Peer Gynt spelet 2023 - m/Dalseter Høyfjellshotell

8.august 2023

Øverst i Espedalen, like under tregrensen, på 930 m.o.h. med flott panoramautsikt mot Jotunheimen ligger Dalseter. Hotellet er et familieeiet og drevet hotell hvor 3. generasjon vertskap nå ønsker velkommen til gode dager i fjellet. Her får du god plass og utsyn mot uberørt natur, med fiskevann, jakt- og turterreng. Hotellet legger vekt på ”naturlige opplevelser” – uten tidspress eller mas. En vandring i Dalseters korridorer og saler, er en vandring i historie, kultur, sagn og eventyr. Veggene lekker historier som en sil....


Å sitte i amfiet på Gålå og se «Peer Gynt» er en storslått opplevelse i seg selv. – Det er nesten så man ikke tror at stykket faktisk er så gammelt når man leser det. Det er så surrealistisk, tar så store vendinger og går så langt ut i svingene, at det er utrolig å tenke på at det faktisk ble skrevet i 1867.Vi møter også den sagnomsuste jegeren Peer Gynt fra Sødorpbygda i Nord-Fron gjennom Peer Gynt spelet. Fanga av Ibsen som reiser oppover Gudbrandsdalen først med hjuldamper så til fots. Ibsen er innom de store fine gårdene i Midt-Gudbrandsdalen. Her kan han ha blitt fortalt om den lokale Per som bodde på gården Hågå i Vinstra. Dette dannet grunnlaget for dramaet Peer Gynt som er oppført i 144 land og som i 2013 ble oppført på 103 ulike scener rundt om i verden.

Dag 1

Avreise fra Oslo Bussterminal kl. 13.00. Turen går via Hamar, Brummundal og stans på Rudshøgda for en frivillig kafferast. Videre via Gausdal, Espedalen med Vis-Knut heimen og Helvete. Ankomst Dalseter i god tid før middag som serveres kl. 19.00. Resten av kvelden, tid for sosialt samvær og kanskje en svingom på dansegulvet?

Dag 2

Det store frokost-bordet står klart fra kl. 08.00 –10.00. Dagen til egen disposisjon. Dalseter har et flott turterreng som strekker seg fra vannene i dal- bunnen gjennom skogen og opp til høyfjellet. Utleie av terrengsykler, kanoer og robåter eller den romslige svømmehallen frister kanskje mer?

Lunsjbordet står klar fra 13.30 til 14.30. Nå har vi tid til å gjøre oss klare til avreise. Husk: godt med varme klær, caps og ta med sitteunderlag da forestillingen jo holdes utendørs. Skulle det bli regn, så ikke paraplyer, men regntøy.

Kaffe og litt å bite i blir servert i hallen på Dalseter kl. 17.00. Avreise kl. 18.00. Kl. 19.30 begynner Peer Gynt – spelet ved Gålåvatnet og vi får en minnerik opplevelse. Alle får utdelt billetter og program, i pausen må dere ikke forlate plassene da dere blir servert kaffe og kringle. Ca. kl. 23.30 er vi atter tilbake på hotellet og får servert varm nattmat, ca.kl.00.30

Dag 3

Frokost fra kl. 08.00. Vi tar plass i bussen kl. 10.00 og setter kursen hjemover.


(Gode billetter på midtfeltet).

 

3 dagers tur

Pris pr. person kr. 4.785, inkludert buss, help. fra ankomst, middag til avreise etter frokost, samt billett.

Tillegg:

  • Enkeltrom: 330,-
  • Sydvendt rom: 220,-

Send oss en henvendelse