7dager, Blomsterlandet Holland

25. april 2024 - FULLT!

 

Dag 1 torsdag, 25. april 2024   Oslo - Göteborg 

Kl. 11:00 starter vi fra Bussterminalen og setter kursen sørover på E6.I dag skal vi bare ned til Göteborg for å ta fergen til Kiel.På Håby tar vi en frivillig lunsjstopp (ikke inkludert).I Göteborg venter Stena Scandinavica på oss som legger ut kl. 18:45. Foran oss ligger et avslappende 14 timers cruise. Vi samles til felles middag i buffetrestauranten Taste. I dette måltidet er drikke også inkludert.

 

Dag 2 fredag, 26. april             Kiel – Lelysand 

Kl. 09:15 klapper vi til kai i Kiel. Så snart vi er samlet i bussen, kjører vi via Hamburg og videre inn på autobahn A1, forbi Bremen og ned mot Osnabrück. Der dreier vi vestover mot dagens reisemål, Lelystad som er hovedstaden i provinsen Flevoland.
Byen er bygget på tørrlagt land og ble grunnlagt i 1967! Den er oppkalt etter Cornelis Lely som konstruerte den 32 km lange demningen Afsluitdijk, som gjorde tørrleggingen  mulig. Lelystad ligger ca. 5 meter under havnivå. Innbyggertallet er ca. 80.000. Vi sjekker inn på Leonardo Hotel. Her skal vi bo i tre netter. Felles middag på hotellet.

Dag 3 lørdag, 27. april            Panorama Mesdag - Keukenhof

I dag venter de første snadder opplevelsene! Den første attraksjonen er Europas største rundmaleri, Panorama Mesdag i Den Haag. Ekteparet Mesdag malte bildet som viser bydelen Scheeveningen i 1880. Når vi kommer inn i rommet, vil vi føle at vi befinner oss midt inne i landskapet. "Må bare oppleves"! Lerretet er 14 meter høyt og omkretsen er 120 meter. Deretter fortsetter vi til dagens andre høydepunkt, blomsterparken Keukenhof! Omtrent 7 millioner blomster plantes årlig. Ikke bare tulipaner, men også mange andre blomsterarter, inkludert hyasinter, påskeliljer, liljer, roser, hagenellik og iriser. Her inne tar vi oss god tid. Det er flere spisesteder hvor en kan sette seg ned og hvile mellom inntrykkene. Mens vi triller tilbake til hotellet vårt, kan vi flere steder se store jorder dekket med fargesprakende tulipaner i alle regnbuens farger. Et fascinerende skue. Felles middag på hotellet.

Dag 4 søndag, 28. april          Amsterdam og oste- treskoproduksjon

I dag venter nye gode opplevelser! Vi starter dagen med å kjøre bort til ost- og treskoprodusenten Alida Hoeve. Der får vi et innblikk i hvordan osten produseres og selvsagt vanker det mange gode smaksprøver! Vi får også se hvordan treskoene lages. Deretter reiser vi inn til Amsterdam som er landets største by med  ca. 850.000 innbyggere. Her får vi en rundtur med buss og kanalbåt. Det er interessant å se de mange gamle skjeve husene og å høre ombyens spennende historie. Amsterdam er bygget på 90 øyer og ca. 400 bruer binder byen sammen. God tid til en lunsj på en av de mange trivelige fortasusrestaurantene. - (ikke inkludert) Felles middag på hotellet.

Dag 5 mandag, 29. april          Lelystad - Bremen

Dagens første etappe går opp til den fantastiske 32 km lange demningen, Afsluitdijk, som stod ferdig i 1932. Den ble bygget for å beskytte landet mot Nordsjøen og å skape landbruksarealer der sjøen Zuiderzee lå. – Byen Lesly er bygget i dette tørrlagte området.

Demningen har i tillegg til å være en beskyttelsesvegg mot havet, også en fire felts motorvei på toppen av demningen! Vi tar en kort stopp ved informasjonstårnet for å få et overblikk over det fantastiske byggverket.

Deretter fortsetter vi mot Bremen som sammen med Lübeck, var en av de viktigste byene i Hansaforbundet. Den gamle Schnoor bydelen ligger i nærheten av hotellet.En fantastisk opplevelse å vandre i de trange, sjarmerende smugene!

Ved 16-tiden sjekker vi inn på Radisson Blu hotell. Middag på hotellet.

Dag 6 tirsdag, 30. april            Bremen - Kiel,   Stena Line

Etter frokost sjekker vi ut og fortsetter ferden mot Hamburg. Da Elben har dannet flere flodarmer gjennom byen, har Hamburg flere bruer enn Venezia og Amsterdam til sammen!  

Derfor er det trivelig å ta seg god tid her før vi reiser videre til Kiel, hvor Stena Lines jumboferge har avgang kl. 18:45. Middag om bord i bufeet restauranten.

 

Dag 7 onsdag, 1. mai                     Gøteborg - Oslo

Kl. 09:15 klapper vi til kai i Gøteborg.

Etter at alle har kommet om bord i bussen, setter vi kursen nordover mot gamlelandet. Vi tar en shoppingpause på Nordby før vi passerer Svinesund og fortsetter til utgangspunktet. Beregnet ankomst til Oslo Bussterminal er kl. 16:00

 

 

Pris pr. person i dobbeltrom / lugar kr. 12.990,-

Tillegg for ennerom  kr. 3.690,-

Tillegg for utvendig lugar  kr. 1.000,-  pr. lugar tur/retur

Forbehold om avgifts- og valutaendringer.

Send oss en henvendelse