Rosendal - Haugesund - Karmøy - Bømlo

17.juli 2023

Starten på vår Norgeshistorie. Vestlandsk skjærgård og kommunikasjon. Baroni og prisbelønnet ”smaubebyggelse”. Gruvesamfunn og kristtornskog. Flere av Norges høyeste fjellvidder og vakreste daler.

Vi besøker bl.a. Norges eldste kongesete

 

Dag 1

Avreise Oslo kl.09.00. Reiserute på vår første dag blir over Notodden, en kafferast vi får lunsj. Derfra går turen til Odda og Rosendal hvor vi overnatter på Rosendal Fjordhotell. Middag.

Dag 2

Vi starter dagen med omvisning i Baroniet og den flotte hagen. Det blir lunsj på Rosendal Fjordhotell, fergetur fra Utåker til Skånevik. Ankomst Haugesund. Innsjekking på Scandic Maritim Hotel. Middag. Ta en tur ut å titt på statuen på kaia ved hotellet, kanskje drar dere kjensel på dama?

Dag 3

Avreise etter frokost, kl. 09.00 vi besøker først Harald støttehaugen før vi reiser over til Avaldsnes på Karmøy med omvisning i opplevelses-senteret. Videre kikker vi på Visnes, et for lengst nedlagt 30 års gruvesamfunn! Skudeneshavn byr på lunsj og påfølgende byvandring i noe av den eldste og mest intime ”smaubebyggelse” vi har til bevaring. Tilbake til hotellet for en liten ”fristund” før vi igjen møtes til middag.

Dag 4

Tiden er nå kommet til å forlate Haugesund, avreise kl. 09.30. Vi drar nord til Buavåg for ferge ca.kl. 10.30 til Langevåg på Bømlo. Gjennom vakre landskap, Trekant-brotunnel- sambandet til Stord og Leirvik. Her kikker vi etter kristtorn som vokser vilt og smykker landskapet. Stord Verft må beskues.

Videre til Mosterhavn hvor vi ta en pause, lunsj ikke inkl. i dag. Til Sagviksvåg og ferge til Halhjem, Nesttun, Indre Arna, Dale, Voss til Stalheim Hotell. Stalheimskleiva ble i 2021 stengt for trafikk, men ta dere en tur i hagen på hotellet og se innover i Stalheimsdalen og nedover kleiva. Dette blir vår siste kveld sammen på denne turen.

Dag 5

Hjemreisedagen, starter med en kjempeperle: Båttur på Nærøyfjorden, Gudvangen – Flåm. Opp hele Aurlandsdalen. Over Geiteryggen. Passerer Hol, Ål og Gol. Vi tar en stopp her så dere får kjøpt dere litt mat. (ingen felles lunsj). Kafferast på Sokna og beregnet ankomst Oslo
Bussterminal ca. kl.17.30.

 

5 dagers tur

Pris pr. person kr. 10.535, inkludert buss, pensjon som skissert, båtturer og guider som beskrevet.

Tillegg

  • Enkeltrom: 2.150,-

Send oss en henvendelse