Rørosvidda m/båttur på Femunden samt spellet Elden på Røros

26.juli 2023

Tre opplevelsesrike dager:
Femunden er den tredje størte innsjøen i Norge og den største som ikke er regulert. Vi seiler fra Femundshytta til Synnervika.

Elden er et norsk, historisk musikkteater, settes opp i spektakulære omgivelser midt i verdensarven Røros. Slegghaugene danner en majestetisk scene for dramatikken som utspiller seg i kveldstimene i månedsskiftet juli/august. Elden tar oss med tilbake til 1718–1719 da 10.000 svenske soldater under kommando av general Gustaf Armfeldt gikk mot Trondheim for å innta Norge, etter ordre fra Karl XII.

Dag 1

Avgang Oslo Bussterminal kl. 08.30 . Vi kjører via Trysil og nordover i Engerdal. I Hylleråsen får vi servert lunsj på det trivelige spisestedet Annelandet. Kunstneren Anne Jarulf har restaurert og forvandlet det gamle skolehuset til et trivelig spise- sted. Hennes motto er: «Ta en pause og kjenn at du lever». Det var i denne skolestua som Gjermund Eggen startet sin skoelgang. Nå er det bare i underkant av to timers kjøretid til Røros. Middag på hotellet.

Dag 2

Kl.10.00 sitter vi bussen og kjører til Femundsgytta kjent fra tv-serien «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu». I 2010 kom gården på UNESCO’s verdensarvliste! Vi blir tatt i mot av Tommy, Lill, Milda og Klas. Vi får omvisning i den nedlagte smeltehytta og blir fortalt om livet på gården. Til lunsj får vi servert spekemat, skjørost og rømme. Før vi returnerer blir det tid til en musikkstund. MS Femund II, som bringer oss over til Synnevika, kl. 14.15. Tilbake til Røros i god tid før middag kl. 19.00. Så er det klart for Elden, spelet på slagghaugen, vakker lyssetting, dette må oppleves. Forestillingen starter kl. 21.30 og varer frem til ca, midnatt. Nå skal det bli godt å finne sengen på hotellet.

Dag 3

Etter frokost tar vi farvel med Røros. Vi kjører til Aukrustsenteret. Her venter Solan og Ludvig på oss! De to kameratene har engasjert en guide som vil vise oss rundt i museet deres. Deretter fortsetter vi sørover gjennom Østerdalen. Ved Koppang tar vi lunsjpause. Her kjøper hver enkelt det de ønsker å spise. Vi fortsetter via Elverum og tar også en pause på Myklegard kro før vi tar fatt på den siste etappen inn til Oslo, hvor vi ankommer rundt kl. 19.00.

3 dagers tur

Pris pr. person kr. 7.530, inkludert buss, 2 døgn på Røros Hotell, båttur på Femunden, entré og Aukrustsenteret.

Tillegg:

  • Enkeltrom: 1.320,-

Send oss en henvendelse