Rüdesheim med Rhinen og Moseldalen, 7 dager

9. oktober 2022

 

Rüdesheim en trivelig og livlig by med utskårne lysthus og åpne gallerier. Vinstuer og restauranter sørger for hyggelig atmosfære. Brolagte smug omkranset av bindingsverkshus. Byen ligger ved Rhinen med vinranker og romantiske middelalderborger, pittoreske slott og kirker. I Rüdesheim bor vi på trivelige Hotel Trapp som ligger meget sentralt i den historiske gamlebyen Rüdesheim.

Med andre ord, det er lett å miste hjertet sitt til denne flotte lille byen.

Dag 1, 9.oktober

Avreise fra avtalt tid og sted. Turen går på gode veier via Østfoldbyene til Svinesund. Frivillig kaffeast underveis. Videre gjennom Bohuslän til Gøteborg hvor en av Stena Lines ferger har avgang kl. 18.45. Vi får servert buffet inkl. fri drikke og resten av kvelden til egen disposisjon.

Dag 2, 10.oktober

Frokost før ankomst Kiel kl. 09.15. Vi tar plass i bussen og passerer kjente steder som Hamburg, videre til Frankfurt am Main. Ankomst Rüdesheim sent på ettermiddagen. Vi ankommer vårt trivelige sentrumshotell, middag om kvelden.  Gjør deg  kjent i disse vakre omgivelsene og smak gjerne en Rüdesheimer kaffe? Flere av vinstuene har dans til levende musikk hver kveld.

Dag 3, 11.oktober

Frokost. Denne dagen er bussfri. Vi starter med Vinsmaking og orientering om vin hos Georg Breuer kl. 10.00. Oppmøte utenfor hotellet kl. 09.45. Etter hyggelig vinsmaking blir reiseleder med dere som har lyst, til Seilbanen for en tur opp til Niederwalddenkmal Dette er et minnesmerke, 38 m høyt, som markerer slutten på den tysk-franske krigen i 1870. Figuren Germania på toppen representerer alle tyskere og holder keiserens gjen- erobrede krone i hånden.  Det går også en fin sti opp til toppen for de spreke. Middag på hotellet. Ta gjerne en tur til terrassen på Lindenwirt i Drosselgasse for en Rheinische Abend med sang og dans.

Dag 4, 12.oktober

Frokost. I dag blir det båttur på Rhinen. Rett over gaten tar vi båten som tar oss med til den vakreste delen av Rhindalen, og som er tatt opp på Unescos liste over verneverdig kultur. Vi passerer områder med vinranker, gamle borger, og den berømte Loreleiklippen. Heine var bare 26 år, ulykkelig forelsket i Therese, da han skrev diktet om den vakre Lorelei, som med sitt lange hår lokket forbipasserende båter ned i dypet. Vi går av båten i St. Goarshausen.  og kjører til Koblenz, hvor vi ser Deutsches Eck, hvor Mosel renner ut i Rhinen. Videre oppover vakre Moseldalen til Cochem. Her blir det stopp med frivillig lunsj. Nyt denne Moselperlen av en by.

Deretter går turen tilbake til hotellet. Denne kvelden blir det middag på trivelige Rüdesheimer Schloss.

Dag 5, 13.oktober

Etter frokost møtes vi kl. 09.30 og tar ferge over til Bingen og kjører et lite stykke oppover dalen på for å besøke Burg Reichenstein. Vi får omvisning i borgen, som er en av de flotteste i Rhindalen. Vi tar plass i bussen tilbake til Rüdesheim til Asbach besøkssenter for en innføring i produksjon av Weinbrand og likøren til Asbach. Deretter til hotellet. Middag. For de som ønsker det går vi til en av vinstuene i Drosselgasse for en hyggelig avslutning i vinbyen Rüdesheim.

Dag 6, 14.oktober

Avreise etter tidlig frokost, via Frankfurt, Kassel, Hannover med frivillig lunsj underveis. Båtavgang med Stena Line kl. 18.45 om kvelden. Det blir servert buffet om bord inkl. fri drikke.

Dag 7, 15.oktober

Frokost før ankomst Gøteborg kl. 09.15. Vi kjører nordover og tar en tur innom Svinesund/Nordby for shopping før turen går tilbake til utgangspunktet.

En dag anbefales å besøke Siegfrieds Mekaniske Musikk-kabinett – en uvanlig samling med over 350 selvspillende instrumenter fra 3 århundrer.  Museet er i et hus fra det 15. årh. og som var riddersete. Ligger på toppen av Drosselgasse og er virkelig verdt et besøk – interessant omvisning (inng. ikke inkl.)

Priser

Pris pr. person Kr. 10.995,-

Tillegg enelugar tur/retur Kr. 850,- Tillegg utv. lugar tur/retur, kr. 700,- pr. person

Tillegg enerom kr. 295,- pr. døgn

 

Send oss en henvendelse