste kjente alpinløypa er ”die Streif”, som regnes som en av verdens farligste løypetraseer. Her kan vi kose oss og gjerne innta dagens lunsj mens vi skuer utover alpene så langt øye kan se.

 

Torsdag, 16. september 

Etter god frokost tar vi plass i bussen og i dag går turen til Glossglockner. Med sin høyde på 3798 er ikke Glossglockner bare det høyeste fjellet i Østerrike, men også en av de høyeste toppene i den østlige Alpene. Dagens lunsj får vi servert på Landhotel Post Heiligenblut. (inkludert). Tilbake til hotellet

 

Fredag, 17. september 

Etter frokost tar vi plass i bussen, vi kjøre via Salsburg nord og til St. Wolgang See. St. Wolfang er en fin liten by med mange restauranter og spennende butikker ligger veldig idyllisk til. Dagens lunsj anbefales på den Hvite Hest. Deretter får vi en flott båttur og bussen henter oss på andre siden av sjøen, vi tar plass i bussen og returnerer tilbake til hotellet. Om kvelden reiser vi til Oberndorf og får en skikkelig Tyroleraften.

 

Lørdag, 18. september

Frokost på hotellet. I dag skal vi på Alm- og Knødelfest. Først går turen til Kirchberg, Kirchberg sies å være et av de vakreste stedene i Alpene, der den ligger i hjertet av de snøsikre Kitzbühel-Alpene i østre Tyrol. Byen oser av kultur, tradisjon og historie. Her startet skikjøringen allerede i 1893. Byen er festpyntet og kuene kommer pyntet ned fra fjellet med flotte blomsterdekorasjoner rundt halsen, deretter spilles det opp til dans med flott Tyrolermusikk. For de som ønsker reiser man tilbake til Kitzbühel.

For de øvrige går bussen til St.Johan som har 40-års jubileums knødelfest i år. I dag blir det lengste dumplingsbordet i verden satt opp i St. Johan. 595 meter langt og man regner med å selge ca 26.000 knødel denne dagen. Bordet bukter seg gjennom St. Johanner Speckbacherstraße, noe som gjør den til en førsteklasses restaurant. 21 gjestegiveri tilby alternative knødler. Man kan blant annet kjøpe vaniljeknødel, spinatknødel, pulled pork knødel bare for å nevne noen. Det er stor stemning i byen, man kan også ta taubanen til toppen av fjellet. Middag på hotellet om kvelden.

 

Søndag, 19. september

Etter god frokost må vi ta fatt på hjemveien. Vi reiser via Kufstein, Nürnberg, Leipzig til Magdeburg hvor vi får overnatting. Middag på hotellet om kvelden.

 

Mandag, 20. september 

Frokost på hotellet om morgenen. Igjen tar vi plass i bussen og kjører den korte strekningen via Celle hvor inntar dagens frivillige lunsj i denne koselige bindingsverksbyen. Videre til Kiel hvor vi får mulighet for shopping før båtavgang med Stena Line kl. 18.45. Det blir servert buffet inkl. fri drikke av øl, vin og min. vann.

 

Tirsdag, 21. september

Frokost om bord før ankomst Gøteborg kl. 09.15. Vi tar plass i bussen og kjører på gode veier med stopp på Nordby før retur tilbake til utgangspunktet.

Pris pr. person kr 15.795,- 
Tillegg for enelugar kr 590,- pr. vei
Tillegg for enerom på hotell kr 340,- pr. døgn
Tillegg utv.lugar kr 500,- pr. person

Send oss en henvendelse