Møt julen i Rostock, 5 dager

6. desember 2021

Rostock, beliggende ved Østersjø-kysten og i det som tidligere var Øst-Tyskland – er så avgjort en by verdt en reise. Den har en trivelig bykjerne, slik vi kjenner fra mange tyske små– og mellomstore byer. Ideélt å rusle ut fra hotellet, kikke litt i butikker og på liv og folk, slå seg ned og nyte en god lunsj på en av byens restauranter. 

Julen gjør også sin ankomst i Rostocks indre by. Ca. 100 markedsboder og utstillere forventes på Rostock julemarked og de vil presentere kulinariske delikatesser, håndverkskunstverk, julegaver og glede-runder. Vi finner igjen mange av de samme bodene som mot påske og vi anbefaler at du prøvesmaker på spesialiteter som Rauchwürst og Warnemünder Räucherfleisch.

 

1. dag, 6. desember

Avreise fra avtalt tid og sted. Turen går på gode veier via Østfoldbyene til Svinesund. Frivillig kafferast underveis. Videre gjennom Bohuslän til Gøteborg, i godvær kjøres kystveien over Tjørn og Orust. Stena Lines ferge har avgang kl. 18.45. Ombord venter komfortable lugarer, alle med senger på gulvplan og dusj/WC. Det blir servert buffét om kvelden inkl. fri drikke av øl, vin og min. vann, resten av kvelden til felles hygge

 

2. dag, 7. desember

Frokost ombord før ankomst Kiel kl. 10.00. Vi tar plass i bussen og kjører forbi Lübeck til Schwerin hvor det bugner av juleboder på markedsplassen i den gamle bydelen med den imponerende teglstensdomkirken. Det 20 meter høye grantre på over 20 meter med pyntet med over 1000 lys, julepyramiden, utstillingen av julekrybber samt Mecklenburgstraße som er forvandlet til en eventyrgate, her vår vi en herlig jul- og vinteropplevelse. Tid på egenhånd og frivillig lunsj.

Deretter tar vi plass i bussen og kjører det korte stykket til Rostock og Pentahotel som venter besøk av oss i dag. Hotellet ligger ett steinkast fra julemarkedet og byens restauranter. Vi gjør oss kjent med omgivelsene før middag om kvelden.  

 

3. dag, 8. desember 

Frokost og middag på hotellet. I dag disponerer vi tiden til eget ønske. Det flotte julemarkedet venter på oss. «Husker du når det alltid snødde på julaften? og du lå våken om nettene og lurte på hvordan nissen kunne vite hva akkurat du ønsket deg til jul? Jul på Liseberg er så nære barndommens jul du kan komme. Her dufter gløgg, brente mandler, toner fra julemusikk og latter fra barn som fryder seg i karuseller.

  

4. dag, 9. desember

Etter frokost på hotellet tar vi farvel med Rostock for denne gang, turen går til julebyen Lübeck. Under kirketårnene i Lübeck skinner tusenvis av lykter i november og desember. Det dufter av rykende varm glühwein, brente mandler og bratwurst. I adventstiden kommer besøkende fra alle hjørner og tar del i en mer enn 350 år gammel julemarkedtradisjon i byen ved Trave. Mange besøkende til tross, der er en lun og avslappet atmosfære, en fantastisk opptakt til den egentlige julefeiringen. Å gjøre deler av julehandelen på julemarkedet i Lübeck vil være en stor opplevelse. Er man ikke i julestemning når man kommer dit, er man i hvert fall det når man reiser derfra. Vi får god tid også til frivillig lunsj før vi tar plass i bussen og setter kursen videre til Kiel hvor Stena Line’s båt har avgang kl. 18.45. Igjen blir der servert julebord inkl. fri drikke av øl, vin og min. vann. Resten av kvelden til felles hygge.

 

5. dag, 10. desember

Frokost før ankomst Gøteborg kl. 09.00. Vi tar plass i bussen og kjører på gode veier med stopp på Nordby hvis ønskelig for frivillig kafferast og siste shopping. Deretter går turen tilbake til utgangspunktet.

 

 VELKOMMEN TIL EN HYGGELIG FØRJULSTUR 

Pris pr. person kr 6.280,- 
Tillegg enerom kr 460,- pr døgn 
Tillegg enelugar kr 840,- tur/retur 
Tillegg utv.lugar kr 280,- pr. person tur/retur  

Send oss en henvendelse