Rundreise til de Baltiske byene, Vilnius, Riga og Tallin, 6 dager

26. mai 2019

Bli med på en historisk og oppdagelsesrik reise til de tre vakre baltiske landene. Litauen, Lettland og Estland, som alle har gamle byer som er på UNESCO’s verdensarvliste.
På denne turen opplever vi byene, folket og får et innblikk i landenes historie.

Du vil få oppleve den baltiske gjestfriheten, nydelig mat og bo på 4-stjerners hotell.

Dag 1, 26. mai, søndag Oslo - Karlshamn

Avreise fra avtalt tid og sted. Turen går med frivillig kafferast underveis, sørover i Sverige til den vakre havnebyen Karlshamn.
Kl. 19:00 legger vi ut fra Karlshamn med DFDS sin ferge. Det blir servert middags-buffet. Resten av kvelden til sosialt samvær.

Dag 2, 27. mai, mandag Klaipeda-Kaunas-Vilnius

Etter en god frokost ankommer vi Litauens eneste havneby, Klaipeda.
Vi møtes i bussen og fortsetter på vår oppdagelsesferd innover i landet.
Etter et par timer triller vi inn i byen Kaunas som tidligere var hovedstaden. Hvis mulig, tar vi lunsjpausen vår i denne sjarmerende gamlebyen.

Deretter fortsetter vi mot hovedstaden Vilnius.

Tiden da nordmenn knapt kunne plassere Vilnius på kartet og avfeide Litauen som et grått og trist østblokkland, er heldigvis i ferd med å forandre seg.

I stedet er det stadig flere som får øynene opp for denne sjarmerende byen, som faktisk har Øst-Europas største middelalderbebyggelse med over 1500 bygninger med renessanse-, barokk- og gotisk stil!

Meget lønnsom shopping her!
Vi bor på Best Western Hotel Vilnius som ligger sentralt. Middag på hotellet.

Dag 3, 28. mai, tirsdag Vilnius–Riga
Etter frokost kjører vi til Riga. Vi krysser grensen mellom Litauen og Latvia. Riga er hovedstaden i Latvia som ble selvstendig i 1991.
Med sine 850.000 innbyggere er Riga en spennende by og berømt for sine mange jugendhus. På 1600-tallet var Riga svensk. Flere bygninger er fra den tiden, bl.a.”Svenskeporten”.

I mellomkrigsårene var byen kjent som”Nordens Paris”.

Før vi sjekker inn på Hotel Opera & Spa, som ligger bare 5 minutter fra gamlebyen, tar vi oss tid til en rundtur i byen. Middag på hotellet.

Dag 4, 29. mai, onsdag Riga – Tallinn

I dag setter vi kursen nordover med retning mot Estlands hovedstad Tallinn.
Vi ankommer Tallinn tidlig på ettermiddagen og får en rundtur med bussen og til fots, før vi sjekker inn på Hotel Europa. Middag på hotellet.

I likhet med de andre hovedstedene har også Tallinn en fantastisk trivelig gamleby – som også står på UNESCO’sverdensarvliste. Å rusle rundt inne i denne Hansabyen er som å vandre i middelalderen!

Dag 5, 30. mai, torsdag Tallinn-Stockholm

Etter frokosten tar vi turen til sjokoladeutsalget som tilbyr oss fersk marsipan og sjokolade for prøvesmaking! Deretter resten av dagen til fri disposisjon. Båtavgang fra Tallinn kl. 18.00. Igjen blir det servert buffetmiddag og resten av kvelden til felles hygge.

Dag 6, 31. mai, fredag Stockholm - Oslo

Frokosten nyter vi mens vi seiler innover den fantastisk vakre skjærgården inn til Stockholm kl. 10:15.
Vi møtes i bussen og tar en liten rundtur i Stockholm hvor vi får se noen av de kjente stedene. Deretter tar vi fatt på hjemveien som går via Karlstad og Ørje til Oslo.

Bli med oss!

Pris pr. person: kr. 6.700,-

Tillegg for enerom kr. 1.500,-

Tillegg enelugar kr. 350,-

Tillegg utv. lugar kr. 550,-

Send oss en henvendelse