Røros m/Søberg Gård og fantastiske Elden spelet, 3 dager

3. august 2021

Med perler på en snor i løpet av 4 dager blir turen til et opplevelses-senari av de sjeldne! Kom og bli med.

Det finnes nok ikke noe navn i Norgeshistorien som er bedre kjent enn Stiklestad, valplassen der Olav den Hellige falt i år 1030. Det skjer i et miljø og med en ramme som bare natur, historie og dyktige aktører kan skape. “Spelet om Heilag Olav” er en dramatisering av det som skjedde på gården Sul dagene før slaget på Stiklestad.

“Spelet om Heilag Olav” er kjernen i festivalen “Olsokdagene på Stiklestad” som arrangeres hvert år i slutten av juli. Spelet utvikles fra år til år og har et magisk grep på sitt publikum. Til nå har over
800 000 personer sett forestillingen om Olav Haraldssons fall på Stiklestad, som oppføres på Nordens største og eldste friluftsteater siden 1954

Elden eller Det brinner en Eld er et norsk, historisk musikkspill som har blitt oppført utendørs på Røros i Sør-Trøndelag hvert år siden 1994. . Historien er hentet fra vår felles nordiske historie og er en del av den store Nordiske krigen og i perioden hvor Karl den 12 blir skutt ved Fredriksten Festning i Halden først på 1700-tallet.

Dag 1

Avgang Oslo kl.08.00. E6 forbi Eidsvoll, Hamar og til Lillehammer med stopp og mulighet for en kaffekopp. På Dombås venter lunsj. Og E6 fører videre til Trondheim med Scandic Hotel Nidel- ven. Middag og overnatting.

Dag 2

Frokost og formiddagen til egen disp. i Stifts- byen. Shopping, Nidarosdomen, Erkebispegår- den med kronjuvelene, Munkholmen, Sverres- borg Museum, Kristiansten. For ikke å snakke om en lunsj oppe i Tyholt-tårnet? Ringve Mu- sikkhistorisk Museum. Denne dag blir det anled- ning til å gjøre det i Trondheim som du har lengtet etter lenge. (lunsj ikke inkl). Kl.14.00 møtes alle for busstur til Stiklestad. Middag og opplevelser innen spelet tar til kl.19.00. Ferdig kl.21.00. Full fart til bussen, og denne kjører trygt tilbake til Trondheim. På hotellet blir det en enkel servering. Ole Lukkøye venter.

Dag 3

Avgang Trondheim kl. 10.30. Finner igjen E6 som følges til Støren. Brekker her inn på RV30 i Gauldalen. I nærheten av Ålen blir friv. kaffes- topp. Full fart videre til Rugldalen med Ratvol- den. Her blir det litt med og om Johan Falkber- get (1879-1967). Røros blir neste stopp for å sjekke inn på Hotel Røros. Middag på hotellet kl.19.00 og med fulle mager lar vi oss rive med i kjærlighets-kriminal-spelet Elden Kl.21.30- 24.00. Tilbake til hotellet for lett nattmat og søvn.

Dag 4

Etter frokost går bussen kl.10.15. Vi reiser syd- over til Alvdal. I Alvdal finner vi Aukrustsente- ret - Her kan vi se og lære mer om forfatteren og humoristen Kjell Aukrust. Her treffer vi på sykkelreparatør Reodor Felgen og hans gode hjelpere Solan og Ludvig samt alle de andre som bor i Flåklypa. Lett serv. Langs Åkrastrøm- men, Koppang, Elverum og til Myklegard med friv. rast. Raskeste vei til Oslo og håper alle kommer velberget hjem til egen seng og mim- ring etter en opplevelsesrik og krevende tur.

HJERTELIG VELKOMMEN

Pris pr. person: kr 7.995,-

Inkl: Buss, helpensjon, guider som beskrevet, Olavspelet, Elden, Aukrustsenteret og Ratvolden

Tillegg: Enkeltrom kr 1.750,-

Send oss en henvendelse