Holland med Floriaden, Amsterdam og Keukenhof, 7 dager

21. april 2022

 

Bli med til Holland!

Vi besøker den fantastiske hagebruksutstillingen Floriaden, blomsterparken Keukenhof, byene Amsterdam og Bremen.

 

Dag 1  torsdag, den 21. april 2022     Oslo - Göteborg

Kl. 11:00 starter vi fra Bussterminalen og setter kursen sørover på E6. I dag skal vi bare ned til Göteborg for å ta fergen til Kiel. På Håby tar vi en frivillig lunsjstopp (ikke inkludert). I IGöteborg venter Stena Scandinavica på oss som legger ut kl. 18:45. Etter avgangen samles vi til felles middag i buffetrestauranten Taste. I dette måltidet er drikke også inkludert. Du kan drikke så mye du vil!

Dag 2  fredag, den 22. april                        Kiel – Almere

Vi spiser en god frokost om bord før vi klapper til kai i Kiel kl. 09:15.  Vi møtes i bussen og legger ut på autobahn som fører oss gjennom Tyskland og inn til Nederland.  Her sjekker vi inn på Van der Falk Hotel Almere. Her skal vi bo i to netter. Felles middag på hotellet begge dager.

Dag 3  lørdag, den 23. april                        Floriaden – verdens største hagebruksutstilling

Hotellet ligger i gangavstand til utstillingsområdet og derfor tar vi bena fatt for å komme oss inn på utstillingen.  Floriaden arrangeres bare hvert 10. år og samler derfor blomsterelskere fra hele verden. Utstillingsområdet utgjør hele 660 mål og med fem temasoner. Vi kan fraktes med gondolbane over utstillingsområdet!  Det meste av verdens plantearter, grønnsaker og fruktsorter finner vi her.

Floriaden samarbeider med nasjonale og internasjonale deltakere som stiller ut grønne løsninger som blant annet kan gjøre byene våre mer trivelige og levedyktige.  Felles middag på hotellet.

Dag 4  søndag, den 24. april       Almere  -  Amsterdam  -  Sassenheim   

Etter frokost reiser vi inn til Amsterdam som er landets største by med ca. 850.000 innbyggere. Mange hevder at Amsterdam er blant de mest romantiske og vakreste byene i Europa. Her får vi en guidet rundtur med buss, litt til fots og kanalbåt.

Amsterdam er bygget på 90 øyer og ca. 400 bruer binder byen sammen. Det er interessant å se de gamle skjeve husene og å høre om byens spennende historie.  Båtturen avsluttes ved diamantsliperiet Diamonds, hvor vi får se hvordan smykkene fremstilles og selvsagt blir det anledning til å sikre seg et ekte diamantsmykke til en relativt rimelig pris!  Det blir tid til en matbit på en av de trivelige fortausrestaurantene – ikke inkludert – før vi reiser videre til hotellet i Sassenheim – en drøy halvtimes tur fra sentrum.

Dag 5  mandag den 25. april                      Sassenheim – Keukenhof  - Bremen

Atter en dag med gode opplevelser!  Vi sjekker ut av hotellet og kjører bort til et nytt høydepunkt, Keukenhof!  En av Europas mest spektakulære blomsterhager, med over 8 millioner fargesprakende tulipaner i alle regnbuens farger! 

Etter denne fantastiske blomsteropplevelsen, setter vi kursen østover via den fantastiske 32 km lange demningen, Afsluitdijk som ble bygget for å skape landbruksarealer der sjøen Zuiderzee lå. Ut på ettermiddagen ankommer vi hansabyen Bremen. Vi skal bo på Radisson Blu som ligger et par hundre meter fra den sjarmerende gamle bydelen Schnoor. I dag er ikke middag inkludert. Dette fordi det er så mange trivelige spisesteder å oppleve inne i den gamle bydelen.

 

Dag 6  tirsdag den 26. april                         Bremen  - Kiel  

Etter en «lang» frokost sjekker vi ut og fortsetter ferden via Hamburg og opp til Kiel. Strekker tiden til, tar vi en runde innom Hamburg som har mye interessant å by på.      Fergen Stena Scandinavica har avgang kl. 18:45.  Vi vinner våre lugarer og deretter møtes vi til felles middag om bord.

Dag 7  onsdag den 27. april                        Gøteborg – Oslo

Kl. 09:15 legger vi til kai i Göteborg. Etter at vi alle har kommet om bord i bussen tar vi fatt på hjemveien. Etter drøye to timer ankommer vi Nordby kjøpesenter som ligger ved Svinesund. Her tar vi en pause før den siste etappen hjem til Oslo.  Vi ankommer Bussterminalen ca. kl. 16:00.

Pris pr. person:

i dobbeltrom/lugar  kr. 12.550,- 

Tillegg:

Enkeltrom i hotell  kr.     2.995,-

Utv lugar, dobbelt kr.    200,- pr. pers tur/retur

Enkeltlugar           kr.        595,- tur/retur

Enkeltlugar, utv.    kr.       980,- tur/retur

Forbehold om valutaendringer.

Send oss en henvendelse