Liverpool - Beatlesmuseet - York - Aidensfield

29.mai 2023

Bli med til Liverpool - Beatlesmuseet - York - Aidensfield. 

4 dager - 3 netter

 

Dag 1

29.mai 2023

 

Til avtalt tid møtes vi på Gardermoen og kl. 11.25 tar vi av med SAS, SK4609. Etter to timers flytid, lander vi i Manchester. Her venter bussen som skal frakte oss på dagens oppdagelsesferd. Etter en times kjøretur ankommer vi Liverpool og bussen stanser rett utenfor "The Beatles Story Experience". Før vi besøker Beatlesgutta, får vi servert lunsj på den trivelige puben som ligger inntil museet. 

Etter lunsjen er vi klare for å besøke The Beatles! Her får vi god tid til å bli kjent med bandets historie. Hver enkelt kan gå gjennom museet i eget tempo da vi får utlevert audioguider som er enkle å bruke. 

Til avtalt tid møtes vi igjen i bussen og setter kursen mot York. Etter drøye to timer ankommer vi hotellet vårt som ligger bare 500 meter fra gamlebyens sentrum! Her skal vi bo under hele Englandsoppholdet. Felles middag på hotellet. 

Dag 2

30.mai 2023

Utflukt til Stamford Bridge og Aidensfield

Den første «godbiten» får vi allerede etter knappe 20 minutters kjøretur; den historiske Stamford bridge.  Oslos grunnlegger, kong Harald Hardråde, var interessert i å ta over den engelske tronen og seilte over til England med 300 skip. Imidlertid ble han overrumplet ved Stamford Bridge og tapte slaget den 25. september 1066. Vi tar oss tid til å vandre over broen som i dag er en steinbro med biltrafikk, men det var her slaget stod! Deretter skifter vi tema fra vikingtid til nåtid.

Den sjarmerende lille landsbyen som egentlig heter Goathland, kjent fra TV- serien «Med hjarta på rette staden», ligger bare en drøy times kjøretur fra hotellet. Serien hadde på det meste, nesten 14 millioner seere i England og i Norge over 1 million. 372 episoder fordelt over 18 år. Handlingen er lagt til 1960 tallet og er filmet i nasjonalparken North York Moors hvor landsbyen «Aidensfield» ligger.

For virkelig å oppleve 1960-årene, reiser vi med det rutegående damptoget
de siste 24 km opp til landsbyen – 1 times togtur! Foruten våre kjenninger i Aidensfield, reiste også Harry Potter flere ganger med dette toget og i likhet med ham, stiger vi av toget på samme stasjon, Aidensfield! Vi spaserer de 283 meterne opp til puben.

Det føles som vi er midt inne i tv-serien!

Inne på puben kan du kose deg med en pint uten å bli arrestert av
konstablene. Her kan du sikkert slå av en prat med noen av de du kjenner fra skjermen,
da de fleste av de 300 fastboende deltok i TV-serien.. Gina treffer vi dessverre ikke, da hun har ferie på denne tiden.. Du må også besøke butikken, postkontoret og verkstedet!

Etter de gode opplevelsene i Aidensfield, kjører vi gjennom det vakre landskapet i nasjonalparken. Flere steder vil vi kjenne oss igjen da hele området ble benyttet under innspillingene. Felles middag på hotellet.

Dag 3 

31.mai 2023

I dag skal vi kose oss i byen som tilhørte Norge! I året 866 e.Kr. ble York kapret av norske vikinger. De endret navnet til Jorvik. Ennå finner en spor etter vikingene, blant annet flere norske gatenavn, som Fossgate! Elven heter til og med River Foss ...

Etter frokost samles vi i resepsjonen og starter på en interessant byvandring gjennom gamle Jorvik. Vi går i sakte tempo med flere stop langs veien. Fra hotellet rusler vi bort til den fantastiske katedralen York Minster. Deretter fortsetter vi gjennom de trange, sjarmerende gatene.

Når vi rusler innover i den berømte gaten, The Schambles, vil du sikkert føle at du vandrer inn i 1400-tallet! Dette var slakternes gate. I dag er den spekket med koselige restauranter/puber og butikker. Ca. 200 meter bortenfor ligger dagens høydepunkt, besøket på det «levende» museet Jorvik Viking Centre. Vi opplever hvordan menneskene levde og får se hvordan de bodde og arbeidet, kjenne lukten av matlaging, høre hvordan de snakket etc. Byvandringen avsluttes her ved 12:30-tiden.

Resten av dagen til fri disposisjon. York «bugner» av museer! Bl.a. verdens største jernbanemuseum ligger også i nærheten av hotellet vårt. Felles middag på hotellet.

Dag 4

1.juni 2023

Etter frokost sjekker vi ut og kjører til Manchester lufthavn. Vi flyr hjem med SAS, SK4608, som lander på Gardermoen kl. 16:10. Turen avsluttes her.

4 dagers tur

Pris pr. person for dobbeltrom: kr. 10.970. 

Forebehold om valutaendring og eventuelle avgifter

Inkludert i prisen:

  • Fly Oslo - Manchester - Oslo
  • 3 netter i York
  • 3 frokoster (ikke dag 1)
  • 1 lunsj (dag 1)
  • 3 middager (ikke dag 4)
  • Tog til Aidensfield
  • Entreer og omvisninger som beskrevet i programmet

Tillegg:

  • Enkeltrom: 2.610,-

Vekt bagasje:

  • Innsjekket bagasje: Maks 23kg
  • Håndbagasje: Inntil 8 kg

Send oss en henvendelse