Skei i Jølster - bo på samme hotell i 4 netter

26.juni 2023

Skei Hotel ligger i flott natur ved nordsiden av Jølstravatnet - midt mellom Sognefjorden og Nordfjorden. Vi er halvveis mellom Bergen og Ålesund, og med kort vei til noen av de mest spektakulære og kjente turistattraksjonene i landsdelen. Et ypperlig utgangspunkt for utflukter i Fjord Norge!

Dag 1 - Hjemsted - Skei

Avreise til avtalt tid. Turen går via Gol og Hemsedal, videre via Sogndal og ”geoveien” frem til Skei. Vi tar inn på Skei Hotell for 4 netter. Felles middag.

Dag 2 - Fjærland - Bremuseet - Astruptunet - Eikaasgalleriet

Fjærland er bygda der fjord og bre møtes. Bygda ligger ved Sognefjorden og har Jostedalsbreen, den største breen på det europeiske kontinentet, som nærmeste nabo. Mundal er sentrum i Fjærland, som har 300 fastboende.

Landbruk og turisme er de største næringsveiene i bygda. To av de største attraksjonene er Norsk Bremuseum og Bokbyen Mundal. Vi besøker dem begge. Lunsj på Brevasshytta.

En tur bortom Bøyabreen står også på dagens program. På veien tilbake til Skei, kjører vi innom Astruptunet,(ikke bestilt inngang) på sørsiden av Jølstervatnet. Huset og tunet er avbildet i flere av Astrups malerier. Astruptunet eies i dag av Jølster kommune, som kjøpte eiendommen i 1964, mens Engel Astrup fremdeles bodde på gården. Hun døde året etter. Vi besøker også Eikaasgalleriet. Felles middag på hotellet.

Dag 3 - Over Gaularfjellet til Balestrand - Høyanger - Førde

Dette blir en dag mellom breer, elver, fjorder og fjell! Vi kjører vestover langs nordsiden av Jølstervatnet og tar av ved Moskog. Det vernede Gaularvassdraget med sine mange stryk, sprudlende fosser og blanke vann ligger som perler på en snor langs bilveien. Kjøreturen er spennende og variert og går langs trange og stille fjordarmer, i svinger opp fjellsiden, over fjelloverganger og langs vassdraget gjennom lune daler. Balestrand og Høyanger ligger begge ved Sognefjorden og er naturlige stoppesteder.

Likeledes stopper vi i Førde for omvisning på distriktskontoret før vi vender tilbake til Skei. Felles middag. (Frivillig lunsj denne dagen)

Dag 4 - Loen Skylift - Briksdalsbreen

Etter frokost tar vi plass i bussen, kjører via Byrkjelo, Olden og til Loen.

Loen Skylift åpnet 20.mai 2017. Pendelbanen løfter oss ca 1000 meter nesten rett opp og her kommer vi i nærkontakt med den mektige naturen.

Vi får servert dagens suppe mens vi nyter fantastisk utsikt over fjord og fjell. Videre går turen til Briksdalsbreen som er en del av Jostedalsbreen Nasjonalpark. Fra 1200 meters høyde stuper det ville brefallet helt ned i den frodige, trange Briksdalen, et syn som hvert år trekker til seg ca. 300.00 turister fra hele verden. Vi kjører trollbil helt inn til breen.

Vel tilbake igjen, tar vi plass i bussen og returnerer tilbake til hotellet for felles middag.

Dag 5 - Skei - hjemsted

I dag må vi ta fatt på turen hjemover. Turen går via Mannheller, Øvre Årdal og Fagernes, tilbake til hjemstedet med gode minner i bagasjen.

5 dagers tur

Pris pr. person kr. 8.995, inkludert buss, halvpensjon +, ferjer, Sky Lift.

Tillegg:

  • Enerom: 1.580,-

Send oss en henvendelse