Skei Hotel i Jølster - bo i ro, 4 dager

26. august 2019

Skei Hotel ligger i flott natur ved nordsiden av Jølstravatnet - midt mellom Sognefjorden og Nordfjorden. Vi er halvveis mellom Bergen og Ålesund, og med kort vei til noen av de mest spektakulære og kjente turistattraksjonene i landsdelen. Et ypperlig utgangspunkt for utflukter i Fjord Norge!!

Dag 1: Hjemsted – Skei, 26. august

Avreise til avtalt tid. Turen går via Gol og Hemsedal, videre viaSogndal og ”geoveien” frem til Skei. Vi tar inn på Skei Hotell for 5netter. Felles middag

Dag 2: Fjærland – Bremuseet – Astruptunet, 27. august

Fjærland er bygda der fjord og bre møtes. Bygda ligger ved Sognefjorden og har Jostedalsbreen, den største breen på det europeiske kontinentet, som nærmeste nabo Mundal er sentrum i Fjærland, som har 300 fastboende. Landbruk og turisme er de største næringsveiene i bygda. To av de største attraksjonene er Norsk Bremuseum. og Bokbyen Mundal. Vi besøker dem begge. En tur bortom Bøyabreen står også på dagens program

På veien tilbake til Skei, kjører vi innom Astruptunet, på sørsiden av Jølstervatnet. Huset og tunet er avbildet i flere av Astrups malerier. Astruptunet eies i dag av Jølster kommune, som kjøpte eiendommen i 1964, mens Engel Astrup fremdeles bodde på gården. Hun døde året etter. Felles middag.

Dag 3: Over Gaularfjellet til Balestrand – Høyanger – Førde, 28. august

Dette blir en dag mellom breer, elver, fjorder og fjell! Vi kjører vestover langs nordsiden av Jølstervatnet og tar av ved Moskog.
Det vernede Gaularvassdraget med sine mange stryk, sprudlende fosser og blanke vann ligger som perler på en snor langs bilveien. Kjøreturen er spennende og variert og går langs trange og stille fjordarmer, i svinger opp fjellsiden, over fjelloverganger og langs vassdraget gjennom lune daler. Balestrand og Høyanger ligger begge ved Sognefjorden og er naturlige stoppesteder. Likeledes stopper vi i Førde før vi vender tilbake til Skei. Felles middag.

Dag 4: Stryn - Hellesylt – Geiranger - Olden og Briksdal, 29. august

Etter frokost reiser vi nordover til Stryn, videre langs Horningdalsvannet og til Hellesylt.
Herfra skal vi med på den flotte båtreisen inn til Geiranger, ca. en times tur. Vi nyter naturen fra dekket, passerer fosser og stryk. Informasjon får vi underveis. I Geiranger blir det litt tid på egen hånd. Returen går opp mot Djupvasshytta. Derfra kan vi ta turen
opp til Dalsnibba hvor man har en fantastisk utsikt over Djupvann og Geiranger. Videre går turen over Strynefjellet, via Loen og Olden, tilbake til Skei. Dersom det er ønskelig og tiden tillater det, så tar vi en tur inn til Briksdalsbreen. Felles middag på hotellet.

Dag 5: Skei – hjemstad, 30. august

I dag må vi ta fatt på turen hjemover. Turen går via Mannheller, Øvre Årdal og Fagernes, tilbake til hjemstedet.

Velkommen til en spennende tur i vakker norsk natur!

Pris pr. person: kr. 5.850,-

Tillegg for enerom kr. 315,- pr. døgn

Turen blir kjørt av Svidal Turistbuss.

Send oss en henvendelse