Historiske Berlin med vakre Spreewald

5.juni 2023

Berlin er et av de mest spennende reisemål i Europa!

Etter murens fall har byen gjennomgått en total forandring med nye og restaurerte bygninger. Berlin er igjen Tysklands hovedstad.

I tillegg skal vi få oppleve et av Tysklands mest populære fritidsområder, idylliske Spreewald som også står på UNESCO’s liste. Her bor sorberne, et folkeslag som kom hit på 600-tallet. Derfor har veiskiltene i dette området to språk; tysk og sorbisk! Se omtalen under dag 2.

Dag 1 - Gardermoen - Berlin

5.juni 2023

Til avtalt tid blir vi hentet med buss og kjører til Gardermoen. Herfra flyr vi med Norwegian avgang kl. 07.40 med ankomst Berlin kl. 09.15. (Tid ikke fastsatt enda)

Der blir vi hilst velkommen av vår norske sjåfør somsammen med lokalguiden vil vise oss Berlin. På denne rundturen får vi se det meste av byens kjente historiske bygninger og monumenter som for eksempel Brandenburger Tor, Riksdagen, Checkpoint Charlie, Kurfürsten Dam og paradegaten Unter den Linden. Rundturen avsluttes ved hotell Park Inn by Radisson Berlin som sammen med TV-tårnet var prestisjebygget til DDR og ligger på Alexander Platz, sentrum i det tidligere Øst-Berlin. Herfra er det gangavstand til flere kjente museer og det kjente TV-tårnet som er 368 meter høyt og ligger på den andre siden av gaten! Ta heisen opp og nyt utsikten fra restaurantbordet mens du dreier 360 grader rundt i løpet av en halvtime! Felles middag på hotellet.

Dag 2 - Utflukt til Spreewald

6.juni 2023

Ny dag med nye opplevelser!

Etter en times kjøretur sørover fra Berlin ankommer vi Lübben, hovedstaden i naturvernområdet Spreewald. I det 75 km lange og 16 km brede området har elven Spree, som renner gjennom Berlin, dannet 300 flodarmer med til sammen ca. 1.000 km vannveier. Disse vannveiene fungerer som landeveier der bøndene frakter alt som må transporteres til og fra gården. Motorferdsel på kanalene er forbudt. Bare ambulansen og bøndene har lov til å bruke motorer på båtene sine. Selv postbåten må stake seg fram! Det er hit tyskerne kommer for å nyte stillheten og den romantiske naturen. Hitlers stab planla å gjøre Spreewald til et ferieområde for sitt folk etter at de hadde utslettet det sorbiske folket. Heldigvis rakk de ikke det. De kaller området ”Die Langsamkeit”.

Her stiger vi om bord i en kanalbåt - uten motor! Båtføreren sørger for fremdriften og staker oss gjennom kanalene som er kantet med grønne trær og idylliske hus. I løpet av båtturen får vi servert lunsj på en restaurant som ligger ved kanalen. Etter båtturen blir det tid til å utforske den egenartede landsbyen, og kanskje smake på og å kjøpe de gode agurkene som dyrkes i Spreewald.

Ut på ettermiddagen returnerer vi til Berlin. Middag på hotellet.

Dag 3 - Berlin

7.juni 2023

Frokost på hotellet, deretter blir det tur til Stasifengslelet. Her får vi ett godt innblikk i hvordan DDR-regimet jobbet for å holde grepet på befolkningen. Vi får omvisning med guide. Resten av dagen til egen disposisjon før middag 3-retters middag på TW Tower om kvelden.

Dag 4

8.juni 2023

Etter frokost sjekker vi ut og tar fatt på hjemveien. På veien opp til Kiel tar vi en liten avstikker for å besøke byen Schwerin. Her kan vi besøke slottet som har en majestetisk beliggenhet på en liten øy midt i sentrum av byen. Slottet er et resultat av en tusen år lang byggeperiode som startet som en slavisk borg i 965. Her tar vi dagens hovedstopp. Deretter fortsetter vi opp til Kiel. Stena Line har avgang kl. 18:45.

I kveld samles vi til turens siste felles måltid, middagsbuffet inkl. fri drikke av øl, vin og mineralvann. Resten av kvelden til felles hygge.

Dag 5 

9.juni 2023

Frokost ombord før ankomst Gøteborg kl. 09:15. Etter tollklarering tar vi igjen plass i bussen. Vi tar en pause ved Nordbysenteret, Svinesund før vi legger ut på den siste etappen tilbake til utgangspunktet.

 

N.B. Pass må vi ha. Gode sko er kjekt, godt humør er viktig! Reise og avbestillingsforsikring. Egne regler vedr. flyreise.

6 dagers tur 

Pris pr. person kr. 10.780, inkludert buss, arrangement og bespisning som skissert. 

Tillegg:

  • Enerom: 1.950,-
  • Enelugar: 390,-
  • Utv. lugar pr. pers: 295,-

 

Send oss en henvendelse