Opplevelsesrike dager i hjertet av Skottland, 7 dager

18. mai 2019

Slottet Atholl Palace ligger idyllisk til i landsbyen Pitlochry. I stedet for å skifte overnattingsteder flere ganger under turen, velger vi å bo på ett sted og heller ta utflukter derfra. Da kan vi etter en dag med mange nye inntrykk, komme «hjem» og kunne slappe av før vi møtes til middag.

Skottene synes selv at de bor i paradiset. Storslagne landskap med majestetiske berg og vidstrakte lyngheier. Landskapet kan også beskrives som et fargerikt lappeteppe og like spennende som den skotske historien. Ingen nasjonsgrense i verden føles så sterk som den mellom England og Skottland, selv om begge landene tilhører Storbritannia!

Allerede for 1900 år siden bygget romerne grensemuren Hadrians mur, som en fysisk grense mot det ville og ubøyelige folket i nord. Bli med og opplev noe av dette!

Dag 1 Lørdag 18. mai

Vi møtes på Gardermoen og tar av med Norwegian kl. 12:25.
Etter knappe to timer lander vi i Edinburgh kl. 13:15. (lokal tid)
På flyplassen venter vår buss og guide som skal være med oss under hele oppholdet. Foran oss ligger en uke med mange gode opplevelser!

Første stopp blir utsiktspunktet ved de kjente bruene Forth Bridges. Deretter fortsetter vi bort til Skottlands eldste destilleri. Det er lunsjtid og destilleriet har flere spisesteder hvor vi på egen hånd kan nyte et godt måltid. Mulighet for å handle noen edle dråper.

Vi triller videre og etter en knapp times kjøretur, ankommer vi basen vår, The Atholl Palace Hotel.
Vi sjekker inn og gjør oss kjent med slottets fasiliteter.
Felles middag på slottet.


Dag 2 Søndag 19. mai

I dag skal vi gjøre oss kjent i Edinburgh, Skottlands hovedstad som har mye interessant å vise oss. Det blir en interessant rundtur hvor vi får se mange kjente severdigheter. Lunsj på egen hånd.
Vi er tilbake på slottet vårt rundt kl. 17:00. Middag på slottet.

Dag 3 Mandag 20. mai

I dag blir det en formiddagsutflukt til slottet Glamis Castle.
Dette er hjemmet til jarlen og grevinnen av Strathmore og Kinghorne,

men er åpent for offentligheten.
Glamis Castle var barndomshjemmet til Elizabeth Bowes-Lyon, best kjent som dronningmoren. Hennes andre datter, prinsesse Margaret, ble født her. Siden 1987 har slottet prydet baksiden av ti pund-sedlene.
Her får vi servert lunsj i slottskafeen.
I dag er vi tidlig tilbake i Pitlochry og vi kan nyte slottets mange tilbud, som for eks. spa-avdelingen eller rusle rundt i den trivelige landsbyen. Middag på slottet.

Dag 4 Tirsdag 21. mai

Nok en opplevelsesrik dag! Etter frokost møtes vi i bussen og etter en drøy times kjøretur ankommer vi landsbyen Kincraig hvor vi får se hvordan gjeterhundene samler inn buskapen sin.
Deretter besøker vi det verdenskjente tekstilhuset Johnsons Cashmere! De selger klær laget av kashmirull. Lunsj på egenhånd.

Kl. 14:30 Stiger vi inn på Glen-Moray whiskydestilleri.
Her får vi omvisning inkl. 2 whisky-prøver.. Middag på slottet.

Dag 5 Onsdag 22. mai

I dag reiser vi til kystbyen St. Andrews som regnes som golfsportens mekka! I Dundee besøker vi det spektakulære nye museet, Victoria and Albert, som ble åpnet i juni i år. Vi tar oss god tid her. Lunsj på egen hånd. Middag på slottet.

Dag 6 Torsdag 23. mai

I dag skal vi hilse på sjøuhyret i Loch Ness! –(kanskje)
Vi kjører via Inverness til Urquhart Castle med den storslåtte utsikten over Loch Ness.
Deretter går vi om bord i båten som tar oss med ut på den kjente innsjøen i håp om å få se et glimt av uhyret. Ha kameraet klart!

Vi fortsetter vi til Fort Augustus. Lunsj på egen hånd.
Ut på ettermiddagen tar vi fatt på hjemveien. Middag på slottet.

Dag 7 Fredag 24. mai

Etter frokosten pakker vi kofferten og sjekker ut av hotellet. Reisetiden til Edinburgh lufthavn er ca. en og en halv time.
Vi har flyavgang kl. 13:50 lokal tid og lander på Gardermoen kl. 16:35. Turen avsluttes her.

Pris pr. person   kr. 13.490,- i delt dobbeltrom

Tillegg enerom  kr.   2.860,-

Inkludert i prisen:

7 dager
Fly Oslo – Edinburgh tur/retur
6 netter på The Atholl Palace Hotel 6 frokoster, ikke dag 1
1 lunsj, dag 3
6 middager, ikke dag 7

Drikkevarer til måltidene er ikke inkludert.

Entreer og omvisninger som beskrevet i programmet.
Skandinavisk talende guide

Send oss en henvendelse