Sjarmerende Gotland

6.august 2023

Når du ankommer Gotland med ferje, er middelalderbyen Visby som har en ringmur rundt seg, det første du møter. Denne byen står på UNESCOs liste over Verdensarv. Visby er Gotlands eneste by, men til gjengjeld har du mye i vente: På sommeren er de lave småhusene fullstendig dekket av et hav med roser, og i byen ses høye tårn og spir og brosteinsbelagte gater som snirkler seg bortover med gammeldagse forretninger hele veien. Mest sannsynlig ble adjektivet ”sjarmerende” oppfunnet for å beskrive denne byen. På denne tiden får vi oppleve Gotland under middelalderuka.

Gotland er en øy, 125 km lang og 52 km bred, med unik natur og levende kultur. Vi gjør utflukter både til nord og sør på øya og opplever steinbrudd, rauker og kirker. Vi besøker Farø som ikke bare er kjent for sine raukfelt, men for kjente personer som Olof Palme og Ingmar Bergmann som har bodd der. På Gotland bor vi godt på Best Western Solheim Hotell i Visby. Gåavstand til Almedalen, som fra tidligere tider var havnen, men nå er det stedets samlingsplass. Andre interessante steder i nærheten er Gotlands kunstmuseum og Visby domkirke. Visby regnes som en av de best bevarte middelalder byer i Skandinavia, og var et viktig sete for Hanseatene på 1100-tallet. 

Middelalderuken

Hvert år i uke 32 må det moderne livet på Gotland vike plass for middelalderen. Da møtes gjøglere og fattigfolk, riddere og vakre jomfruer, gråbrødre og musikanter i en stor middelalderfestival.

Dag 1

Avgang Oslo kl. 09.00. Vi kjører via Karlstad, Ørebro, Stockholm og frem til Skärgärds Hotellet i Nynäshamn. Pauser/lunsj underveis, (ikke inkl.) Middag på hotellet.

Dag 2

Etter frokost og båtavgang kl. 10:15, og nyter overfarten. Ingen felles lunsj i dag, spis litt om bord. Ankomst Visby kl. 13:30. Vi skal rett på en liten runde i nærområdet, ca. 1 time. Sjekker inn på vårt hotell, Best Western Solheim Hotel. Vi gjør oss kjent med hotellet og tar oss en spasertur rundt i denne vakre middelalderbyen for å gjøre oss litt kjent med omgivelsene. Felles middag på hotellet.

Dag 3 

Frokost. Kl. 09.00 legger vi ut på guidet tur, hele dagen, rundt på Gotland. Fårö og Nordre Gotland, som lokker med sine steinstrender og særegne natur. Men her er det mer å tilby, Gotlands landskirker, raukfeltet m.m. Vi kjører mot Fårösund og passerer Bungemuseet og blir orientert om hvordan Gotlandske gårder så ut på 16-1800 tallet, vi får se skipssettinger, kværner m.m. Lunsj underveis. Tilbake i Visby tidlig ettermiddag. Middag om kvelden.

Dag 4

Frokost. Dagen i dag er deres, kos dere denne dagen frem til vi møtes for båtavgang fra Gotland. (Ferjen går kl.18.00). Under overfarten får vi servert en varmrett. Ankomst Nynashamn kl. 21.15. Gode senger venter på Skjærgårdshotellet.

Dag 5

Etter frokost takker vi for oss og setter hjemover. Med pauser underveis, beregner vi ankomst Oslo ca. kl. 18.30. Med gode minner i bagasjen takker vi for denne gang.

 

5 dagers tur

Pris pr. person kr. 11.895, inkludert buss, overnattinger, halvpensjon + 1 lunsj, båtturer og guider som beskrevet. 

Tillegg:

  • Enkeltrom: 2.500,-

Send oss en henvendelse