Påsketur til Rostock, 5 dager

06.april 2023

Møt våren i Rostock

Rostock, beliggende ved Østersjø-kysten og i det som tidligere var Øst-Tyskland – er så avgjort en by verdt en reise. Den har en trivelig bykjerne, slik vi kjenner fra mange tyske små– og mellomstore byer. Ideélt å rusle ut fra hotellet i, kikke litt i butikker og på liv og folk, slå seg ned på en fortausrestaurant eller nyte en god lunsj på en av byens restauranter.

Påsken gjør også sin ankomst i Rostocks indre by. Ca. 80 markedsboder og utstillere forventes på Rostock påskemarked og de vil presentere kulinariske delikatesser, håndverkskunstverk, påskegaver og glede-runder.

Vi finner igjen mange av de samme bodene som mot jul og vi anbefaler at du prøvesmaker på spesialiteter som Rauchwürst og Warnemün-

Dette blir en minnerik påske!

 

1 dag

Avgang Oslo bussterm. Kl. 10.00. Turen går på gode veier via Østfoldbyene til Svinesund. Frivillig kafferast underveis. Videre gjennom Bohuslän til Gøteborg, i godvær kjøres kystveien over Tjørn og Orust. Stena Lines ferge har avgang kl. 18.45.

Ombord venter komfortable lugarer, alle med senger på gulvplan og dusj/WC. Det blir servert buffet om kvelden inkl. fri drikke av øl, vin og min. vann, resten av kvelden til felles hygge.

2 dag

Frokost ombord før ankomst Kiel kl. 10.00. Vi tar plass i bussen og kjører langs trivelige bondestraser til den lille byen Plön. Vi besøker Plön slott som ligger på toppen av den store Plöner sjøen i Ostholstein, slottet ble bygget mellom 1633 og 1636 midt i trettiårskrisen.

Den trevinklede bygningen regnes som et arkitektonisk eksempel på den stilistiske
blandingen av barokk og renessanse. Inntil 1761 tjente Plön-slottet som en bolig for hertugene i Schleswig-Holstein-Sonderburg-Plön før det ble den danske kongelige familiens eiendom og ble fremdeles sommerbolig for kristen VIII av Danmark.

Under hans regjering fikk slottet sin karakteristiske hvite maling. Under imperialtiden i 1868, konverteringen til den preussiske kadettskolen. I den tilstøtende Gartenschlösschen ble en prinseskole åpnet der alle seks sønner av Kaiser Wilhelm II ble undervist til 1910. Vi får omvisning med guide.

Igjen tar vi plass i bussen og turen går til Rostock og vårt 4-stjerners Pentahotel hvor vi skal overnatte i 2 netter. Hotellet har en flott beliggenhet i nærheten av Neuer Markt og Marienkirche, ca 5 min. gange. Vi gjør oss kjent med omgivelsene før middag.

 

3 dag

Frokost på hotellet, i dag er det stor påskemarked i Rostock. Dette markedet har også det største påskeegget i regionen, som er åpent for nye malingsjobber hvis du føler deg kreativ eller ønsker å bli oppdaget med nye ferdigheter så er dere hjertelig velkommen til å male. Frivillig lunsj og middag på hotellet om kvelden.

 

4 dag

Frokost på hotellet, vi tar plass i bussen og kjører til Lübeck hvor vi får litt tid på egenhånd og frivillig lunsj. Derifra til Kiel for båtavgang kl. 18.45. Det blir servert buffet inkl. fri drikke av øl, vin og min. vann.

 

5 dag

Frokost om bord før ankomst Gøteborg kl. 09.15.

Vi tar plass i bussen og kjører på gode veier med stopp på Nordby før retur tilbake til utgangspunktet.

5 dagers tur

Pris pr. person kr. 7.250, inkludert buss, båt, hotell og arr. som beskrevet. 

Tillegg:

  • Enelugar: 650,- tur/retur
  • Enerom: 720,-
  • Utvendig lugar: 400,- pr lugar tur/retur 

Send oss en henvendelse