Sjarmerende Gotland, 6 dager

8. august 2021

Når du ankommer Gotland med ferje, er middel- alderbyen Visby som har en ringmur rundt seg, det første du møter. Denne byen står på UNESCOs liste over Verdensarv. Visby er Got- lands eneste by, men til gjengjeld har du mye i vente: På sommeren er de lave småhusene full- stendig dekket av et hav med roser, og i byen ses høye tårn og spir og brosteinsbelagte gater som snirkler seg bortover med gammeldagse forretninger hele veien. Mest sannsynlig ble adjektivet ”sjarmerende” oppfunnet for å beskrive denne byen. På denne tiden får vi opp- leve Gotland under middelalderuka.

Gotland er en øy, 125 km lang og 52 km bred, med unik natur og levende kultur. Vi gjør utfluk- ter både til nord og sør på øya og opplever steinbrudd, rauker og kirker. Vi besøker Farø som ikke bare er kjent for sine raukfelt, men for kjente personer som Olof Palme og Ingmar Bergmann som har bodd der. På Gotland bor vi godt på Best Western Solheim Hotell i Visby. Gåavstand til Almedalen, som fra tidligere

tider var havnen, men nå er det stedets sam- lingsplass. Andre interessante steder i nærhe- ten er Gotlands kunstmuseum og Visby domkir- ke. Visby regnes som en av de best bevarte middelalder byer i Skandinavia, og var et viktig sete for Hanseatene på 1100-tallet.

 

Middelalderuken

Hvert år i uke 32 må det moderne livet på Gotland vi- ke plass for mid- delalderen. Da møtes gjøglere og fattigfolk, riddere og vakre jomfruer, gråbrødre og mu- sikanter i en stor middelalderfesti- val.

 

Dag 1

Avgang Oslo kl. 09.00. Vi kjører via Karlstad, Ørebro, Stockholm og frem til Skärgärds Hotellet i Nynäshamn. Pauser/lunsj underveis, (ikke inkl.)
Middag på hotellet.

 

Dag 2

Etter frokost slapper vi av frem til båtavgang kl. 13:15, og nyter overfarten. Ingen felles lunsj i dag. Ankomst Vis- by kl. 16.30. Sjekker inn på vårt hotell, Best Western Sol- heim Hotel. Vi gjør oss kjent med hotellet og tar oss en spasertur rundt i denne vakre middelalderbyen for å gjøre oss litt kjent med omgivelsene. Felles middag på hotellet. 

 

Dag 3

Frokost. Kl. 09.00 legger vi ut på guidet tur gjennom den nordlige delen av øya. Fårö og Nordre Gotland, som lok- ker med sine steinstrender og særegne natur. Men her er det mer å tilby, Gotlands landskirker, raukfeltet m.m. Vi kjører mot Fårösund og passerer Bungemuseet og blir orientert om hvordan Gotlandske gårder så ut på 16- 1800 tallet, vi får se skipssettinger, kværner m.m. Lunsj underveis. Tilbake i Visby tidlig ettermiddag. Middag om kvelden.

 

Dag 4

Frokost. Deretter ny guidet tur- nå gjennom den sørlige delen av øya.- kalt "Sudret". På sørspissen
kommer vi til Hoburgen - en særpreget landskapsforma- sjon. Vi passerer fiskestedet Gnisvärd, kjører langs Ekstadkysten. Mye historie. Siste etappe frem til Hobur- gen følger vi Kettelviksveien som slingrer seg frem ut mot havet. Lunsj underveis. Middag på hotellet.

 

Dag 5

Etter frokost takker vi for oss og forlater Visby kl.12.30. Ankomst Nynäshamn ca. kl.15.45 og setter kursen mot Södertalje, Scandic Skogshöjd, for middag og overnatting.

 

Dag 6

Frokost på hotellet før vi setter nesen
hjemover, bare avbrutt av pauser underveis,
lunsj ikke inkl.
Fulle av inntrykk og gode minner fra Gotland
ankommer vi Oslo ca. kl. 17.00.

Pris pr. person kr 10.995,-

Inkl: Buss, overnattinger og pensjon som skissert, båtturer og guider som beskrevet

Tillegg enerom kr 2.000,-

Send oss en henvendelse