Perlen Kroatia, 10 dager

5. oktober 2021

Speil, speil på sjøen der. Hvem er vakrest i Adriaterhavet, her? Den som sier at utseendet ikke teller, har ikke vært i Rovinj.

Kroatia er den mest ferievennlige nasjonen av de tidligere landene i Jugoslavia. Kroatia er velsignet med en spennende hovedstad og en fantastisk kyststrekning som gir deg alt du måtte ønske. Her finnes vakre strender, blått hav, flotte øyer og et helsebringende behagelig klima. Landet har også de beste forholdene for vannsport, seiling og yachting samt rimelige tannklinikker, frisører til under halve prisen i Norge. Mange av de eldre byene har spennende muséer, gamle kirker og historiske bygninger som vil tilfredsstille selv de mest kresne.

Kriminaliteten på Istra er lik null mot ellers i Europa. Rovinj er en "billedskjønn middelalderby" som er både romantisk og sjarmerende. Byen ligger helt vest på Istria- halvøya og ligger dermed nær Italia. Den italienske påvirkningen er stor og innbyggerne snakker både kroatisk og italiensk. Det er rundt 15 000 fastboende i byen. Vi skal bo på fasjonable Hotel Istra på øya St.Andrea ca. 15 min. fra byen med gratis ferge fra hotellet hver time. 

 

Dag 1,

Avreise etter avtale, turen går direkte til Gardermoen hvor Norwegian har avgang kl. 17.10. Vi ankommer Pula kl. 20.00 (forbehold om ruteendring), vår buss venter på oss. Vi tar raskeste veien til Rovinj hvor båten venter og tar oss med ut til Hotel Istra. Det blir servert middag inkl. fri drikke og resten av kvelden til å gjøre oss kjent.

 

Dag 2, 3, 4, 5, 6,

Vi skal nyte opplevelsesferien i Rovinj som har et yrende gammelt byliv, med flott strandpromenade og mange spennende forretninger. Rovinj er den mest ettertraktede
turistbyen på Istra. Fine utfluktsmuligheter med båt og buss. Under oppholdet besøker vi byen Hum med 18 innbyggere, offisielt godkjent som verdens minste by. Byen har en
butikk, et museum, et posthus og en restaurant. Det blir halvdags bysightseeing til fots, båttur halvdag langs kysten ved Rovinj samt lunsj og vinsmaking. Utfukt til Porec som er kjent for sin lange tradisjon innen turisme, mange små hyggelige butikker og restauranter, den gamle bydelen har vært bebodd i tusentalls av år, vi får guide i denne sjarmerende byen. Frivillig lunsj. En av kveldene blir det middag på slottet som ligger et steinkast fra hotellet.

 

Dag 7, 

Etter frokost må vi ta farvel med Hotel Istra og setter kursen på gode veier via Slovenia, alpene og vi overnatting i München/Landsberg området, det blir servert middag og resten av kvelden til egen disposisjon.

 

Dag 8, 

Frokost på hotellet, i dag går turen til Celle. Byen Celle er berømt for sin vakre gamleby med mer enn 400 historiske bygninger fra 1500- til 1700-tallet i bindingsverk. Er det et eventyr, eller er det en by? Når man går gjennom Celle, vil man uvilkårlig stille dette spørsmålet. Vi sjekker inn på vårt sentrumshotell og får servert middag på Rådhuskjelleren om kvelden. 

  

Dag 9, 

Etter frokost på hotellet får vi litt tid på egenhånd i denne hyggelige byen, før vi setter kursen til Kiel. Båtavgang med Stena kl. 18.00 (forbehold om ruteendring) Det blir servert buffet inkl. fri drikke av øl, vin og min.vann. Resten av kvelden til felles hygge. 

 

Dag 10,

Frokost ombord før ankomst Gøteborg kl. 09.15. Vi tar plass i bussen og setter kursen tilbake til utgangspunktet med stopp på Nordby underveis.

Pris pr. person kr 14.800,-

Tillegg enerom kr 265,- pr. døgn

Tillegg enelugar kr 590,-

Tillegg utvendig lugar kr 480,- pr. person

Send oss en henvendelse