Skagen med besøk til Voergaard slott, 4 dager

8. juni 2020

Rett syd for odden der Kattegat og Skagerak møtes ligger Danmarks nordligste by, Skagen. Lyset her er noe helt spesielt som stråler over hele området fra Skagen i nord til Ålbæk i syd. Lysforholdene er bakgrunnen for at utallige kunstnere har oppholdt seg her og funnet inspirasjon til sine malerier. (Skagenmalerne). På denne turen benytter vi oss av Fjordline på utreise og Color Line på retur.

 

1 dag, 8. juni

Avreise fra hjemstedet etter avtale. Vi kjører på gode veier til Langesund hvor Fjordline har avgang kl. 14.30. mulighet for shopping om bord. Vi ankommer Hirtshals kl. 19.00, tar plass i bussen og kjører til trivelige Color Hotel Skagen. Vi sjekker inn på våre rom og gjør oss kjent med hotellet. Middag på hotellet om kvelden. 

 

2 dag, 9. juni

Etter god frokost på hotellet, tar vi turen til sentrum av Skagen, en levende fiskerby, som vi kan sammenligne med Svolvær i Lofoten. Hyggelig småbymiljø. Vi har anledning til å oppleve Skagen Museum, Anchers hus, Drachmannsmuseet, for ikke å glemme Grenen med sandormen. Vi får lokalguide i Skagen. Etter rundtur med guiden i denne sjarmerende byen får vi litt tid på egenhånd før vi returnerer tilbake til hotellet enten i buss eller til fots for de som ønsker det. Middag på hotellet om kvelden.

 

3 dag, 10. juni

Etter frokost skal vi i dag på slottsbesøk til Voergaard slott. Slottet ble bygget av steinrike Ingeborg Skeel i 1580. Ingeborg var en meget driftig og dyktig handelskvinne, og derfor lagt for hat av en stor del av befolkningen. Rekken av historier om hennes misgjerninger er mange, blant annet skulle hun ha druknet arkitekten Philip Brandin i vollgraven for at han ikke skulle bygge ett tilsvarende slott som Voergaard slott. 

Etter sin død i 1604 spøkte hun så meget på slottet at en prest ble tilkalt for å mane henne til ro. I det nordøstlige tårnværelset finnes også en blodflekk på gulvet fra en som er slått i hjel på samme sted. At det er uskyldig blod fremgår av at flekken aldri blir borte. På tross av flere slipinger kommer alltid flekken tilbake etter ett par dager. Vi får omvisning med guide i dette interessante slottet. Beriket på Slottshistorie skal det smake med lunsj, vi reiser det korte stykket til Hals. Hals er en av Danmarks triveligste sommerbyer, her kan man spasere langs havnen og se på båtene, shoppe i butikkene. Frivillig lunsj før vi returnerer tilbake til hotellet. Middag på hotellet.

 

4 dag, 11. juni

Etter god frokost sjekker vi ut fra hotellet og setter kursen mot Hirtshals hvor Color Lines super speedbåt har avgang kl. 12.45. Buffet inkl. drikke ombord. 

Vi får igjen en flott tur over Skagerak før ankomst Larvik kl. 16.30. Vi tar plass i bussen og setter kursen tilbake til utgangspunktet.

Pris pr. person kr. 5.195,-

Tillegg enerom kr. 730,- for to netter

Send oss en henvendelse