Skjønnhetens øy, Korsika m/Schloss Drachenburg m/et snev av Firenze og Rûdesheim

2.oktober 2023

Korsika – den grønne øya ca. 17 mil sørøst for Frankrike skiller seg klart ut fra øvrige øyer i Middelhavet. Øyas innland består av høye og skogkledde fjell mens kysten består av rosa klipper og myk sandstrand. Naturens variasjon forklarer enkelt hvorfor franskmennene kaller Korsika for "skjønnhetens øy".

Korsika er en urørt Middelhavsøy som tilbyr både badeferie langs kysten og aktiv ferie med vandre- og sykkelturer i fjellene. Valnøtt-, fiken- og kastanjetrær rammer inn de små landsbyene oppe i fjellene. Langs kysten ligger små koselige byer med trange smug og gater. I havnene rundt hele øya ligger imponerende store yachter som eies av Europas jetset.

På Korsika skal vi bo i Porto Vecchio som betyr gammel havn. Som navnet antyder, er dette en gammel havneby med en hyggelig marina. Gamlebyen er strategisk bygget på høyden og full av koselige restauranter og butikker. Her kan du spasere rundt på varme sommerkvelder og nyte de vakre omgivelsene.

1. dag

Avgang fra avtalt tid og sted. Turen går direkte til Gardermoen for flyavgang til Bastia. Her venter vår buss som tar oss med til Porto Vecchio hvor vi skal bo i 3-netter. Vi gjør oss kjent med omgivelsene før middag på hotellet om kvelden.

2. dag

Dagen i dag til fri disposisjon. Frokost og middag på hotellet.

3. dag

Etter frokost tar vi plass i bussen og kjører til Bonifacio som er en liten by på sørspissen av Korsika. Den har en spektakulær beliggenhet på hvite kalksteinsklipper, skulpturert og underskåret ved sjøen, slik at bygningene henger over kanten. Vi skal også på 1 times båttur denne dagen hvor vi får se grotter og ikke minst Calanques dramatiske klipper, en flott opplevelse. Deretter får vi ca. 1 times guidet tur i denne trivelige byen. Frivillig lunsj denne dagen og litt tid på egenhånd før vi returnerer tilbake til hotellet om kvelden, middag.

4. dag

Etter frokost tar vi farvel med vårt hotell for denne gang og setter kursen til Bastia med båtavgang kl. 13.30, det blir servert lunsj ombord på båten. Ankomst Livorno kl. 17.35. Vi tar plass i bussen og kjører til Firenze som er kjent for sine storslåtte kunstsamlinger, sine gamle, vakre bygninger og sin rike historie og står i fremste rekke blant verdens kunstbyer. Vi sjekker inn på vårt hotell og får servert middag om kvelden på restaurant.

5. dag

Etter frokost møter vi vår guide som tar oss med på sightseeing i Firenze. Bussen venter på oss og turen går til trivelige Lugano som ligger på grensen mellom Sveits og Italia for overnatting. Frivillig lunsj underveis. Middag på restaurant om kvelden.

6. dag

Etter frokost tar vi igjen plass i bussen, i dag blir det transport etappe til Rüdesheim. Rüdesheim en trivelig og livlig by med utskårne lysthus og åpne gallerier. Vinstuer og restauranter sørger for hyggelig atmosfære. Brolagte smug omkranset av bindingsverkshus. Byen ligger ved Rhinen med vinranker og romantiske middelalderborger, pittoreske slott og kirker. Vi sjekker inn på vårt trivelige sentrumshotell. Middag og resten av kvelden til å gjøre
seg kjent i disse vakre omgivelsene og kanskje smake på en Rüdesheimer kaffe? Flere av vinstuene har dans til levende musikk hver kveld.

7. dag

Etter frokost på hotellet tar vi plass i bussen og kjører til fantastiske Schloss Drachenburg som ligger i Königswinger. Slottet ble bygget på bare 2 år i perioden 1882-1884. Slottet ble bygget som villa for en rik forretningsmann, (Baron Stephan von Sarter) men han endte aldri opp med å bo der. Slottet har fantastisk interiør, utsmykkede innredninger, malerier og ikke for å glemme utsikten over Rhinen. Slottet er i dag eid av Statens stiftelse. Vi får omvising m/guide samt lunsj i restauranten. Litt tid på egenhånd før vi tar plass i bussen og kjører med frivillig kafferast underveis før ankomst Hannover. Sjekker inn på vårt hotell og middag om kvelden.

8. dag

Etter god frokost tar vi plass i bussen og kjører til Kiel hvor Color Line har avgang kl. 14.00. Kl. 17.30 blir det servert buffet inkl. 1 drikke. Ca. kl. 21.00 er det reservert plasser samt servering av 1 glass muserende vin i Show lounge. Resten av kvelden til egen disposisjon.

9. dag

Frokost før ankomst Oslo kl. 10.00, vi tar plass i bussen og setter kursen tilbake utgangspunktet.

9 dagers tur

Pris pr. person kr. 16.995, inkludert buss, fly, hoteller og arr. som beskrevet

Tillegg:

  • Enerom: 3.100,-
  • Enelugar: 695,-

Send oss en henvendelse