Solskinnsøya Bornholm, 6-dager 22.mai og 21.aug

22. mai og 21. aug 2019

På Bornholm kan man finne fred og ro og koble av fra hverdagens stress. Bornholm er det stedet i Danmark som har flest solskinnstimer, og blir derfor kalt solskinnsøya. Bornholm har mange idylliske små tettsteder, som vi får oppleve på nært hold. På Bornholm bor vi på det meget gode Strandhotel Balka Søbad, som ligger i rolige omgivelser med stort haveområde og kun 200 meter fra en av Danmarks beste strender. Under oppholdet har vi lagt opp til et rikholdig og spennende utflukts-program. Bli med og opplev SOLSKINNSØYA.

Dag 1

Avreise fra avtalt tid og sted. Vi reiser med god og komfortabel turistbuss på gode veier forbi Strømstadområdet og ned til Håby v/Munkedal for frivillig kafferast. Vi fortsetter forbi Uddevalla, Gøteborg og tar igjen en stopp rundt Varberg området. Så til Hallandsåsen for nok en stopp før vi kjører videre forbi Helsingborg, Malmø og ned til Ystad, hvor Bornholmsferge

har avgang Kl. 18.30. Vi ankommer Rønne kl. 19.50 og kjører videre til Strandhotel Balka Søbad for innsjekking. Alle værelsene er moderne utstyrt, lyse og vennlige med egen terrasse. Vi får servert middag . Resten av kvelden til egen disposisjon.

Dag 2

Denne dagen er avsatt til fri disposisjon for dem som ønsker det. Etter frokost blir det anledning til en frivillig tur til Svaneke som

er Danmarks østligste by og fikk i 1974 Europarådets gullmedalje
for pietetsfull bybevaring. Svaneke har torgdag, hvor det bugner
av gode tilbud, og det gir et utrolig trivelig miljø. Deretter
returnerer vi via Nexø, som også er forfatteren Martin Andersen
Nexøs barndomsby (Pelle Erobreren og Ditte ett pikebarn), til
Lille Gadegård Vingård hvor vi møter grisen Øffe som ikke veier
mindre enn ca. 450 kg og elsker Cola Light! Vi møter også
vinbonden som viser oss rundt i vingården og brænderiet. Det blir
vinsmaking i den hyggelige cafe’n hvor gjestene får smake på tre
av vinene som blir produsert på gården. Vi inntar dagens lunsj her (inkludert) og deretter går turen tilbake til hotellet. Ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon. Middag på hotellet.

 

Dag 3

Etter frokost på hotellet begir vi oss ut på tur til festningsøya Christiansø, som ligger 1 times båttur nordøst for Gudhjem. Lokalguide møter oss på øya. Festningen ble anlagt i årene
1684-86, og det er litt morsomt for oss nordmenn å vite, at det
var en norsk offiser og 288 norske soldater, som fikk i
oppdrag å bygge dette anlegget. Oppholdet på øya varer i
snaue 3 timer. Dermed er det tid til å spasere rundt på den lille
øya og tid til lunsj på øyas eneste kro (ikke inkl.) Etter trivelig opphold på Christiansø går turen tilbake til Gudhjem. Videre
tilbake til hotellet for middag. Resten av kvelden til egen disposisjon.

Dag 4

Frokost på hotellet. I dag arrangeres det en rundtur på Nord-Bornholm. Vi besøker det gamle silderøkeriet i Hasle og kan iaktta de gamle røkeritradisjonene. Turen går videre langs Gines Minde. Neste stopp blir Hammershus festning, bygget på 1200-tallet av erkebiskopen i Lund. Deretter går turen til Sandvig, videre til Allinge for lunsj på Nordbornholms Røkeri, hvor det blir smak av alle spesialiteter på øya inkl. 1 øl/min.vann. Tid for shopping. Så går turen langs den”Bornholmske Riviera” til Gudhjem som vi kjører igjennom.

Gudhjem er en malerisk by med sydlandsk preg. De spesielle
lysforhold her har i mange år trukket til seg mange anerkjente malere. Før vi returnerer til vårt hotell, stopper vi ved Østerlars Rundkirke, Svaneke og Nexø som er øyas største fiskeri og kjent for Bornholmerakevitten. Her blir det omvisning m/prøvesmaking og kanskje en handel. Tilbake til hotellet for middag. Kvelden til egen disposisjon.

Dag 5

Etter frokost på hotellet tar vi farvel med Strandhotel Balka Søbad for denne gang og setter kursen mot Rønne, hvor Bornholmstrafikkens ferge har avgang.
Vi ankommer København ved lunsjtid (frivillig). Herfra har DFDS avgang kl. 16.45. Båt direkte til Oslo med fine lugarer, alle med senger på gulvplan. Det blir servert buffet inkl. 1 drikke etter avgang. Resten av kvelden til egen disposisjon.

Dag 6

Frokost før ankomst Oslo ca. kl. 09.45, tar plass i bussen og reiser tilbake til utgangspunktet og kan dvele ved minner fra solskinnsøya Bornholm.

Pris pr. person Kr. 8.300,-
Tillegg for enerom på hotellet Kr. 1.350,-
Tillegg for enelugar på båt retur Kr. 590,-
Tillegg for utv.lugar Fra Kr. 480,- pr. pers retur

Husk gyldig legitimasjon

Send oss en henvendelse